Затоа што би ја заменило референцата што ја имаме досегаAj ako sakas podetalno zosto ne e strasno ?
Затоа што би ја заменило референцата што ја имаме досегаAj ako sakas podetalno zosto ne e strasno ?
Е па што не го даде примеров уште на почеток. Котово ме убеди дека си у право.Овие што цел живот не го мрднале газот од столот a зимаат пензија 25к-30к , е против тие сум против бе гнасо една.
Тие ги нарекувам паразити, затоа што цел живот се на државен грб, на грбот на овие што се во измочаниов приватен сектор што работат за 200 евра и неможат да купат млеко на децава.
А тие со 200 евра кога се пензионираат зимат 8 илјади денари, а 40 години се посрале од работа.
Јасно ти е сега кои ги нарекувам паразити бе копито едно?
Што не го кажа па и ти порано примеров со МВР. Ме убеди. Ти си у право. Се собрала клошарана у полиција и пожарна и лежат и ништо не работат. Па уште и бенифициран стаж имаат бе. За ова си потпуно у право. Па нив треба како идат у пензија директ у некоја гасна комора да не бидат тие паразити на терет на државата.Јасно ми е дека секој неможе да зима иста пензија бе гомно едно, се ми е јасно, не грижи се, само на мајкати некои работи не и се јасни па морам јас да и ги разјаснувам.
Службеник во МВР оди на 50 години во пензија и зима 25 илјади денари.
А некој што 40 години работи во измочаниов приватен сектор и што 12838721331 болести има добиено од напорна работа,поради лоши услови зима 8 илјади денари, што претставува највисок износ на пензија од прва група на најниските пензии.
Ееее.Дa беше Бетијaне грaдoнaчaлник сеa нaјaки вo Еврoпa ке бевмеЗатоа што би ја заменило референцата што ја имаме досега
Грците со типичниот балканси ментализам (ултранационализам и живеење во IV век пне) имаат најголема заслуга зошто уште не е решен спорот и сме де факто Република Македонија. Да беше до Грујо, Заев, Б.Ц. и останата багра името ќе беше одамна сменето.Овој предлог би поминал и на референдум и кај сите партии, таков некој впечаток имам, албанците и онака на копче се, што ќе им кажат тие ќе прифатат, прашање е што грците ќе прифатат и кој би бил опсегот, тука осеќам дека ќе не заебат јако, име како име за надворешна употреба не е страшно[DOUBLEPOST=1526675545][/DOUBLEPOST]
Ти си овој?
Se toa vo red, ama oti ne gledas na rabotite malce poinaku. Ete ke go zemime primerot so forumot. Site tuka sme prijaveni pod nekoj nik i se raspoznavame po toa. Znaci slobodno mozeme da recime deka vo odnos na forumot nikot ni e ime za nadvoresna upotreba po koe site drugi clenovi ne znaat i ne raspoznavaat. I sega ti najverojatno za po doma si imas oficijalno ime ama sto tuka toa ti znaci. Site te znaat i ke te znaat kako Bateman. Da mi reci mene nekoj abe go znaes Petko, Trajko od Kajgana , jas pojma ke nemam za koj mi zboruvaat, ama da mi reci abe Bateman odma ke se setam. Mnogu mene mi e gajle kako te vikaat tebe po doma ili kako sakas da te vikaat. Za mene i za site clenovi na forumot ke si bidis Bateman.Затоа што би ја заменило референцата што ја имаме досега
дечко ако имаш криза на идентитет чувај си го за тебе, не ми генерализирај, па уште се чудиш зошто немаме консензус, зад вакви глупости очекуваш сите да застаниме ?Да се немало концензус за ниту едно прашање, да се немало чувство на опшествена одговорност, до кога ќе имаме криза на идентитетот, до кога ќе ни бидат комшиите криви. Еве еден пример за една мала земја која се наоѓа во уште полош континент од Европа, со нешто повеќе жители од Македонија, но тоа не ги спречува да бидат земја со висок инкоме. И да не заборавиме имаа диктатура и режим цели 12 години.
Не го врти муабетот.Прво ги нарече паразити па после биле обесправени.Како дува ветер така ти се менува мислењето.Мајкати се лепи на мене, ко за беља.
Никој не рече дека има нешто против пензионерите, дури и се обесправени баш тие што ринтале 40 години, а сега пензијата им е НЕВЕРОЈАТНИ 8 илјади денари, а овие што газот не го мрднале од столот и по тешко од пенкалото не кренале у живот лапаат по 25-30 илјади денари.
Мешаш работи, народот не прифака ништо (такво), тоа го прави една политичка партија.РепубликаилинденскамакедониЏа!!!! Вака слеано без превод. Таман за овој дегенски народ што менува име на држава за да влезе во полураспаднати и застарени организации како НАТО и ЕУ.
Мислам оти предлогот "илинденска" е даден со намера за да се направи дистинкција, во смисол: илинденското востание да се искористи како појдовна точка од каде македонската историја и официјално започнала, со него да се поврзе и идентитетот а истовремено да се отфрлат и сите траги и историски факти за постоење на македонска нација пред овој период.