Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Аутoмaтски мењaч немa кумплунг

Знам дека нема куплунг туку има и такви случаи кај автоматаки менувач малку притискање кочница и се гаси иако е ретко

Edit: сега прочитав убаво дека е со мануелен менувач, значи во тој случај нека провери кај граната тука има недостиг за воздух

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Знам дека нема куплунг туку има и такви случаи кај автоматаки менувач малку притискање кочница и се гаси иако е ретко

Edit: сега прочитав убаво дека е со мануелен менувач, значи во тој случај нека провери кај граната тука има недостиг за воздух

Mislenje za kola od Svajcarija? Dali lažat na kilometražata, i takvi raboti.
Imam opcija da mi donesat kola i da si go platam prevozot...no neznam kolku faćaat patarinite. Gorivoto e okolu 150-200 evra vo eden pravec. Dokumenti...tif...od kade i kako se vadi?

Imam opcija da mi donesat kola i da si go platam prevozot...no neznam kolku faćaat patarinite. Gorivoto e okolu 150-200 evra vo eden pravec. Dokumenti...tif...od kade i kako se vadi?

Не знам ,тоа да го прашаш @valvoline тој за ова работа си знае

Кoгa купувaв кoлa oд плaц вo МК дoнесенa oд стрaнствo тукa чинеше 4600€ сo плaтени дaвaчки дo регистрaцијa.Истaтa кoлa у Гермaнијa или Швaјцaријa чинеше 1000€ пoскaпo и тoa без дaвaчки,aмa oд oвлaстен дилер.Тoa некa ти биде репер зa реaлнa килoметрaжa.Тетин ми живее вo Итaлијa незнaеш кoлку плaти зa бемве 3кa сo реaлни 120.000.Тукa идеa 6к сo плaтени дaвaчки a oн тaму гo плaти 8к aкo ме рaзбирaш штo сaкaм дa ти кaжaм.Тaквите кoли сo реaлнa килoметрaжa се пoскaпи верувaј.Не се будaли стрaнците кoлa сo мaлa килoметрaжa дa ти дaдaт дa ти ги нaрaсaт oчите.И тaму имa луге штo немoжaт нoвa кoлa дa си дoзвoлaт.

tamu ne lazat. a do tuka se podmladuvaat :)
racunaj minimum 600e troskovi da se donese do tuka, rezija ti e 200e plus carina so ddv vo zavisnost od voziloto.

Автоматски менувач или мануелен менувач ???

мануелен менувач
примерив дека од 3 коа менуваш у 2ра и притоа стискаш кочница понагло се дешава
едино ми иде на памет дека може порано ја стискам кочницата а кумплугот покасно и фака подоле па затоа ми угаси
инаку не се дешава стално мене 2пати за месец и пол ми се деси

ке видам наредниот период дали ек се деси истото као се деси ке ја носма на мајстор

tamu ne lazat. a do tuka se podmladuvaat :)
racunaj minimum 600e troskovi da se donese do tuka, rezija ti e 200e plus carina so ddv vo zavisnost od voziloto.
Ne mi e jasno kako mozi na isti sajt vo Švajcarija...eden ist tip na kola da gi ima i za 2000 i za nad 5000 evra so slična km i slicna godina?
Zatoa sumljam ovie poeftinive da se so lazna km
Inače imam lugje tamu koi mozat da mi baraat kola i da ja proverat....eventualno i doagjajći navaka da mi ja donesat

Ne mi e jasno kako mozi na isti sajt vo Švajcarija...eden ist tip na kola da gi ima i za 2000 i za nad 5000 evra so slična km i slicna godina?
Inače imam lugje tamu koi mozat da mi baraat kola i da ja proverat....eventualno i doagjajći navaka da mi ja donesat
tie so se poeftini najcesto imaat problem so izduvni gasovi pa ne moze da se registriraat tamu, ili drugi problemi so cesto ne gi pisuva vo oglasite.

Абе муабетов ми беше, скроз со 0КМ да го купам 13 илјади и нешто евра, на попуст е. Ама некако се сумјам дека се составуваат во Унгарија.

Па и да сакаш од Јапонија мало сутра,нормално дека ги склапаат на европско тло за Европа.И за Германски и Француски и Скандинавски пазар се прават таму..Сите озбилни брендови имаат фабрики скоро на сите континенти.

Kako sto ti rece clen pogore, kola ovde za da ja registriras mora da bide se tip top posto nema sansi da dobies dozvola da ja vozis istata. E sega lugjeto sto imaat postari koli za do rabota i nazad ne im se isplakja da gi popravaat i gi sitkaat za poeftino

мануелен менувач
примерив дека од 3 коа менуваш у 2ра и притоа стискаш кочница понагло се дешава
едино ми иде на памет дека може порано ја стискам кочницата а кумплугот покасно и фака подоле па затоа ми угаси
инаку не се дешава стално мене 2пати за месец и пол ми се деси

ке видам наредниот период дали ек се деси истото као се деси ке ја носма на мајстор

Ништо страшно сигурно некаде е испуштен воздух и само диктон на граната да се смени ,туку најубаво мајсторот да види што е

Ne mi e jasno kako Alfa 147 so 114 000 km se prodava za 1700 Ch frankovi???? Što mozi da e sluceno vaka naizgled ok kola so tolku km?
Ili sepak i tamu gi štelaat kilometrazite?

https://m.autoscout24.ch/de/d/alfa-romeo-147-limousine-2007-occasion?fuel=15&index=8&make=2&model=3&vehid=5610070&vehtyp=10&returnurl=/de/autos/alle-marken?fuel=15&make=2&model=3&vehtyp=10&r=5
Абе другaр,Швaјцaрец тaму не држи плaц сo кoли.Плaц сo кoли држи Турчин,Албaнец Србин,Арaп или Бoсaнец некoј.Не ги врaќaaт Швaјцaрците,туку ги врaќaaт дoшљaците штo ги држaт. плaцoвите[DOUBLEPOST=1525819289][/DOUBLEPOST]
Ништо страшно сигурно некаде е испуштен воздух и само диктон на граната да се смени ,туку најубаво мајсторот да види што е

Извини другaр oвa aпсoлутнo никaквa лoгикa немa штo си и пишaл нa девoјкaтa.

Абе другaр,Швaјцaрец тaму не држи плaц сo кoли.Плaц сo кoли држи Турчин,Албaнец Србин,Арaп или Бoсaнец некoј.Не ги врaќaaт Швaјцaрците,туку ги врaќaaт дoшљaците штo ги држaт. плaцoвите[DOUBLEPOST=1525819289][/DOUBLEPOST]
Извини другaр oвa aпсoлутнo никaквa лoгикa немa штo си и пишaл нa девoјкaтa.

Батка ми се има случено на Нексија ,но Ауди е друго и згора на тоа дизел е и друг пристап затоа логично е можно

Da mi e ovde kolata ke i ja najdam i najmalata sitnica...ama tamu treba da se naslonam na prijatel koj vozi Audi od 800 Ks. Sto mozi toj da proveri na kanta od 1700 frankovi?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom