Не знам зошто толку ги ставаат овие од ДУИ во МОН, кога тоа е едно од најважните министерства, заедно со здраство.Инаку, рокади ќе има во министерствата, потврдила Дескоска. Таа ќе оди како министер на правда. Некој од ДУИ ќе биде на МОН, а Беса го добива мин. за култура.
Zakon za visokoto e donesen, sega u postapka e za osnovno i sredno. Valjda zatoa.Не знам зошто толку ги ставаат овие од ДУИ во МОН, кога тоа е едно од најважните министерства, заедно со здраство.
не.... МОН, кога тоа е едно од најважните министерства, заедно со здраство.
Не ја следам тема цело време и не знам дали си бил дел од шарните. Ама ако си бил едно прашање. Како тоа шарените не беа организирани од СДС? У први редови стоеја и фрлаа со куртони Заев и Шекеринска. Како бе тоа се бореа шарените за правда, а у прв ред им беше аболициран криминалец и една од гробарите на Македонија. Како не беа организирани од партија, а штабските војници киснеа секој ден таму. Шарените не беа партиски исто колку што не беа оние после нив за заедничка Македонија. И не, не се бореа за правда и да соборат режим, туку напротив, најголемиот дел од нив се бореа баш за ова.Јас излегувам за тоа што не е во склад со моите идеолошки видувања. И услов е протестот да не е организиран од политичка партија. Како форма на протест нека биде и референдумот на кој сигурно не би гласал „за“ ако прашањето е за севкупна употреба (како што најави ЗЗ).
Инаку ве молам, не ги ставајте во иста реченица Единствена Македонија и релевантност.Они помалку релевантност и од Левица имаат.
1. Ne znam za nekoi drugi, jas i moeto drushtvo sami odevme na protesti ( lne ni odevme sekoj den). Imalo lugje organizirani od sdsm, srekja ne bev koga ZZ mavase so balonite.Не ја следам тема цело време и не знам дали си бил дел од шарните. Ама ако си бил едно прашање. Како тоа шарените не беа организирани од СДС? У први редови стоеја и фрлаа со куртони Заев и Шекеринска. Како бе тоа се бореа шарените за правда, а у прв ред им беше аболициран криминалец и една од гробарите на Македонија. Како не беа организирани од партија, а штабските војници киснеа секој ден таму. Шарените не беа партиски исто колку што не беа оние после нив за заедничка Македонија. И не, не се бореа за правда и да соборат режим, туку напротив, најголемиот дел од нив се бореа баш за ова.
И уште нешто да ри кажам. Ама ниеден протест што е помасовен не е без поддршка од партија, била ВМРО или СДС. Дури и тие што почнаа како непартиски (студентите, за Нешкоцски) беа после 1,2 протеста злоупотребени. Едини кои јас сум сигурен дека беа непартиски се за талат кога го ставија министер за одбрана, за децана кај Смиљковско и протестите у Ѓорче за детето што го уби тој. Исите паети пликаа по луѓето што протестираа тогаш. Ги правеа наркомани, хулигани,националисти, а бројката беше на сите максимум до 1000-1500 луѓе, повеќето членови на некои навивачки групи.
А на погоре наведените протести беше ли?1. Ne znam za nekoi drugi, jas i moeto drushtvo sami odevme na protesti ( lne ni odevme sekoj den). Imalo lugje organizirani od sdsm, srekja ne bev koga ZZ mavase so balonite.
2. Studentskiot plenum beshe nesto poinaku, studenti so razlicna ideologija, nekoi poranesni od UMS drugi od SDMM i segasni clenovi na Levica. Toa bese na pocetokot, nesto nadpartisko. I posle nekoj reshi da go zloupotrebi toa (ne samo SDSM).
Ја идев на студентските протести,тие за талат, за нешковски. Бев и на еден два од тие на сдсм, шаренитеА на погоре наведените протести беше ли?
Не мораш да ми одговарш ако не сакаш сепак си е личен избор.
Значи праведно бил осуден Љубе? Не било rezim?Edna razlika ima sto e bitna u krivicno pravo - Ljube go fatija so pari.
Правно гледано, за да има поткуп мора да има пари како предмет. Тоа сакам да ти кажам, не навлегов дали било политички или не. Само направив споредба меѓу овој и тој случај на правно ниво.Значи праведно бил осуден Љубе? Не било rezim?
Aj ako ne da se zanimavame so toa deka nekoj ti se mocal vo liftot a Ti od pusto ego si gazis vo fekalii namesto da si zacistis. Jbg zivotЗа тебе не се, за мене се. Јебига, живот.
Ако немаш против ќе го цитирам Димитар, ама и до тебе е коментаров @k0k014. Ова сакав да ти го кажам за студентските протести и за Нешковски. Бев и на двата (за Нешковски не редовно, ипак бев 16годишник тогаш). За другите зошто не бев? Првенствено затоа што не поддржувам националистички пораки како „смрт за *иптари“ и слично. Го иаме мислам правено муабетов. А ако ме прашуваш лично став за именувањето на Таљад за министер за одбрана, бев против, исто како што сега сум против за претседател на Собрание. По мене, он треба да се испити за хашките случаи и евентуално сторувањето воени злосторства и злосторства против човештвото, па после да се става на функција евентуално.Ја идев на студентските протести,тие за талат, за нешковски. Бев и на еден два од тие на сдсм, шаренитеШто и да напраи Заев сеа, 90 % од протестите беа со право и како млад човек требаше да си морон да не искочиш.
Тебе другар те мачи друга работа, зашто при толку пиздарии на Заев никој не искача? Зашто нема човек со кредибилитет да повлече народ. Затоа што имавме 10 години да ги видиме сите што гракаат колкав им беше патриотизмот. Патриотизмот за 500 000 луѓе во државата беше ВМРО.
Студентските протести беа први после 10 години власт кој успеаа да привлечат толку луѓе, буквално луѓе што не се замараат со политика да ги станеш од столче. Некој од организратори влегоа у политика ама ние како студенти ги знаевме кој се организира и вредеше да застанеш покрај нив.
Моментот кога ќе добиеме нови ликови е предалеку, доволно далеку да за жал овој процес биде затворен.
Да потсетиме.И каква позиција имаше Љубе за да преговара во врска со името?
Беше лидер на факинг ОМ, ништо повеќе.
Taka si se tesis? Ako ti pomaga toa Ok inaku za ostanatite malce poiskusnite bevte najobicno topovsko meso, korisni idioti i potrosni kurtoni koi koga ve iskoristija vi se izmocaja , isserija, vi svrsija vo usta i ve nateraa da si go goltnite seto toa i da vikate sto ubavo blago bilo. Ama ako ja naucivte lekcijata i zatoa nikoj ne izleguva, dodusa na svoja koza ama bitno izvlekovte nekoja pouka a toa e deka studentite, srednoskolcite se najobicni nedodelkani idioti koi nemaat nikakvo zivotno iskustvo i se lesno manipulativna masa a ne kako sto miluvavte da se percite deka ste vie tie koi nosat promeni.. Deka sekoj mozi da ve vozi i ve vozi kako sto saka, testo za mesenje i deka uste mnogu mnogu furni leb treba da izedite dodeka dojdi denot koga ke sfatite deka toa zoltoto sto ve prksa vo faca ne e dozd.Ја идев на студентските протести,тие за талат, за нешковски. Бев и на еден два од тие на сдсм, шаренитеШто и да напраи Заев сеа, 90 % од протестите беа со право и како млад човек требаше да си морон да не искочиш.
Тебе другар те мачи друга работа, зашто при толку пиздарии на Заев никој не искача? Зашто нема човек со кредибилитет да повлече народ. Затоа што имавме 10 години да ги видиме сите што гракаат колкав им беше патриотизмот. Патриотизмот за 500 000 луѓе во државата беше ВМРО.
Студентските протести беа први после 10 години власт кој успеаа да привлечат толку луѓе, буквално луѓе што не се замараат со политика да ги станеш од столче. Некој од организратори влегоа у политика ама ние како студенти ги знаевме кој се организира и вредеше да застанеш покрај нив.
Моментот кога ќе добиеме нови ликови е предалеку, доволно далеку да за жал овој процес биде затворен.
Така е, муабетов за протестите ти е прав (и јас бев на сите овие, освен шарените, додека не ги видов како се лепат после 1,2 протеста функционери и пратеници од СДС). На студентските престанав да идам кога ги видов фаците од СДС како истовараат пакети со вода и храна пред факултетите.Ја идев на студентските протести,тие за талат, за нешковски. Бев и на еден два од тие на сдсм, шаренитеШто и да напраи Заев сеа, 90 % од протестите беа со право и како млад човек требаше да си морон да не искочиш.