Poarno kupi si kugla za gledanje. Kristalna. Bajagi iznenaduvanja godinava na MSE. Zaev I Bogov nepredvidlivi kako Tramp
Poarno kupi si kugla za gledanje. Kristalna. Bajagi iznenaduvanja godinava na MSE. Zaev I Bogov nepredvidlivi kako Tramp
Се би било добро, ако немаше алтернативи кои имаат и одлични заработки, предвидлива иднина и даваат над 10% дивиденди.Гранит дава дивиденда од 28 ден по акција или околу 4 % од сегашна пазарна цена. Ако земеме каква беше 2017та во градежништвото воопште не е лошо. Вториот квартал во 2018та е клучен за да се види во кои насоки ќе оди оваа индустрија.
Да но 1/3 од добивката е за дивиденда, другите ќе се инвестираат. Се согласувам дека бонусите им се мрсни.Се би било добро, ако немаше алтернативи кои имаат и одлични заработки, предвидлива иднина и даваат над 10% дивиденди.
И машала менаџментот зема бонус скоро повеќе од 1/3 од сумата определена за дивиденда на сите акционери.
За цената не треба да ми погаѓаат. До сега акција не сум преценил. Некои сум потценил додушеДа бе да, цената ти ја погодија ли . Ти стварно си 95% со парите во Телеком
Ќе тргне возот кај и да е после нема сопирање. Не ми се јасни тие што продаваа на 740; 730 итн, кога: прво се знае дека прв квартал е небитен за градежен сектор; второ имаш одлично пласирани 7мил во кмб во време кога примарната дејност им стагнираше.Не си го продавај Кољо чифликот испадна работава со ГРАНИТ!
"Известуваме дека ГД Гранит АД и ДГ Бетон АД како членки на конзорциум со заеднички настап потпишаа договор со Јавното претпријатие за државни патишта.
Предмет на договорот е Изградба на Експресен пат, ЛОТ 2:Изградба на делница Крива Паланка-Длабочица
Вредноста на договорот изнесува 1.870.748 илјади денари, со рок на изведување 3 години. 22.05.2018 ГД Гранит АД".
http://www.seinet.com.mk/?docID=43473
30,5 Милиони евра не е мала работа!
Акцијата во паниката идеше и со 707 ден, ако се земе дека пред тоа беше 800 ден, разлика од 100 ден + 28 ден дивидедна = 128ден загуба за тие што продадоа на таа цена. Тие што го искористија моментот " начекаа попуст "од 18%
Јас градежници немам и не мислам да купувам оваа година . . . само ако паднат значително. . . ќе влезам.Kakov presvrt vo Granit i Beton. Sea koj e u prednost bosko mislenje. Isto taka so akcii se podnovi Hari od Kmb dali kje sledi so ova pridvizuvanje i nadminuvanje na granica na mse nas 3000?
Ова е баг на XenForo-то, пробав еднаш да го средам ама не иде. Темава е ставена како важна, секогаш ќе биде прва на листата штом го отворите подфорумот, користете ја таа опција.п.с Дајте кога ќе се среди да се појавуваат новите пораки од темава во "Нови Мислења" ???
Знам за Надгледувани Теми и сето тоа, туку да се излажат Трпе и "Зоран" да залутаат на темава по грешка
п.с Paint доктор
Muabetov vladata ne prodava, znaci li deka nekoj drug prodava?