placeb
place_b
- Член од
- 21 јуни 2016
- Мислења
- 3.378
- Поени од реакции
- 3.178
?????Jaс напротив, сум импресиониран од тебе, кој користиш информација од лик кој застапува теорија на Рамна Земја,...
?????Jaс напротив, сум импресиониран од тебе, кој користиш информација од лик кој застапува теорија на Рамна Земја,...
Е,сега и ти како овој.123... итн...се трудиш да ги извртуваш работите...Прашањето е јасно...Мики, имаш сфатено некои работи погрешно. Никаде науката не дели вистини(секако, освен за работи кои се непобитни факти), едноставно тие теории се најприфатни бидејќи за нив има најмногу евиденција. Ако излезе друга теорија која е подкрепена со повеќе евиденција, таа теорија ќе биде прифатена. Немораш ништо да веруваш на научниците, бидејќи начинот на кој што тие имаат дојдено до "вистините" слободно можеш и ти да го пробаш и сам да се увериш. Науката е отворена и можеш ти (со доволно евиденција и докази) да побиеш било која теорија. Лошото е што ти слепо ја негираш науката без да провериш, да пробаш да разбереш како сите тие работи кои ги негираш, функционираат. Значи ако сакаш да откриеш пробај сам направи набљудувања, спроведи некои експерименти и провери каква форма има земјата, лично за тебе да си бидеш сигурен. Врз основа на науката која ја негираш, ти ги пишуваш постовиве од твојот пц, телефонираш, имаш интернет итн итн.
@placeb Одговори на мојот пост, водиме човечка дискусија без навреди и слично
Не е јасно дали безрезервно им веруваш на ликовите кои ти ги посочив и истите ги сметаш за релевантен извор на информации и несомнено веруваш во нивните интелектуални капацитети.Е,сега и ти како овој.123... итн...се трудиш да ги извртуваш работите...Прашањето е јасно...
P.S. Одговори ми и ти на моето прашање од вчера.
Каде ги споменав тие ликови???Не е јасно дали безрезервно им веруваш на ликовите кои ти ги посочив и истите ги сметаш за релевантен извор на информации и несомнено веруваш во нивните интелектуални капацитети.
Да или не?
Не мора да ги споменуваш. Тие се едни од видните рамноземјаши.Каде ги споменав тие ликови???
Мојот пост се однесуваше на прашањето во врска со хеликоптерот што го имаш поставено претходната страна, види пост 3917Е,сега и ти како овој.123... итн...се трудиш да ги извртуваш работите...Прашањето е јасно...
...се трудеш нешто да инпутираш...па после тоа -?????...па и попуваш одозгора!Не мора да ги споменуваш. Тие се едни од видните рамноземјаши.
Ок.Просветли ме!Мојот пост се однесуваше на прашањето во врска со хеликоптерот што го имаш поставено претходната страна, види пост 3917
Кој ти кажа дека е забрането да се оди на Антарктик и/или дека истиот не постои?...се трудеш нешто да инпутираш...па после тоа -?????...па и попуваш одозгора!
...невозможен си...
Слободно е за експедиции,така?Кој ти кжа дека е забрането да се оди на Антарктик и/или дека истиот не постои?
Ти кажи.Слободно е за експедиции,така?
Е,не ти кажувам!Ти кажи.
Не кажуваш, оти не знаеш.Е,не ти кажувам!
е, остај...
Да!....ако хеликоптер лета у место 1 час ќе помине 1000 километри ако разбрав добро, бидејќи земјата ротира со огромна брзина ? На тоа ли мислиш ???????