Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Едноставно сакаат да одат на работа, што е можно полесна и на крајот од месецот да му стаса плата, што е можно поголема.
Ова е точното. Многу неработлив народ сме. Дури и Шќиптарите стануваат такви. Сите се пикаат по администрации и сл. и ништо не се работи, а се сакаат убави плати.
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.397
Да сум СДС-овец или да сум гласал за СДСМ би се фрлил у Вардар. Ја мислам 1/3 од македонциве треба колективно самоубиство да си направат. Ај шошониве што го гласаа знаат што прават, ама овие нашиве :facepalm:
Абе од авион се гледаше што ќе направи оваа будала.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па кога ќе видиш колку народ избркаа претходните влади, ваљда сме среќни што воопшто не има.
Допрва ќе се селат. Без гајле.[DOUBLEPOST=1528840158][/DOUBLEPOST]
Да сум СДС-овец или да сум гласал за СДСМ би се фрлил у Вардар. Ја мислам 1/3 од македонциве треба колективно самоубиство да си направат. Ај шошониве што го гласаа знаат што прават, ама овие нашиве :facepalm:
Абе од авион се гледаше што ќе направи оваа будала.
Гласањето имаше мала улога. Владата друг ја кроеше, не гласачите.
 
B

Bafra

Гостин
И каде тоа викам дека сакам промена на име?

Словенија. Слична по територија, број на жители, претходна држава....разлика - помалку абдали како тебе и друштвово твое.
Да, совесни политичари....Словенија нема братучед на премиер - милијардер и вице-премиер приватњак - увозник на струја за цела држава.
Од што им се совесни политичарите, неколку божем ги затворија, па пак си ги гласаат истите, немаат други изгледа... Многу интелектуално напредни нема што.

Словенија среќа нема ни величини ко тебе, па да бараа фирмите државата да им ги води или подели на свои неспособни луѓе и да им кажува како да работат, само ти не можеш да го сфатиш тоа :tapp: .
Додуша имаат по некој ко тебе, па мал дел од фирмите, ги дадоа на нивни блиски, тие испокрадоа и стечај.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.795
Поени од реакции
21.217
Името до сеа беше далеку од решавање, а ние стануваме се победни и победни. Мислам вреди да се проба нешто друго, дур има останато нешто во државата?

И да не се натегаме, личен образ е релативна работа за секој. Мене далеку поише ме боли двојазичноста и амнестијата на хашките случаи од ова. А за човечко достоинство има цела книга во државата да се напише.
Bitno go ukinavme eksternoto (y)
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.195
B

Beginner

Гостин
Ете видиш и од младиве ќе научиш нешто. Не сум знаел до сега дека папагалот најинтелегентен створ на земјава да ти бил.
Кој кур ке ви смени дали сме Република Македонија или Северна Македонија?
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.644
Поени од реакции
18.117
Кои жалопојки на темава за нешто што никогаш не ни ви припаѓало вам, напротив скоро 30 години лаги. Пред тоа предците ви беа Југословени, пред тоа Срби из Вардарска Бановина, па над 500 години Бугари под турско. И уште толку под Византија. Али цел милениум некој праел заговори да ни го руши идентитетот, сеа ќе се опраиме, да.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.795
Поени од реакции
21.217
Narodot togas ne izleze poradi pritisokot na SDSM. Po izbornite mesta bea postaveni za da sledat koj izlegol i posle da gi ostetat na primer so odkazi. I sega ke smislat nesto odnosno ke napravat pritisok za da pomine referendumot. Na kraj pa i nemora oti Albancite ako glasaat i tvrdokornite SDSM-ovci (=iditoti) ke dojdat do sakaniot rezultat za na kraj da se branat deka narodot taka odlucil.
Svesen si deka deckoto koga bil toj referendum vo 2004 imal otprilika 5-6 godini ?
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.992
Разликата тука е што во преговорите ние не сме рамноправни страни. Јасно беше дека главните отстапки ќе дојдат од нас.

Кај Грците ова доаѓа како финално откажување од поимот Македонија. На долг рок нас ни останува зборот Македонија од причина што не постои друг државен ентитет со зборот Македонија. Ако речеш Кореја луѓето ќе прашаат дали мислиш на Јужна или Северна Кореја, во нашиот го нема тоа туку под Македонија секако се подразбира нашата држава.

Е сега останува да се види целиот договор како е поставен зошто the devil is in the details.

Што би рекол еден енглез, државата беше Поранешна југословенска република Македонија а сите ја знаеме како Македонија сега е Република Северна Македонија и пак на сите најзгодно им е да продолжат да си ја викаат Македонија.

Мое мислење е дека и на долг рок кога ќе се каже Македонија сите ќе разбираат дека се збори за нашата држава а не на некоја грчка провинција кој никој не знае дека постои.

Нашиот заеб е што формално и дома ќе си го смениме името, ама пак на меѓународната сцена ќе постои само една Македонија.

Ќе видиме како во пракса ќе се позиционираат Грците.
Мислам дека грешиш. Прво каде ќе бидеме познати - никаде и никако - како и до сега....а по што би биле познати воопшто? (реторичко).
Второ, Грција има капацитет да работи на маркетинг за својата Македонија и инжињеринг со кој апсурдноста на нашето постоење ќе биде уште поизразена. Да не речам дека ќе го допотврди нивниот лажен идентитет и недокажан континуитет од антиката со кој лажно се китат. Договорот ќе биде полн детаљи што грците перфидно ќе ги напукаат во своја корист, а нашите телци од дипломати ќе ги сфатат дури откако ќе треба да се применуваат.
Немојте да заборавите дека Грција само кратко ќе биде под притисок и присмотра од ЕУ, а понатаму ќе функционира по принципот на циганска тврдоглавост и конзистентна расипаност која им е главна одлика и поединечно и генерално.
Дури и да поминат сите можни ратификации, да го збарат хорхе да потпише, народов да си се самопосере на референдум, јас допрва очекувам сопки и провокации од циганите. Дури и утре да станеме дел од нато и еу, никогаш нема да бидеме во позиција на рамноправност со нив и да докажуваме правда во наша корист.
Сириза нема уште долго да опстане (не на власт туку воопшто), а по неа ќе следат националистички парламенти и влади со кои не верувам дека ќе иде глатко.
 

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Кој кур ке ви смени дали сме Република Македонија или Северна Македонија?
Па ако беше само замена за референцата ништо и јас ќе го бранев тој концепт. Овде има многу посуштински и скриени проблеми во пакетот. Авантурата на Циле 2001 излезе на виделина.
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.652
Поени од реакции
28.009
https://plusinfo.mk/андов-со-ова-се-покажува-дека-македони/
Стaрo дртaлo шверцер нa нaфтa у Србијa зa време нa ембaргoтo.Прo Југoслoвенски нaстрoен и плaчеше кoгa се oдвoивме oд Југoслaвијa.Еден oд нaјгoлемите прoтивници нa oсaмoстoјувaњетo нa Мaкедoнијa сo тoгaшниoт Сoјуз нa рефoрмски сили,удбaш и кoдoш. Сегa пa уште и спинер нa стaри гoдини се учи дa биде.Сaкa дa кaже декa ние сме ќaр oд дoгoвoрoв сo гнaсните цигaни грчки гaдoви
 
Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom