НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
никаде не спомнав никого од горе наведените, не дека го сакам или не го сакам леброн или било кого - едноставно судењето е тиња.

а тоа што другите нешто спомнувале требаше нив да ги цитираш, не мене пошто меѓу индијана и кливленд очигледно беше кој ќе оди понатаму и пак... никаде не спомнав играчи и екипи за пласман, коментирав судење.

ти не си за ГСВ, јас не сум за кливленд и сето то е супер дури не си ги извадиме очите еден со друг.

за годинава, искрено кажано, сакам да земат Хјустон титула (само заради CP3), иако против дјурант ќе им биде тешко око да отворат, но се единствената екипа во нба која може да се надигрува со тројкашите од ГСВ и да одговорат на нивната динамична кошарка.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Никого не цитирав во првиот пост по втор пат ти кажувам :)
download (1).png
Нема врска батали.
Нека дојдат финале Фила - Кавс, Хјустон - ГСВ, и после и очи вадење и се. Сеа за Пеликанс да навивам за да упропастат јако конференциско финале на запад, не ми доаѓа на памет. Нека си газат фаворитиве и тоа е.

Никого не цитирав во првиот пост по втор пат ти кажувам :)
Прегледај го приврзокот 189817
Нема врска батали.
Нека дојдат финале Фила - Кавс, Хјустон - ГСВ, и после и очи вадење и се. Сеа за Пеликанс да навивам за да упропастат јако конференциско финале на запад, не ми доаѓа на памет. Нека си газат фаворитиве и тоа е.

само јас спомнав судии од сите претходно што збораа за играчите (бронко), па одговори на она што го кажав за судиите... така да... не зезај :D
али батали тоа сега.

муабетот е како и да свртиме ќе се најди некој судија да ја еби утката. ќе правиме пак муабет ;)

едино шо сакам е да се врати кари кај ГСВ, екипите да се фул состав без повреди и нека се рокаат во 7 утакмици после :D

Филаделфија се' некако мислам дека ќе го платат цехот на неискуство, не знам зошто ама натаму ми оди работата ... дали тоа ќе биди сега или во евентуално финале не знам. Оваков Бостон (и без Ирвинг) е закана за нив, да не зборам тек Леброн шо ќе му напрај ако ги напалка во финале...

ГСВ со Хјустон ќе биди серија на годината:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: , на Пеликаните му предвидувам ништо друго освен метла, а Јута мислам дека преку сила може да земи натпревар до два против Хјустон, така да ќе се испоколат пред да се сретнат во финале со бронко и дефинитивно ќе биди двобој шо ќе го чекам со душа.

На истокот, без разлика што Леброн игра сам моментално, сепак ќе гледаме финале во кое Кливленд ќе испердаши некој (најверојатно Бостон), а за двобојот со Торонто.... well, we've seen that before... 4-2 за Кливленд.

Бoстoн и Филa ќе биде пoкoљ серијa. И двaтa тимa имaaт oдличнo дуo oд млaди игрaчи. Бaш ме интересирa кaкo ќе се пoкaжaти дaли Хoрфoрд мoже дa гo зaпре Ембирд.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

Да играше Кајри, лесно Бостон ќе пројдеше. Вака ќе биде тешко, 50-50 серија според мене.

Како шо глеам само Кливленд-Торонто (најверојатно) ќе биди интересно полу-финале.. Другите сите во 4/5 ќе завршат..
Па нели Торонто не може да го запре Кливленд, како интересно ќе е.

Филаделфија се' некако мислам дека ќе го платат цехот на неискуство, не знам зошто ама натаму ми оди работата ... дали тоа ќе биди сега или во евентуално финале не знам. Оваков Бостон (и без Ирвинг) е закана за нив, да не зборам тек Леброн шо ќе му напрај ако ги напалка во финале...
А шо искуство има Бостон освен Хорфорд бе? Лани скрос различен тим и ротација беше.. Браун и Розиер по некоја минута играа лани а сега главни играчи се.. Во ротација имат неколку рукиа..
Сиксерси ги имат Редик, Белини и Илјасова со солидно плејоф искуство

Не гледам на кој начин Бостон можи да тепа 1 а камоли 4 утакмици.. Колку и да е јак Бред Стивенс едноставно постои голем диспаритет во квалитет

А шо искуство има Бостон освен Хорфорд бе? Лани скрос различен тим и ротација беше.. Браун и Розиер по некоја минута играа лани а сега главни играчи се.. Во ротација имат неколку рукиа..
Сиксерси ги имат Редик, Белини и Илјасова со солидно плејоф искуство

Не гледам на кој начин Бостон можи да тепа 1 а камоли 4 утакмици.. Колку и да е јак Бред Стивенс едноставно постои голем диспаритет во квалитет

јас зборам за неискуство на филаделфија тој за бостон се фатил... па и бред стивенс плус го спомнува...

ајде ако си сигурен за филаделфија дека ќе добие 4-1, шо нема шанси да биди, кладба по ручек?

јас зборам за неискуство на филаделфија тој за бостон се фатил... па и бред стивенс плус го спомнува...

ајде ако си сигурен за филаделфија дека ќе добие 4-1, шо нема шанси да биди, кладба по ручек?

Е добро де, убао ти вика чоекот.
Го сметаш неискуството на Фили као главен недостаток синкир овие од Бостон се со по 3 прстена у исто толку финалиња. Бостон со Кајри и Хејвард е една прича, без нив скроз друга.
Коа давате прогнози имајте предвид и тоа дека едниве играа 7 утакмици, другиве 5 и имаа повеќе време да се одморат.
4-2 за Фили, лагано.

Е добро де, убао ти вика чоекот.
Го сметаш неискуството на Фили као главен недостаток синкир овие од Бостон се со по 3 прстена у исто толку финалиња. Бостон со Кајри и Хејвард е една прича, без нив скроз друга.
Коа давате прогнози имајте предвид и тоа дека едниве играа 7 утакмици, другиве 5 и имаа повеќе време да се одморат.
4-2 за Фили, лагано.
тоа стои сето, но ете реков дека ако не сега тогаш во финале неискуството ќе ги кошта...

е сеа овај запнал дека сега ќе губат 4-1 од неговата филаделфија (иако претходно смена 5 тима... прво клиперси шампиони ги правеше, па пред тоа кливленд, сеа филаделфија е екипата, до крај пак на кливленд ќе сврти и тоа е тоа...), затоа го гибам ако е толку сигурен во 4-1 резултат да си дај ручече. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

факт е дека бостон без ирвинг и со него се нешто сосема различно ама покомпактна екипа се од фили па ќе гледаме интересна серија...

навивам за 7 неизвесни натпревари, па кој ќе победи на крај и како ќе биди видеќемо :)))))

Cekaj be kako ispadna ovoj sea za Fili da bide? Godina dena sum na forumov uste za Bulls i Kings nema navivano

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom