Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.271
Поени од реакции
13.226
Време е некој од клубот малку појасно да ги каже целите и политиките за новата сезона, да знаеме од прилика на што сме и што да очекуваме.

Еден ден излегуваат шпекулации за неверојатни засилувања а нареден дека поради ФФП мора да се продава Икадри...

Не барам да прават циркуз како Фасоне и Мирабели лани, сепак да знаеме што да очекуваме.
Можеш со сигурност да очекуваш дека ќе им продолжат договор на Дамбо,Сантон и Кандрева.
Ко намерно да решиле да му изнаебат матер на клубот копилињата!

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
"Luciano Spalletti thought I could do better in other roles, but in the match against Napoli, he put me in my natural position due to injuries for another two or three players. After that game, I kept playing to the end of the season.”

Брозовиќ за Спалети и позицијата.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.265
Поени од реакции
10.365
Мислам дека ако еден од Кансело и Рафиња мораше да се задржи, тоа беше Кансело. Има доста добри играчи за средина за сумата од 35М, ама бек ко Кансело не ни се погодил во пост-триплета фазава. Штета.

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
Мислам дека ако еден од Кансело и Рафиња мораше да се задржи, тоа беше Кансело. Има доста добри играчи за средина за сумата од 35М, ама бек ко Кансело не ни се погодил во пост-триплета фазава. Штета.
Кансело го изгубивме??

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.265
Поени од реакции
10.365
Го изгубивме правото да го откупиме, ако добро сфаќам. Инаку може пак да го купиме, само мислам цената веќе нема да е 35М и ќе се бориме со конкуренција.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Убаво кажа Фреди некоја страна наназад. Кансело ти е liability, тиква е во одбрана.

Рафиња повеќе ни требаше пошто после Ковачиќ не сме имале некој таков техничар во средината да разигрува и да можеме и централно да напаѓаме. Плус самиот е кадарен да збрца некој гол (иако имаше многу пропуштени шанси). Без Рафиња се иде само на една карта а тоа нафрлање на Перишиќ и Кандрева до Икарди, поеднодимензионален напад од тоа не постои. Затвори го Икарди и чао пријатно.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
Kanselo ni e najslabiot igrac vo odbrana nema nikakva pricina da se sramite da priznaete toa, poslab e i od santon, ili maikon na vremeto isto koj bese top napred a ocaen nazad. Ama i toa se sreduva ako znaes i umees, so maikon nazad pokrivaa zaneti, mota i kambijaso, zavisi koj igrase vo sredina, taka balansirase murdzo, a leviot bek poveke bese nazad otkolku napred.
Takvo nesto sea probuvase da pravi i spaleti, diambrosio da ostane nazad, a desno da pokriva eden od centralnive, ama ocajno mu odese toa zasto napred kanselo bese ostaven sam, kandreva od x pricini idese kaj perisic, so toa sto ova bese slucaj na kraj od sezona, prethodno top si bese koga i kandreva bese desno. A i iskreno mislam deka Spaleti ne uspea da go vlece maksimumot od kanselo, ko sto bese slucaj so brozovic u posledni 10 kola.

Zatoa dobro bese da ostane Kanselo, plus uste ima da napreduva, moze da stane mnogu jak igrac, a i dosta univerzalen e, moze da se koristi i kako krilo po potreba. Na transfer market pisuva deka do kraj na juni e dogovoren so inter da bide pozajmen, e sea ne znam kolku e ova tocno.

Последно уредено:

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
Јас повеќе сакав Кансело да остане, бидејќи имаше поголем импакт во нашата игра. Колку само добри центаршутеви имаше дечкото, секоја чест. Факт дека беше слаб во одбрана, али тоа со сигурност можеше да се среди поготово во Италија.

Кај Рафиња ми се допаѓаше неговиот менталитет да не се откаже до последен момент, тоа во неколку наврати го докажа сезонава.

Според мене ќе беше супер, еден од Наинголан или Видал да дојдеше сезонава, а да ги задржевме Кансело и Рафиња. И нормално едно квалитетно крило на местото на дрвото Кандрева.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
ok u nikoj slucaj 70m evra nemase da se dadat za niv, kolku ke ostanea za drugi pojacanja, za kanselo od den broj 1 vikav deka nikad nema da se dadat tie pari, mislam so toj Near sto navija za niv tuka bas diskutiravme, ama ocekuvav da se iskoristat transferite za kondogbija i muriljo i taka da se sklopi dilot. E sea ni na kraj pamet ne mi bese deka i ovie maka macele so ffp pa mora da pokrivaat minus, taka da taa varijanta so kondogbija i muriljo padna u voda.
Realno nema sto da im se zameruva na valensija nie ja promasivme so takviot dogovor, toa e edno, i drugo, seriozen li e da ide u Wolves ...
Interesno e sto nasive se reseni i dalbert da go pustat, taka da sea si otvaraat prostor za dva beka, odnosno, rabota plus, totalno nejasni mi se so vakvive potezi, znaci mi nema apsolutno nikakva logika sea i dalbert da odi, ke ostanat na asamoa, diambrosio, santon i nagatomo ( u slucaj da ne go kupat galatasaraj ), vaka so dalbert u ekipa, ke se ciljase samo na desen bek. Ona GOMNONO sakapano zalizano diambrosio si go ladi sve da mu ebam, mu se poklapaat kocki da se utepa od igranje, uste sea gleam kakov masakar mu se desava u LS, jeza me fakja od samata pomisla.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Не ми се верува дека успеавте да го рационализирате пропустот со Кансело, па дури коа ве читам и доаѓа како позитивно за Интер.

Колку бил слаб во одбрана е битно колку и тоа колку знае Хандановиќ пенали да шутира. Во обратен случај, ќе го спомнувавте случајот со Занети дека го покривал Маикон.

Друго, @Syn колку што имаат (ваљда) Валенсија проблем, толку и ние имаме, само глеј, они Кондогбија за 25 милиони плус си го чуваат Кансело (до 30ти е, кај нас, како тогаш ффп има врска со нив сега?) И зашто да не можеше да се искористи Кондогбија? Сеа според вашите математики Валенсија е -25, а ние плус 25, никако не гледам како чувањето на Кансело по 30ти јуни им одговара на Валенсија.

Од прв ден викаше дека нема повеќе од 25 да дадат колку што било договорено (којзнае колку е), а ние не ги дадовме ни тие за да го задржиме. Не дека се мн пари, туку дека ваљда не успеале да извлечат плус пари од други зделки.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
@beneamata Не знам колку е точно тоа за 30ти јуни, така пишува на трансфермаркет, ама и да е, ако добро разбрав договорот за негов откуп истекувал у Мај, најверојатно за да јуни имаат простор Валенсија да преговараат со други тимови ако не иде кај нас. А ова со 30ти може да има логика зашто Интер го зима на година дена и тој период они му ја покриваат платата, што не значи дека од први па нагоре овие не смеат да го продадат у друга екипа у ситуација Интер да не им даде 35м евра до поставениот рок. Веќе извесен период медиуми и од шпанија и од италија истото го пренесуваат, дека кансело е приликата за валенсија да го покриваат минусот, затоа и воопшто не попуштија за него, знаеа и сами ако не добијат од нас 35м евра, у јуни ќе можат да преговараат за повеќе со друг тим, нешто на кое очигледно и работат.

Иначе ја не рационализирам, тоа за одбраната е факт дека е распар, ужасен е назад, ама у никој случај не ми е сеедно што си иде, зашто нас очајно ни требаше офанзивен десен бек, плус овој е млад, одлична техника има ( за крило у напад ) и уште еден огромен простор за напредок плус, и реков, спалети не успеа од него да го извади максимумот оваа сезона, ко што направи со броз пример или Икарди, Скриниар, така да можевме и можеме далеку бољи партии од него да добиеме.

Сеа мора да се пазари десен бек и тоа бек што е добар у офанзива, работа плус си отвараат, а таков достапен сеа за сеа не глеам што би дошол у интер, и оној врсаљко од атлетико не е таков. Флоренци од Рома се споменува, ок, овој го има измислено фудбалот и за кансело ама он никад нема да си иде од рома зашо е нивно дете и му предвидуваат иднина ко на де роси и тоти, лојален до крај, а ако више заминува тешко дека у друг клуб од италија би идел.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Не ми се верува дека успеавте да го рационализирате пропустот со Кансело, па дури коа ве читам и доаѓа како позитивно за Интер.

Колку бил слаб во одбрана е битно колку и тоа колку знае Хандановиќ пенали да шутира. Во обратен случај, ќе го спомнувавте случајот со Занети дека го покривал Маикон.

Друго, @Syn колку што имаат (ваљда) Валенсија проблем, толку и ние имаме, само глеј, они Кондогбија за 25 милиони плус си го чуваат Кансело (до 30ти е, кај нас, како тогаш ффп има врска со нив сега?) И зашто да не можеше да се искористи Кондогбија? Сеа според вашите математики Валенсија е -25, а ние плус 25, никако не гледам како чувањето на Кансело по 30ти јуни им одговара на Валенсија.

Од прв ден викаше дека нема повеќе од 25 да дадат колку што било договорено (којзнае колку е), а ние не ги дадовме ни тие за да го задржиме. Не дека се мн пари, туку дека ваљда не успеале да извлечат плус пари од други зделки.
Според тоа јас шо читав по некои медиуми што пишуваат за Валенсија,наводно претходните 45 милиони евра колку шо се Валенсија у дупка кои мора да ги покријат до 30.06,се направени во претходните 2-3 години,додека пак трансферот на Кондогбија ќе се вкалкулира за наредната година,па натаму. (не можам да разберам како функционира ФФП упм,2016-17 добија 100+ милиони евра,а потрошија 30-тина,додека пак лани беа 20 милиони у минус..негде би требало околу 50м евра да се плус од претходните 2 летни преодни рокови)

Иначе,Кансело е веќе вратен во Валенсија,Марселињо кажа дека би рачунал сериозно на него за идната сезона,но во тој случај ќе треба Заза+Санти Мина да си одат(малце оф топик отидов) :D

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
8.841
@beneamata Не знам колку е точно тоа за 30ти јуни, така пишува на трансфермаркет, ама и да е, ако добро разбрав договорот за негов откуп истекувал у Мај, најверојатно за да јуни имаат простор Валенсија да преговараат со други тимови ако не иде кај нас. А ова со 30ти може да има логика зашто Интер го зима на година дена и тој период они му ја покриваат платата, што не значи дека од први па нагоре овие не смеат да го продадат у друга екипа у ситуација Интер да не им даде 35м евра до поставениот рок. Веќе извесен период медиуми и од шпанија и од италија истото го пренесуваат, дека кансело е приликата за валенсија да го покриваат минусот, затоа и воопшто не попуштија за него, знаеа и сами ако не добијат од нас 35м евра, у јуни ќе можат да преговараат за повеќе со друг тим, нешто на кое очигледно и работат.

Иначе ја не рационализирам, тоа за одбраната е факт дека е распар, ужасен е назад, ама у никој случај не ми е сеедно што си иде, зашто нас очајно ни требаше офанзивен десен бек, плус овој е млад, одлична техника има ( за крило у напад ) и уште еден огромен простор за напредок плус, и реков, спалети не успеа од него да го извади максимумот оваа сезона, ко што направи со броз пример или Икарди, Скриниар, така да можевме и можеме далеку бољи партии од него да добиеме.

Сеа мора да се пазари десен бек и тоа бек што е добар у офанзива, работа плус си отвараат, а таков достапен сеа за сеа не глеам што би дошол у интер, и оној врсаљко од атлетико не е таков. Флоренци од Рома се споменува, ок, овој го има измислено фудбалот и за кансело ама он никад нема да си иде од рома зашо е нивно дете и му предвидуваат иднина ко на де роси и тоти, лојален до крај, а ако више заминува тешко дека у друг клуб од италија би идел.

Да бе Флоренци, а не споменуваш како повеќе шпекулации имаше за Бруно Перез да го земете, ама тоа не ти се ни слуша, ни чита:D

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
Да бе Флоренци, а не споменуваш како повеќе шпекулации имаше за Бруно Перез да го земете, ама тоа не ти се ни слуша, ни чита:D
nema nisto kaj nasive, ili nekade zaturile.
nedaj boze toj invalid da doe, fudbalska inteligencija navlezena u minus, dzabe i brzina i sve, fudbalski nepismen fudbaler, ko diambrosio kaj nas samo sto ovoj e pobrz.

Kajgana Shop

На врв Bottom