Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.919
Дали мислиш дека некого го заболе стапот за тоа ти и иреал што се пењавите да го докажете за мајбахот.
Фаворизирана е една фирма - тоа е криминалот „големиот криминал“...позадината е дека тоа говното се луксузирало шо сите океани на земјава не го перат, не па ти и иреал со вашите закржлавени мозочиња.
И така судиине ќе го осудат условно - поштедете не од оток на тестиси, знаеме дека од усмрден штаб лупате по некои пожутени тастатури. Програмер (ама не за компјутери) шо зема 4 цифрена плата у евра ќе го заболи стапот за мајбахот на паторот....ај олабаи....има други побитни теми, не знам за кој к праиш спинови.
има факти што нејќеш да ги видиш, а не да ги дискутираш
- сведоците на СЈО дадоа сведочења дека старото возило беше несигурно и често откажуваше
- Заев иако најави НЕ го замени мајбахот за медицински возила туку го користи
- Мвр есенава набави по ИТНА постапка 100 шкоди преку чешка донација, ама преку пријателот на Стојановски...
ти се пенавеше дека ако е донација, не е предмет за обвинителства...
А зошто СЈО ја истражува Донацијата на Израел ????

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
- сведоците на СЈО дадоа сведочења дека старото возило беше несигурно и често откажуваше
Урко шо го изреметил видот со шофершајбната....со шо се дрогирате вие бе?[DOUBLEPOST=1526913999][/DOUBLEPOST]
Море машко... на суд не се прави муабет, на суд се презентираат и бранат докази. Како е фирма фаворизирана, кога за набавката не бил задолжтелен тендер? Значи, можело и без тендер да се нарача. Види, јас не сум ти виновен ако не си успеал во животот па да се обраќаш со навреди, а дискусиите ти се на „живчано пропаднат“. Прибери се, па дојди да разговараш. Се однесуваш како Хитлер во фази на хистерии. „Смири живац“, никој не е должен да ти ги трпи навредите, демек... „колку сум јак“.
Задолжителен тендер со спецификации шо ги има само таа кола....
Мене овој случај ми е тривијален наспроти миљардата шо ја изнесе од држаава.
И не ми кажувај шо да праам жити све, пошо ако некој нешто треба да праи е ти да се запишеш у основно школо.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.374
Поени од реакции
84.618
НА ТРАМП МУ ПРОАЃА КОРУПЦИЈА, САМО ЗАТОА ШТО КЛИНТОНОВИ ЈА НОРМАЛИЗИРАА

Затоа Бранко е највиновниот политичар за пропаднатоста на Р. Македонија.[DOUBLEPOST=1526914231][/DOUBLEPOST]
има факти што нејќеш да ги видиш, а не да ги дискутираш

И

Име И Презиме

Гостин
Да ти е мерак криминал да направиш во Македонија.Однапред знаеш дека ке бидеш амнестиран или аболициран .Зависно за што те бива ! Конкуренцијата станува голема.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.733
Кажи ти зашто ОЈО и МВР не поднесоа кривична за Заев кога ги имаа материјалите во рака?
За пазарење, нормално. Сѐ е пазар кај нас, почнувајќи од обично вработување во РЕК, па се до случаи како овој. Но во случајов пазарната цена на "Поткуп" беше далеку помала во споредба со онаа на бомбите, каде Заев веќе беше влезен all-in.

На паторот повеќе му одговараше да ги има противниците во рака, отколку да ги елиминира. Бидејќи доколку ги елиминира, на нивно место ќе дојдат нови, па ќе треба сѐ од почеток.

Затоа има едно непишано правило кое вели: или ебеш, или те ебат. :toe:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Правно гледано, очекувана одлука на судот.

Реално гледано...Зоки чист како солза...мало сутра. :D :D

Иначе глеам сте збореле за тие од шарена револуција што се офајдиле...мене ме заболе за нив искрено. Јас да сум у иста ситуација, пак ќе искочам на протести, без желба да профитирам од тоа. Мене ми е мирна совеста сега, си работам (привремено) у приватна странска фирма, не лапам државно бело и слични ствари, али затоа си спијам мирно.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.919
Мене овој случај ми е тривијален наспроти миљардата шо ја изнесе од држаава.
И не ми кажувај шо да праам жити све, пошо ако некој нешто треба да праи е ти да се запишеш у основно школо.
не миљарда, нека откријат украдени 500.000 евра и нека уапсат, било кого
.. а наместо тоа се крева прашина и се фрлаат димни бомби..
Се пенават со гласачите од Пустец кој гласаа по сите закони а Амди им тури пепел околу гласањето
[DOUBLEPOST=1526916436][/DOUBLEPOST]

Иначе глеам сте збореле за тие од шарена револуција што се офајдиле...мене ме заболе за нив искрено. Јас да сум у иста ситуација, пак ќе искочам на протести, без желба да профитирам од тоа. Мене ми е мирна совеста сега, си работам (привремено) у приватна странска фирма, не лапам државно бело и слични ствари, али затоа си спијам мирно.
Заев: Судството не е истото што Груевски го контролираше

па не е исто, тогаш барем дигаа галама соросоиди, невладини и амбасади:cool:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422

Се е во ред сега, нема зошто да излезеш, нели ?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Немам ништо против дејстувањето на Левица, баш би било добро некоја трета македонска партија да биде фактор при формирање влада како што е на пример ДУИ, впрочем јас гласав за левица 2016, но нешто што ми е ептен смешно е што Апасиев е главна ѕвезда кај Инфомакс, Миленко, република и сл. како и на некои десно (дпмне) настороени членови на форумов
Што мислиш за партијата Единствена Македонија?
Кој е твојот став за таа македонска патриотска партија?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Се е во ред сега, нема зошто да излезеш, нели ?
Јас излегувам за тоа што не е во склад со моите идеолошки видувања. И услов е протестот да не е организиран од политичка партија. Како форма на протест нека биде и референдумот на кој сигурно не би гласал „за“ ако прашањето е за севкупна употреба (како што најави ЗЗ).

Инаку ве молам, не ги ставајте во иста реченица Единствена Македонија и релевантност. :D Они помалку релевантност и од Левица имаат.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.733
И не знам што толку изненадени од пресудата. Сосема јасно беше каква ќе биде пресудата уште пред 5-6 месеци кога ги фатија како местат и унапредуваат судии според нечиј тефтер. Ова е само еден случај кој излезе во јавност, којзнае уште колку вакви "реформи" има за кои не знаеме.

Неколку дена подоцна откако излезе информацијата во јавност, ја повлекоа тефтер-судијката, за која на крајот се испостави дека ја местеле за случајот Поткуп. :tapp:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Инаку, рокади ќе има во министерствата, потврдила Дескоска. Таа ќе оди како министер на правда. Некој од ДУИ ќе биде на МОН, а Беса го добива мин. за култура.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Апасиев е главна ѕвезда кај Инфомакс, Миленко, република и сл. како и на некои десно (дпмне) настороени членови на форумов
Полошо е отколку што мислиш:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom