Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Баш со Диме вчера зборев, истово ми го кажа, ни тој не верува дека голман ќе биде купен. Па и логично, пре би да се склопи целиот тим, голман ако испадне прилика. Рачунај со Фабињо и Кеита (првиов ако е подефанзивно настроен и нормално ако се вклопи) ќе имате и помалку шутеви кон голот, одбраната нема да е толку експонирана и изложена на притисок.

Да да, единствени сме со Диме од фан базава што е на став дека нема да се купува голман летово :D

Не сака да го продаде Барселона, 60 милиони му е откупната клаузула.
Силесен можно е да има желба да си замине, затоа што е квалитетен голман и греота е таков голман да седи на клупа и да брани само во купот.

Мора Ливерпул да го натера Цилесен да бојкотира за да го пуштат, штрајк со глад, не идење на тренинзи итн, нешто мора да се превземе.

Дај и овој Рабио летово нека направи некаде трансфер, оток станаа со мајка му и со Марез, четири лета за нив читаме.

Советникот за трансфери во Барселона, Ариедо Браида, изјави дека е голем фан на Рабио. Не е оваа изјава туку така дадена, ова изгледа како „пробен балон“.

Да да, единствени сме со Диме од фан базава што е на став дека нема да се купува голман летово :D

Јас пак обратно сметам, дека голман ќе купуваме, а нема центархалф. Преголема глупост направи Кариус, на така голема утакмица за да не купи Клоп голман, али ќе видиме како ќе се одвиваат работиве летово.

Јас пак обратно сметам, дека голман ќе купуваме, а нема центархалф. Преголема глупост направи Кариус, на така голема утакмица за да не купи Клоп голман, али ќе видиме како ќе се одвиваат работиве летово.
Јас ич не се согласувам со ова. Нема сигурно само заради тоа што направи глупост да реши да купува нов голман. Си знае уште од претходно дали му треба или не, нема сигурно поради еден натпревар да одлучува.
А и јас мислам дека ќе се земе, веќе со месеци ве поврзуваат со голмани, така да не е нешто ново, сега само повеќе внимание добива заради киксовите на Кариус.

Јас ич не се согласувам со ова. Нема сигурно само заради тоа што направи глупост да реши да купува нов голман. Си знае уште од претходно дали му треба или не, нема сигурно поради еден натпревар да одлучува.
А и јас мислам дека ќе се земе, веќе со месеци ве поврзуваат со голмани, така да не е нешто ново, сега само повеќе внимание добива заради киксовите на Кариус.

Баш дека еден ваков натпревар може да ја потврди менталната стабилност на еден играч кој се уште не е докажан. Ова беа киксови од класична трема/ментална нестабилност/страв. Се надевам дека грешам, ама после ова никогаш од Кариус нема да излезе топ голман, како бек ап на друг голман (Алисон) би го прифатил со две раце.

Па се до финале и немаше кикс од негова страна. Знам дека против Рома дома му испадна една топка, али, во поголемиот дел од мечевите, и немаше класичен кикс.

Баш дека еден ваков натпревар може да ја потврди менталната стабилност на еден играч кој се уште не е докажан. Ова беа киксови од класична трема/ментална нестабилност/страв. Се надевам дека грешам, ама после ова никогаш од Кариус нема да излезе топ голман, како бек ап на друг голман (Алисон) би го прифатил со две раце.
Абе добро, сакам да кажам дека секако Клоп ако сака нов голман, тоа го планирал уште пред финалето, па киксовите може само да го доубедат дека му треба нов број 1, а нема таа одлука да ја донесе само поради тој натпревар. Нормално, за понатаму зависи од Кариус колку е ментално спремен да премине преку ситуацијава.

:kafence:

Што не им го украдат Буфон на ПСЖ овие од Ливерпул? :D

Туку aрапиве сериозно мислат дека голман им е проблемот во тимот?

Или и ова од курч?

Што не им го украдат Буфон на ПСЖ овие од Ливерпул? :D

Туку aрапиве сериозно мислат дека голман им е проблемот во тимот?

Или и ова од курч?
Чисто се сомневам дека се спремни да ја израмнат понудата за плата која Псж може му ја понуди на Буфон.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Очекуван трансфер на Наполи.

Simone Verdi is very close to joining Napoli, following a convincing call from Ancelotti. Napoli already have an agreement with Bologna for €23M plus an additional €2M in add-ons.
Milan get a 20% cut if Bologna sell Verdi.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom