ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Малце си ја утнал темава.
После Стосур и Конта, оваа изгледа ќе биде нова тенисерка која на 24-25 години влегла у топ 50 прв пат, и после направила одлична кариера. Сите квалитети ги има за тоа.[DOUBLEPOST=1522288503][/DOUBLEPOST]
Кажи ти дали имаш видено во последниве 20 години топ 10 играч, со полош бекхенд од ова дрвово црногорско Раонич... Какво шамарање, каква летва од играч..
Мене Конта воопшто не ми се допаѓа како играч, типката нема грам спортска интелигенција, една од најглупите е.
Ќе видиме, не мора еден турнир ништо да значи, ама оваа Колинс има освојувано таму амерички првенства, NCAA и што ти ја знам, така да не е од Марс падната сигурно.

За Раониќ не знам што да ти кажам, очаен бекенд има, ама за глупаци што не знаат да напаѓаат слајс е опасен и не му претставува некој проблем. :D Гледам си го вратил сервисот, зашо повеќе од година дена не сервираше човекот ни блиску како 2015-2016, форхендот исто ок му е, така да ќе биде ок ваљда сезонава.

Страшно играчиште.. Кога има ден може на секоја подлога со секој противник да се носи (освен Рафа на земја).
Каков талент.. Една слабост не можеш да му најдеш во играта.

Андерсон е најголемиот чоукер во историјата на тенисот.

Najtrofejniji teniser Srbije svih vremena, Novak Đoković, odlučio je da završi karijeru! Nakon konsultacije sa svojim timom i medicinskim ekspertima, utvrđeno je da je povreda lakta takva da Novak nikada više ne bi bio na onom nivou na kojem je navikao navijače.

Đoković je sa surovim medicinskim rezultatima bio upoznat još od početka februara, kada je u Švajcarskoj operisao lakat. Tada su mu doktori rekli da postoje hronična oštećenja, koja operacijom mogu samo da se ublaže, ali da Novak nikada više neće moći da igra punom snagom.

http://www.telegraf.rs/sport/tenis/...re-ovo-je-najbolnija-odluka-u-mom-zivotu-foto

@Syn @undercover

Aprilili

Najtrofejniji teniser Srbije svih vremena, Novak Đoković, odlučio je da završi karijeru! Nakon konsultacije sa svojim timom i medicinskim ekspertima, utvrđeno je da je povreda lakta takva da Novak nikada više ne bi bio na onom nivou na kojem je navikao navijače.

Đoković je sa surovim medicinskim rezultatima bio upoznat još od početka februara, kada je u Švajcarskoj operisao lakat. Tada su mu doktori rekli da postoje hronična oštećenja, koja operacijom mogu samo da se ublaže, ali da Novak nikada više neće moći da igra punom snagom.

http://www.telegraf.rs/sport/tenis/...re-ovo-je-najbolnija-odluka-u-mom-zivotu-foto

@Syn @undercover

Aprilili

Секоја шала, пола вистина :D

@Syn @undercover

Aprilili

Оре заебанција еј, сите паднаа на штосов.

Зверев имаше изјава дека ќе му прави проблеми на Рафа на земја сезонава, и првиот меч у 3 сета, едвај освои 9 гема.[DOUBLEPOST=1523206512][/DOUBLEPOST]По отпуштањето на Агаси и Штепанек, Ноле за земјенава сезона се спрема со Вајда. Ваљда ќе има подобри денови ликот, греота е ваков да се гледа.

https://derbi.mk/golema-zbrka-vo-mo...niser-otkachi-mu-se-nafrli-na-sudijata-video/

Шо му е финтата на овај Доналдсон бе? Случајно надеж да немаше да го победи Рамос на земју.
Да го гледаше мечот ќе видеше дека Доналдсон беше во право, судијата покажуваше друг траг, што немаше врска со тој кај што сервираше Рамос.
А и шо требаше да напраи? :pos: Да не искача на терен ако не, против великан ко Алберт Рамос.

Требаше да се смири, во право беше да ама реакцијата му беше за дисквалификација. Убаво рече коментаторот, многу се гласни и многу си дозволуваат американските тенисери.

Требаше да се смири, во право беше да ама реакцијата му беше за дисквалификација. Убаво рече коментаторот, многу се гласни и многу си дозволуваат американските тенисери.
Не знаев дека Фоњини е американец :) Па и Роџер, ама ај вториов има име па може шо сака да праи.

Не знаев дека Фоњини е американец :) Па и Роџер, ама ај вториов има име па може шо сака да праи.
Му се внесе во фаца на судијата, урлаше ко да е недопирлив па може што сака да прави. Доволно беше мирно и смирено да си каже дека е во право, судијата погреши тоа е тоа ама не заслужуваше така да се однесуваат кон него.

Му се внесе во фаца на судијата, урлаше ко да е недопирлив па може што сака да прави. Доволно беше мирно и смирено да си каже дека е во право, судијата погреши тоа е тоа ама не заслужуваше така да се однесуваат кон него.
Не реков дека е у право, ама тие теории американциве си дозволувале и нз шо, мислиш одма Трамп со ракетите реагира.
Индивидуален спорт е ова, имаат различни карактери и тоа е. Во споредба со Фоњини и Кирјос ова е ништо.

Добар е Ноле, огромна разлика од ИВ и Мајами до ова во Монте Карло. Физички е уште далеку од посакуваното али ударите се тука, вратена е и старата сервис техника, Вајда такоџе (иако не знам до кога), би требало да биде ок во остатокот од сезоната ако е физички здрав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom