Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

И

Име И Презиме

Гостин
Абе несреќо, можел и Куровмиленче да се вика и да бил Евреј, луѓето живееле боље у негово време него у Брано/Грујо/Заев-о време deal with it. Живееле боље у Југославија него у Македонија. И не, не ти е крив Тито или Јошуа за тоа. Крив си ти, со ник Име и Презиме и IP адреса што оди директ до тастатурата од која што ги куцаш овие глупости.

Темата е југославија а не јас. Со фактот дека народот е излажат се потврдува дека тој систем не бил наклонет за народот . Експеримент што ако бил успешен ке го превземеле . Народот се крстел у тито а он бил полубратот со еврејско потекло што имал друга цел и задача .ШПИУН !

S

silmarillion

Гостин
Темата е југославија а не јас. Со фактот дека народот е излажат се потврдува дека тој систем не бил наклонет за народот . Експеримент што ако бил успешен ке го превземеле . Народот се крстел у тито а он бил полубратот со еврејско потекло што имал друга цел и задача .ШПИУН !
Ти си ми на мене тема вечерва.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Гледаш епизода од васко ефтов шоу и аутоматски се конвертираш у експерт за бивша СФРЈ и Тито.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А што е битно кој бил кога безмалку сите се согласуваат дека тогаш било подобро од денес?

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.205
Поени од реакции
2.315

Русиве забораиле да им кажат на овие дека уствари не е оригинал Тито овој...

И

Име И Презиме

Гостин
А што е битно кој бил кога безмалку сите се согласуваат дека тогаш било подобро од денес?
Во што била подобро од денес?
Зошто пропаднала?
Зошто имало лажен тито?
и уште мн други прашања .

Палма и ти се појави у темава?
Нешто во врска со прашањава имаш да кажеш или си со подршка за кланот само ?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ако отидеш во Белград во Музеј на Југославија има еден чичко си седи пред влезот и самоиницијативно си ги пречекува сите посетители и им ја нуди книгата што тој (еден од сто) ја има напишано, пошо му чистел кондури на Тито (наводно, кој знае). Да имал стварно таква функција не бил сигурно толку очаен да го праи тоа и да те моли. Во Србија не е никаков проблем да јадеш трици против комунистите, иако збирката во музејот е негибната, Куќата на цвеќето е во релативно добра состојба (музејот не е баш) и може да пишуваат против него што сакаат и како сакаат - никој не ги ферма. Тие се првите attention whores, писателите на овие книжулиња, а нареден во ланецот е Ефтов....и после следат овие што го тупат со небитен муабет.

Го чекам господин @Bafra со неговите „согледувања“ како „све тоа не чинело и затоа си пропаднало“ - баш да видиме ова сегашново колку чини и колку ќе издржи. У Југославија се викаше „живи били, па видели“.
Јас, генерално не сум човек што цени централизирање и создавање митови од личност, ама за курињава што џавкаат против Тито не би било лошо да тркнат до музејов и да видат за каков лик се работи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Зошто пропаднала?
Зошто имало лажен тито?

Тоа е друго прашање на кое не можеме ни ти ни јас да дадеме одговор затоа што кога се случувале тие работи сме биле деца. Но не можеш да негираш дека не живееле подобро тогаш отколку сега, тоа сакав да потенцирам, Тито кој бил како бил е друга тема на муабет. Тргни ете по самото тоа што го пишав вчера, талентирани спортисти и ученици земале стипендии колку две плати, денес треба да си му некој и нешто на тренерот па за да те форсираат да влезеш, само со квалитет не можеш. Е кока кола имаме сега во продавница, тогаш немале, ете една предност на денешното време.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Зошто пропаднала?
Зошто имало лажен тито?

Полека ама сигурно се качуваш на топ листата на најглупи ликови на форумот.

И

Име И Презиме

Гостин
Тоа е друго прашање на кое не можеме ни ти ни јас да дадеме одговор затоа што кога се случувале тие работи сме биле деца. Но не можеш да негираш дека не живееле подобро тогаш отколку сега, тоа сакав да потенцирам, Тито кој бил како бил е друга тема на муабет. Тргни ете по самото тоа што го пишав вчера, талентирани спортисти и ученици земале стипендии колку две плати, денес треба да си му некој и нешто на тренерот па за да те форсираат да влезеш, само со квалитет не можеш. Е кока кола имаме сега во продавница, тогаш немале, ете една предност на денешното време.

Видо го мојот 1 пост.Да, имало позитивни работи но во споредба со денес како функционираме има мн негативности.Јас зборував од моја гледна точка и си стојам зад кажаното.Кога би имал избор сега не би ја избрал југославија.Со цепидлачење до недоглед може да се оди.Ке ги разберам и оние што велат дека им било убаво, ама не се многу таквите.Сега е суров животот, капитализам.Но не гледам беда како што имало порано.За лажниот тито амброз каде има извештаи од фби е тема + .[DOUBLEPOST=1525695639][/DOUBLEPOST]
Полека ама сигурно се качуваш на топ листата на најглупи ликови на форумот.
Ставре тебе не те стигам.Титов пионеру! :oeoeoe:

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Е кока кола имаме сега во продавница, тогаш немале, ете една предност на денешното време.
За воља на вистината имаше и Кока кола и Пепси, во стаклени шишиња. Вкусот им беше барем 5 пати подобар од ова пластикиве сега.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
За воља на вистината имаше и Кока кола и Пепси, во стаклени шишиња. Вкусот им беше барем 5 пати подобар од ова пластикиве сега.
И газдите на фабриката не беа од толку омразениот јужен сосед, да не речам од Егејска Македонија....што е мање битно за такви овци (мислам на мрзачите на СФРЈ шо не ја ни виделе у живот), битно да си го растат газот со вкусен шеќер.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
И Кокта, напивка на вашата и нашата младост.

:pijani:

Kajgana Shop

На врв Bottom