B
Bafra
Гостин
Епа твојата теза е дека државата треба се да контролира, регулира итн итн, сите знаеме дека за во државна институција да работиш мора да си партиски. Од една страна си против партиски а од друга страна сакаш државата за се да ти води сметка. Кој е тој што очекуваш таа функција да ја врши, од каде да дојде, каков да е... Сепак државните институции се ЛУЃЕ, не се компјутери или духовни битија.Прво расчистивме дека не се работи за државен туку партиски функционер, тоа се надевам е јасно.
Па ете се ме праша како замислувам јас државен функционер, а ти кажав дека не ми е јасно шо подразбираш под замислувам?
Естетски или како?
Кобајаги прагматичен претприемач ама т`нко некако.
Алоо дечко, Западот ја подржува Грција повеќе од 100 години и економски и воено и политички и религиски и историски итн итн. Да не биле нивните педерски игри, Грција можеби и послаба од Албанија ќе беше. Затоа кажав си утнал едно 100 години.2008 после самитот, Нато членките и ЕУ ја прифаќаат позицијата на Грција како услов за членство на Македонија.
Затоа црвените линии на Грците се непроменети и си стојат на Северна, Горна и Нова Македонија. Оти нема никаква потреба они отстапки да прават. Ние треба да се приближуваме кон нив. Ова не се рамноправни преговори.
Прочитај го Тони Десковски во врска со спорот. Со неговиот став и кои чекори треба да се превземат целосно се согласувам.