Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова е точното. Многу неработлив народ сме. Дури и Шќиптарите стануваат такви. Сите се пикаат по администрации и сл. и ништо не се работи, а се сакаат убави плати.Едноставно сакаат да одат на работа, што е можно полесна и на крајот од месецот да му стаса плата, што е можно поголема.
Допрва ќе се селат. Без гајле.[DOUBLEPOST=1528840158][/DOUBLEPOST]Па кога ќе видиш колку народ избркаа претходните влади, ваљда сме среќни што воопшто не има.
Гласањето имаше мала улога. Владата друг ја кроеше, не гласачите.Да сум СДС-овец или да сум гласал за СДСМ би се фрлил у Вардар. Ја мислам 1/3 од македонциве треба колективно самоубиство да си направат. Ај шошониве што го гласаа знаат што прават, ама овие нашиве
Абе од авион се гледаше што ќе направи оваа будала.
И каде тоа викам дека сакам промена на име?
Словенија. Слична по територија, број на жители, претходна држава....разлика - помалку абдали како тебе и друштвово твое.
Да, совесни политичари....Словенија нема братучед на премиер - милијардер и вице-премиер приватњак - увозник на струја за цела држава.
Bitno go ukinavme eksternotoИмето до сеа беше далеку од решавање, а ние стануваме се победни и победни. Мислам вреди да се проба нешто друго, дур има останато нешто во државата?
И да не се натегаме, личен образ е релативна работа за секој. Мене далеку поише ме боли двојазичноста и амнестијата на хашките случаи од ова. А за човечко достоинство има цела книга во државата да се напише.
Еве го убавиот договор и големата победа
https://plusinfo.mk/грчките-медиуми-објавија-16-точки-од-дог/
Кој кур ке ви смени дали сме Република Македонија или Северна Македонија?Ете видиш и од младиве ќе научиш нешто. Не сум знаел до сега дека папагалот најинтелегентен створ на земјава да ти бил.
Svesen si deka deckoto koga bil toj referendum vo 2004 imal otprilika 5-6 godini ?Narodot togas ne izleze poradi pritisokot na SDSM. Po izbornite mesta bea postaveni za da sledat koj izlegol i posle da gi ostetat na primer so odkazi. I sega ke smislat nesto odnosno ke napravat pritisok za da pomine referendumot. Na kraj pa i nemora oti Albancite ako glasaat i tvrdokornite SDSM-ovci (=iditoti) ke dojdat do sakaniot rezultat za na kraj da se branat deka narodot taka odlucil.
Мислам дека грешиш. Прво каде ќе бидеме познати - никаде и никако - како и до сега....а по што би биле познати воопшто? (реторичко).Разликата тука е што во преговорите ние не сме рамноправни страни. Јасно беше дека главните отстапки ќе дојдат од нас.
Кај Грците ова доаѓа како финално откажување од поимот Македонија. На долг рок нас ни останува зборот Македонија од причина што не постои друг државен ентитет со зборот Македонија. Ако речеш Кореја луѓето ќе прашаат дали мислиш на Јужна или Северна Кореја, во нашиот го нема тоа туку под Македонија секако се подразбира нашата држава.
Е сега останува да се види целиот договор како е поставен зошто the devil is in the details.
Што би рекол еден енглез, државата беше Поранешна југословенска република Македонија а сите ја знаеме како Македонија сега е Република Северна Македонија и пак на сите најзгодно им е да продолжат да си ја викаат Македонија.
Мое мислење е дека и на долг рок кога ќе се каже Македонија сите ќе разбираат дека се збори за нашата држава а не на некоја грчка провинција кој никој не знае дека постои.
Нашиот заеб е што формално и дома ќе си го смениме името, ама пак на меѓународната сцена ќе постои само една Македонија.
Ќе видиме како во пракса ќе се позиционираат Грците.
Па ако беше само замена за референцата ништо и јас ќе го бранев тој концепт. Овде има многу посуштински и скриени проблеми во пакетот. Авантурата на Циле 2001 излезе на виделина.Кој кур ке ви смени дали сме Република Македонија или Северна Македонија?