Рамна Земја?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Колку треба да си ретардиран за да одиш против научен консензус.
Не постои научен консензус, туку само плаузибилно прифатена теорија „по овој„ и „по оној„, која (теорија) не сите припадници од една и иста научна фела ја прифаќаат едногласно.

Туку, оти ми бегаш од прашањето а се повикуваш на „рекла-кажала„?[DOUBLEPOST=1523710453][/DOUBLEPOST]
Да мислиш дека можиш да побиеш работи што ги знаеле луѓето мнооогу одамна пред цела технологија да постои, а денес се како добар ден.
И пред технологијата да постои, постоеја „теории„ и за „рамна„ и за „топчеста„ Земја.[DOUBLEPOST=1523710594][/DOUBLEPOST]
Верувам во илјадниците физичари, математичари, астрономи, програмери и што уште не, што за десет секунди ги побиваат вашите "докази" на јутуб..
„Веруваш„ во ликови кои лично не ги знаеш...[DOUBLEPOST=1523710678][/DOUBLEPOST]
Не ми треба да правам никакви експерименти сам за да знам дека земјата не е тост.
Се разбира дека не ти треба личен опит, туку доволно е што ќе ти каже чичко Тајсон, кон нешто наслушал од НАСА, а НАСА „видела„ преку сателити.

Последно уредено:
Член од
23 април 2014
Мислења
99
Поени од реакции
178
Не постои научен консензус, туку само плаузибилно прифатена тероја „по овој„ и „по оној„, која (теорија) не сите припадници од една и иста научна фела ја прифаќаат едногласно.

Туку, оти ми бегаш од прашањето а се повикуваш на „рекла-кажала„?[DOUBLEPOST=1523710453][/DOUBLEPOST]

И пред технологијата да постои, постоеја „теории„ и за „рамна„ и за „топчеста„ Земја.[DOUBLEPOST=1523710594][/DOUBLEPOST]

Веруваш во ликови кои лично не ги знаеш...[DOUBLEPOST=1523710678][/DOUBLEPOST]

Се разбира дека не ти треба личен опит, туку доволно е што ќе ти каже чичко Тајсон, кон нешто наслушал од НАСА, а НАСА „видела„ преку сателити.
Каков црн Тајсон, каква црна НАСА бе другар.. Ти зборувам за ИЛЈАДНИЦИТЕ, не двајца, ИЛЈАДНИЦИ научници кои истото го испитале каталјарда пати, и засновале БЕЗБРОЈ други научни откритија врз нешто основно како ова прашање. А денеска не е ВООПШТО тешко ни самиот да го испиташ ова, како шо ти кажаа погоре, напрај си балон, една камера и ете ти доказ. Илјадниците научници се имаат здружено и кријат од обичните смртници дека земјата уствари е тост.. Добро, на шо дроги сте бе луѓе? Знаеш ти воопшто како работи науката или само за Тајсон и НАСА имаш слушнато? Не постои научен консензус? What the actual fuck.. За наше добро, не работи науката како таквите како вас што пред неколку века ги палеа на клада неисомислениците. За мене, денес, во 21 век, да веруваш во рамна земја и слични глупости, да си припадник на било која од илјадниците религии, да веруваш во книги во кои има каталјарда контрадикторности и бесмислици, да ставаш плусој на слики, и да веруваш во Адам и Ева, во дедо Ное и се понатаму од овој калибар, е еквивалентно на тешка ретардација и неписменост. Ништо не ти треба да знаеш само тргни од ова: Ти или било кој друг со средно фризерско, да одиш против цела научна фела и против сите докази при очи што ги имаш и цела технологија и наука е трагикомично. Не ти треба овде наука, само common sense.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.380
Поени од реакции
3.179
-Убавите луѓе зборуваат за убавината.
-Мудрите за мудроста.
-Ретардираните за ретардираноста.
.. итн...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Каков црн Тајсон, каква црна НАСА бе другар.. Ти зборувам за ИЛЈАДНИЦИТЕ, не двајца, ИЛЈАДНИЦИ научници кои истото го испитале каталјарда пати, и засновале БЕЗБРОЈ други научни откритија врз нешто основно како ова прашање. А денеска не е ВООПШТО тешко ни самиот да го испиташ ова, како шо ти кажаа погоре, напрај си балон, една камера и ете ти доказ. Илјадниците научници се имаат здружено и кријат од обичните смртници дека земјата уствари е тост.. Добро, на шо дроги сте бе луѓе? Знаеш ти воопшто како работи науката или само за Тајсон и НАСА имаш слушнато? Не постои научен консензус? What the actual fuck.. За наше добро, не работи науката како таквите како вас што пред неколку века ги палеа на клада неисомислениците. За мене, денес, во 21 век, да веруваш во рамна земја и слични глупости, да си припадник на било која од илјадниците религии, да веруваш во книги во кои има каталјарда контрадикторности и бесмислици, да ставаш плусој на слики, и да веруваш во Адам и Ева, во дедо Ное и се понатаму од овој калибар, е еквивалентно на тешка ретардација и неписменост. Ништо не ти треба да знаеш само тргни од ова: Ти или било кој друг со средно фризерско, да одиш против цела научна фела и против сите докази при очи што ги имаш и цела технологија и наука е трагикомично. Не ти треба овде наука, само common sense.
Anand,

наспроти сето ова твое празнословие, за кое уопште не те прашувам, ниту ме занима, пак ми бегаш од поставеното прашање.

Оти така?

Кои се тие „...илјадници...„ од кои не познаваш ниту еден?...

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Џабе пробуваш со такви имбецили дискусија, ќе изигнорира се шо ќе напишеш и ќе продуже по негово.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
-Убавите луѓе зборуваат за убавината.
-Мудрите за мудроста.
-Ретардираните за ретардираноста.
.. итн...
Сега по таа логика:
За да бидеш лукав, треба да јадеш лук.
Што треба да јадеш за да бидеш мудар?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Almeida,

дај напни го то‘ твојот непосточеки ама „возвишен атеистички морал„, и кажи име и презиме од еден очевидец, кој моделот (!!!) од Сончевиот систем, прикажан преку оваа „сликица„, го има видено со свои очи.

Нема таков човек...или, според твојот морал, има?...Лажењето е дел од таа „возвишеност„, така?...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
https://forum.kajgana.com/threads/Видови-на-телескоп.53956/ Повели, М'ќи! Ти ако не си видел нешто, не значи дека никој друг го нема видено....знам колку си егоцентричен и самозван ауторитет, ама не е лошо да покушаш да слеташ на површина на Земјата, па макар била и рамна.[DOUBLEPOST=1523731432][/DOUBLEPOST]
Не постои научен консензус, туку само плаузибилно прифатена теорија „по овој„ и „по оној„, која (теорија) не сите припадници од една и иста научна фела ја прифаќаат едногласно.
Дали ова значи дека треба да отвориме тема со наслов (ај да не сум многу вулгарен) „Жената има вагина????“ и да треба да се пењавиме да ти докажеме ПОШО ТИ НЕМАШ ВИДЕНО СО ОЧИ, а е плаузибилно прифатена „теорија“.
GTFO M'ќи! Кај ја откри темава жити све....твоево е феномен на константно давење у сопствени глупости. Да не си толку безобразен и да не се изразуеш така надмено, чоек ќе го фати жал у каква црнотија и средновековие живееш.

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
https://forum.kajgana.com/threads/Видови-на-телескоп.53956/ Повели, М'ќи! Ти ако не си видел нешто, не значи дека никој друг го нема видено....знам колку си егоцентричен и самозван ауторитет, ама не е лошо да покушаш да слеташ на површина на Земјата, па макар била и рамна.[DOUBLEPOST=1523731432][/DOUBLEPOST]
Дали ова значи дека треба да отвориме тема со наслов (ај да не сум многу вулгарен) „Жената има вагина????“ и да треба да се пењавиме да ти докажеме ПОШО ТИ НЕМАШ ВИДЕНО СО ОЧИ, а е плаузибилно прифатена „теорија“.
GTFO M'ќи! Кај ја откри темава жити све....твоево е феномен на константно давење у сопствени глупости. Да не си толку безобразен и да не се изразуеш така надмено, чоек ќе го фати жал у каква црнотија и средновековие живееш.
Almeida,

ќе да е до „возвишениот атеистички морал„, а ќе да е и до твојов неписменлак...
„Дупло голо„.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Almeida,

ќе да е до „возвишениот атеистички морал„, а ќе да е и до твојов неписменлак...
„Дупло голо„.
Цитирај ме уште еднаш за трет пат (само на странава) да напишеш уште попразен одговор со „возвишениот атеистички морал“ за трета среќа.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Цитирај ме уште еднаш за трет пат (само на странава) да напишеш уште попразен одговор со „возвишениот атеистички морал“ за трета среќа.
Almeida,

непостоечкиот а „возвишен атеистички морал„ е твоја измислица, до сега невидена под капава небесна...и непосточека категорија, која нема свој ефект во реалното живеење.

И одговарај на тоа што си прашан, а не да пишуваш дописи до самиот себе.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.380
Поени од реакции
3.179
Сега по таа логика:
За да бидеш лукав, треба да јадеш лук.
Што треба да јадеш за да бидеш мудар?
Хехехе,стара"финта"...итн...
P.S.
...Друже,ако пронајдеш шише од "газоза"со тапа од "фанта",по логика-што е тоа?

Член од
23 април 2014
Мислења
99
Поени од реакции
178
@MIKI1 Ок, ај вака, да нема само препукувања на темата. Може да знам точно кој е твојот став и во што точно веруваш ти за да знам со што си имам работа? И уште две прашања што би можел да ми ги одговориш: Со каква намера некој би криел дека е земјата е рамна, значи, што ќар има некој од ваква работа, кој и да е тој? И да речеме нека е рамна, како тоа досега не излегла оваа информација, не процурила од некаде, пошто нели знаеме, и најдобро штитените информации излагаат кога тогаш, при толку луѓе замешани во работава(очигледно за да се одржи ваква грандиозна лага, треба многу луѓе)? Ме интересира твоето размислување тука. Мислам ова е fair enough.

И

Име И Презиме

Гостин
Не верувам дека земјата е рамна (плочеста), повеке факти говорат и докажуваат нешто друго.Ова се актуелизира како некоја секта за перење мозок пред се од американци што забегуваат со теории на заговор а воедно поединци се богатат .

Kajgana Shop

На врв Bottom