Рамна Земја?

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.380
Поени од реакции
3.179
Interesno e sho "ramnozemjanite" nemaat nikakvo visoko obrazovanie, ne znaat niti eden njutnov zakon, ne znaat nitu edna matematicka formula, ne znaat da gi nabrojat planetite vo nasiot planetaren sistem(ako voopsto veruvaat deka postojat), najverojatno isto ne veruvaat ni vo evolucija, i ovie luge prezemaat aktivnost narecena pravenje budala od sebesi so toa sho se koristat so veke pobieni eksperimenti i slepo sledenje na emisiite na Milenko i negoviot facebook profil.

Mozebi sum glupa, ama poveke bi veruvala na veke diplomiran astrofizicar otkolku ljube haus majstorot.
Џингрлака џикица

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Interesno e sho "ramnozemjanite" nemaat nikakvo visoko obrazovanie, ne znaat niti eden njutnov zakon, ne znaat nitu edna matematicka formula, ne znaat da gi nabrojat planetite vo nasiot planetaren sistem(ako voopsto veruvaat deka postojat), najverojatno isto ne veruvaat ni vo evolucija, i ovie luge prezemaat aktivnost narecena pravenje budala od sebesi so toa sho se koristat so veke pobieni eksperimenti i slepo sledenje na emisiite na Milenko i negoviot facebook profil.

Mozebi sum glupa, ama poveke bi veruvala na veke diplomiran astrofizicar otkolku ljube haus majstorot.
Darling,

постои проверена пракса кон ликовите кои се сомневаат кон дел од научните „вистини„, а таа (пракса) се сведува на две нешта:

- удри по критичарот, кон него лично, а не кон критиката (некои тоа го нарекуваат „ad hominem„) и,
- ако не можеш да им се спротивставиш со нешто убедливо, тогаш исмејувај ги.

Ти звучи познато, нели?...

Дај наведи ни од кај ти текна дека „рамноземјаните„ се неписмени, оти од достапните „клипови„ на „Јутјуб„ јасно се посочени нивните имиња и нивната професионална квалификација.

Или, можеби, токму тебе не ти кажале...

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Од јутјуб :facepalm:
Некој цел живот ќе посвете на наука/истражувања и ќе дое мики и плацеб ќе ги побиват со јутјуб клипови.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Некој цел живот ќе посвете на наука/истражувања и ќе дое мики и плацеб ќе ги побиват со јутјуб клипови.
qqq_,

а што открија твоите (непостоечки) истражувања околу точниот облик од Земјава и колку време од животот имаш потрошено истражувајќи?...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
За у Македонија ли ти е муабетов со наука и истражување?

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.380
Поени од реакции
3.179
Македонија ,моментално е "поим" за врвна наука.Сите светски научници и за МАЛИ ситници се консултираат со МАНУ...

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
За луѓе/научници кои придонеле многу, во минатото и сега. Без разлика дали е македонија или југосеверна етиопија, наука си е наука.

qqq_,

а што открија твоите (непостоечки) истражувања околу точниот облик од Земјава и колку време од животот имаш потрошено истражувајќи?...
Открија дека земјата има сферичен облик. Ти миќи колку имаш време посветено и твоите истражувања што велат?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.353
Поени од реакции
30.720
Darling,

постои проверена пракса кон ликовите кои се сомневаат кон дел од научните „вистини„, а таа (пракса) се сведува на две нешта:

- удри по критичарот, кон него лично, а не кон критиката (некои тоа го нарекуваат „ad hominem„) и,
- ако не можеш да им се спротивставиш со нешто убедливо, тогаш исмејувај ги.

Ти звучи познато, нели?...

Дај наведи ни од кај ти текна дека „рамноземјаните„ се неписмени, оти од достапните „клипови„ на „Јутјуб„ јасно се посочени нивните имиња и нивната професионална квалификација.

Или, можеби, токму тебе не ти кажале...
Vidi, ja samo rekov, deka ne ste dovolno kadarni so vaseto znaenje, da me ubedite deka zemjata e ramna. Fakt e deka prosecen ramnozemjanin ne gi znae osnovite na fizikata.
Od tolku palamudenje na internet, site ramnozemjani da soberevte nekoja fondacija da napravivte istrazuvanje za zemjata deka stvarno e ramna da imavte nekoj validen dokaz ke bevte poseriozno sfateni. Ama zamo za drdorenje ve biva :D
Daj mi primer klip od tvojot ramnozemjanin astrofizicar.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Открија дека земјата има сферичен облик.
А откритијата ти се објавени-каде? А признаени-од кого?[DOUBLEPOST=1523644747][/DOUBLEPOST]
Ти миќи колку имаш време посветено и твоите истражувања што велат?
Имам таман време потроешно, за разлика од твоето време мерливо со „0„ (со букви; нула).[DOUBLEPOST=1523644811][/DOUBLEPOST]
Vidi, ja samo rekov, deka ne ste dovolno kadarni so vaseto znaenje, da me ubedite deka zemjata e ramna.
А ти си довлоно кадарна за да примиш, прифатиш и разбереш претешки нешта? Намали од ласкањето...[DOUBLEPOST=1523644844][/DOUBLEPOST]
Fakt e deka prosecen ramnozemjanin ne gi znae osnovite na fizikata.
Факт е дека изнесуваш неосновани претпоставки.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.353
Поени од реакции
30.720
А откритијата ти се објавени-каде? А признаени-од кого?[DOUBLEPOST=1523644747][/DOUBLEPOST]

Имам таман време потроешно, за разлика од твоето време мерливо со „0„ (со букви; нула).[DOUBLEPOST=1523644811][/DOUBLEPOST]

А ти си довлоно кадарна за да примиш, прифатиш и разбереш претешки нешта? Намали од ласкањето...
Miki, dokolku zaboravas, ne sum jas taa sho probuva da gi ubedi lugeto deka zemjata e ramna.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Od tolku palamudenje na internet, site ramnozemjani da soberevte nekoja fondacija da napravivte istrazuvanje za zemjata deka stvarno e ramna da imavte nekoj validen dokaz ke bevte poseriozno sfateni. Ama zamo za drdorenje ve biva :D
Такви истражувања се случуваат и траат во реално време. И ова не ти го кажале...ц,ц,ц.[DOUBLEPOST=1523644953][/DOUBLEPOST]
Daj mi primer klip od tvojot ramnozemjanin astrofizicar.
Имаш куп клипови на „Јутјуб„. Ваљда не ти е тешко да ги најдеш....

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.353
Поени од реакции
30.720
Такви истражувања се случуваат и траат во реално време. И ова не ти го кажале...ц,ц,ц.
daj dokazite. ete i ti si takov, samo drdoris nemas dokazi.
luge so imaat vakvo REVOLUCIONERNO otkritie nonstop gi demonstriraat svoite dokazi.
ne znam eve kako ti poupaten te molam prati mi gi tvoite omileni videa so dokazi demonstrirani deka zemjata e ramna.
znaci ne 2 saata zboruvanje, sakam eksperiment.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Miki, dokolku zaboravas, ne sum jas taa sho probuva da gi ubedi lugeto deka zemjata e ramna.
И јас не ги убедувам дека е рамна, а не ги убедувам ниту дека е топчеста.[DOUBLEPOST=1523645033][/DOUBLEPOST]
daj dokazite. ete i ti si takov, samo drdoris nemas dokazi.
luge so imaat vakvo REVOLUCIONERNO otkritie nonstop gi demonstriraat svoite dokazi.
Доказите се јавно достапни, во неизвитоперена форма....Се чини дека само до тебе ништо не доаѓа, не?...

Kajgana Shop

На врв Bottom