V
viktora
Гостин
Непостоеше ФИРОМ во над 130 држави низ свет.Нема веќе ФИРОМ
Ќе ми фали.
Непостоеше ФИРОМ во над 130 држави низ свет.Нема веќе ФИРОМ
Ќе ми фали.
епа од таму нема да му фали..Непостоеше ФИРОМ во над 130 држави низ свет.
Па ова е во глобала и лично прашање. Секој оној кој што не го доживува како такво не треба ни да се декларира како македонец.Мислев како држава, а не лично сите да одговарате за себе...
Им се заканиле дека ќе ги бомбардираат како Србија или Сирија.Милом или силом.Друго објаснување нема.Ако е стварно така како што вели, без цаки и финти, премија е ова...не ми е јасно како Грците би се согласиле на ова?
А што е по битно, кој му ги дал или што имаше во разговорите ?Илинденска Македонија испадна патка за сега со новово име да се чувствуваме како победници.Кого лажете бе мрсули едни.Постои ли некој нормален кој се уште верува дека странски служби не му ги дале разговорите на гомното од Муртино?
Тоа не е ништо со онаа патетика што ќе се случи кога Грчкиот парламент ќе го одбие предлогот одкако сами ќе си го начукаме...Ќе има многу патетика сега, од сите можни страни.
Тоа е тоа, отпиши министерство за надворешна политика, отпиши било каков конзул и амбасади.Од македонскиот Устав ќе треба да се избрише членот кој предвидува грижа за „македонското малцинство“ надвор од границите на државата.
Линк: https://www.mkd.mk/makedonija/politika/severna-makedonija-so-makedonski-jazik-i-identitet-od-slovensko-poteklo-zaev-za
Ако нема ништо скриено, не е страшно.... Но од друга страна, ако нема ништо скриено, нема Грција да прифати, зошто би прифатиле Грција едно вакво решение ?Подобро Северна Македонија него ФИРОМ.
Кога тогаш мораме во Европа.
Рече Зајко, ако едната страна не го почитува договорот истиот пропаѓа и пу не се важи. Знам дека не е за верување многу, ама ваљда регулирана е таа можност. Мислам дека договоров е донесен по притисок врз двете страни...кој ќе заебе работа сега ги губи сите симпатии и разбирање кај големите играчи.Тоа не е ништо со онаа патетика што ќе се случи кога Грчкиот парламент ќе го одбие предлогот одкако сами ќе си го начукаме...
Пошо ти првата ја имаш веќе, уше втората ти фали.Imas 2 opcii:
1. Izvadi bugarski i iseli se
2. Ubi se