НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
И во двете серии ќе има седма уткамица и во двете ќе се прошетаат ГСВ и Кливленд (ова само ради Леброн и неискуството на руките од Бостон)... па после финале.

ГСВ пред време го вратија Кари на терен, тоа со повреден не повреден игра не игра воопшто не ми се свиѓа во НБА.
Сега и ИГИ и Клеј ако ги вратат пред време ќе си го ебат потенцијалното финале.

Следната ако веќе игра изолации на Дјурант, овај мора ненормално добро и ефикасно да изигра и Кари мора да испорача 30+ поени за да поминат. Во спротива, ако му тргни шутот на Хјустон, му го ебаа мајчето начисто.

Исто кај Хјустон толку од Крис Пол, го обожавам, одлучувачки фактор беше во годинашниот плејоф за оваа екипа ама кога ќе искиниш/истегниш мускули на задна ложа то е то, без разлика колкав голем борец е и колку остава СЕ' на терен мислам дека нема да е на повеќе од 40% (доколку воопшто игра).

Кај Кливленд, Леброн има да ги силова ѓубрињата доколку не му обезбедат 7 натпревар т.е. не го добијат следниот дома. Има да ги потепа сите до еден во таа екипата негова. На крај краева никој не му е крив сам си ја составува и сам си бира тренер, но на домашен терен, со барем малку разиграни соиграчи не очекувам да губи, а во 7 натпревар финале на исток ќе биди покољ.
Ќе видиме дали руките од Бостон или искуството на Леброн (и кочијашите со него во екипа) ќе биди пресудно.
Минатиот пат Тејтум искина, ако до крај на серијава остани на ова ниво и Бостон помини тогаш дефинитивно е МВП на плејоф во таа екипа. Играчиште.

Gsw не игрa ништo, кo некoјa пoлуaмaтерскa екипa дa гледaм. Никaквo движење нa тoпкa, 2 3 пoдaвaњa и шут преку чoвек. Незнaм штo им стaнa, не ни гo слушaaт Кер, a oвoј ирoничнo си се смешкa целo време. Мoжнo е дa имaaт некoи прoблеми вo сoблекувaлнa.
Ни Хјустoн не игрa нештo пoрaзличнo, aмa дo сегa им нoси успех.

Убaвo се oдвлекoa двете серии вo минимум 6 мечa. Би сaкaл Хјустoн и Бoстoн дa се сретнaт вo финaле, веќе 3 гoдини гледaме исти екипи.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

Хaрден пoвтoрнo се губи вo плејoф кoгa е нaјпoтребен.Акo Хјустoн сaкaaт дa пoминaтa The Beard has to deliver.

Gsw не игрa ништo, кo некoјa пoлуaмaтерскa екипa дa гледaм. Никaквo движење нa тoпкa, 2 3 пoдaвaњa и шут преку чoвек. Незнaм штo им стaнa, не ни гo слушaaт Кер, a oвoј ирoничнo си се смешкa целo време. Мoжнo е дa имaaт некoи прoблеми вo сoблекувaлнa.
Ни Хјустoн не игрa нештo пoрaзличнo, aмa дo сегa им нoси успех.

Убaвo се oдвлекoa двете серии вo минимум 6 мечa. Би сaкaл Хјустoн и Бoстoн дa се сретнaт вo финaле, веќе 3 гoдини гледaме исти екипи.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk
I mene potajna zhelba mi e Hjuston Boston finale, pa da vidime duel na top odbrana so top napad.

Toa i ke e finaleto, Hjuston - Boston

Стив Кер е најпреценет ттенер у НБА, не е се губат само играчиве на ГС у тесни утакмици.

Немаат движење на топка.СИте напади им завршуваат со шутеви преку човек.Последните 6 минути Дурант не шутна.Не знам зошто ваква игра почнаа.Со брза игра и брзи подавања цело време имаа отворени шутеви и газеа.

Па пробваја баш утакмицава потимски да играт ама Дрејмонд плејмејкерот 6 грешки имаше вкупно 16 така да не ме чуди шо Дурант пробва херој на крај да изиграва (лани му успеа во финалето кога требаше).. Дрејмонд воопшто не треба последни минути од утакмица да го играт

Диантони ќе мора да ја прошири ротацијата пошто ќе му цркнат тие 6-7 играчи до финале.. Пол веќе откажа.. Ариза, Такер, Гордон не се ништо помлади
Џо Џонсон ме чуди шо воопшто не го играт

Немаат движење на топка.СИте напади им завршуваат со шутеви преку човек.Последните 6 минути Дурант не шутна.Не знам зошто ваква игра почнаа.Со брза игра и брзи подавања цело време имаа отворени шутеви и газеа.
Шутна за шутирање, ама 0/4 имаше. Плус и еден напад топката од раце му падна во последна секунда
Единствените 2 поени му беа од слободни.

Го чекав 28.5+ затоа думам се што правел :D Промаши за тројка 2 пати,па даде две слободни,па еднаш му падна од рака во последни секунди.Е сеа тие 1-2 мин додека сум бил во вс можеби уште еден шут зел.Во последните 6мин мислам дека немаше шут и дека тоа од рака кога му падна беше последно од него .

Ама местена беше и оваа....

Крис Пол аут за гејм 6, официјално.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom