Рамна Земја?

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
На форумот религија не ти е поинтересно?
Или таму си под друг ник?
Само еден "ник"имам...[DOUBLEPOST=1523135721][/DOUBLEPOST]А тебе,интересно ли ти е таму?

Последно уредено:
Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Луѓето знаат дека земјата е сферична векови наназад пред НАСА да постои. Не ти треба слика од земјата треба да не си ретардиран и да имаш основно познавање од физика за да сфатеш оти не е рамна.

Ако земјата е рамна тогај оти земјината сенка на месечината секогаш е округла?

Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.234
Знам...Имав стрим на Смарт иптв апликацијата...[DOUBLEPOST=1523134430][/DOUBLEPOST]И на уoutube има...добра музика пуштат.
И која е целта на одговоров твој во врска со примерот што ти го дадов?
Ова ти значи дека намерно избегнуваш факти кои не се во твоја полза или?...

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
И која е целта на одговоров твој во врска со примерот што ти го дадов?
Ова ти значи дека намерно избегнуваш факти кои не се во твоја полза или?...
...Знаеш зошто така ти одговорив....ама, ај....
(Еве со пример:
На темата " за златен медал" на некоја типка само едно мало делче да постираш, или неколку делови од нејзе одвоено...и ние да ти речеме-Корнет,царе-многу јако!)

Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.234
...Знаеш зошто така ти одговорив....ама, ај....
(Еве со пример:
На темата " за златен медал" на некоја типка само едно мало делче да постираш, или неколку делови од нејзе одвоено...и ние да ти речеме-Корнет,царе-многу јако!)
Офф брее душиче и ти....Што е сега, немаш аргументи па се фати за тоа кај постирам?.... гревче си бе братче...
Ако си ми ти манијачки настроен таму оди, овде сега темава е "Земјата е рамна?!".
И не брат, не знам зошто така ми одговори, а како што глеам по претходниве твои коментари ни ти самиот не знаеш што си одговорил и како си одговорил....

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Офф брее душиче и ти....Што е сега, немаш аргументи па се фати за тоа кај постирам?.... гревче си бе братче...
Ако си ми ти манијачки настроен таму оди, овде сега темава е "Земјата е рамна?!".
И не брат, не знам зошто така ми одговори, а како што глеам по претходниве твои коментари ни ти самиот не знаеш што си одговорил и како си одговорил....
:facepalm:[DOUBLEPOST=1523178682][/DOUBLEPOST]...Значи,се прикажува само едно делче цело време, т.е. "по изгледот на делче од прст да го утврдиш изгледот на некој/a"

P.S.
За ова другото што го напиша-"scary movie" 10-ти дел...

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.234
На сите што им солиш памет на темава го мислат истово за тебе што си го постирал во коментаров.

И дај жити господ, дај некаков конструктивен контра-аргумент на линкот што го постирав, потруди се да не биде глупост пак или не ме замарај.[DOUBLEPOST=1523179155][/DOUBLEPOST]
:facepalm:[DOUBLEPOST=1523178682][/DOUBLEPOST]...Значи,се прикажува само едно делче цело време, т.е. "по изгледот на делче од прст да го утврдиш изгледот на некој/a"

P.S.
За ова другото што го напиша-"scary movie" 10-ти дел...
Таква е темата, тоа се објавува.

И да ти повторам, дај нешто конструктивно, зошто вака како што си пошол, дечките во темите "за златен медал" даваат по конструктивни и добри коментари од тебе...

Последно уредено:

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
На сите што им солиш памет на темава го мислат истово за тебе што си го постирал во коментаров.

И дај жити господ, дај некаков конструктивен контра-аргумент на линкот што го постирав, потруди се да не биде глупост пак или не ме замарај.[DOUBLEPOST=1523179155][/DOUBLEPOST]

Таква е темата, тоа се објавува.

И да ти повторам, дај нешто конструктивно, зошто вака како што си пошол, дечките во темите "за златен медал" даваат по конструктивни и добри коментари од тебе...
Друже,ти погрешно ме разбра и затоа "изнапиша што изнaпиша" .............и јас ти ставав лајкови(машко сум :D)ни се допаѓаат такви работи...ништо страшно....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
После ова немам што да ти напишам јбг.....не ме цитирај,не те цитирам...и тоа....

Последно уредено:
Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212

Иди пробај сам направи експеримент, не те кошта ништо. Обликот на земјата е независен од видеата на наса и слично, и да е лажно сето тоа земјата пак ќе има сферичен облик.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Тие што толку се измачуваат со оваа проблематика, може да тркнете до Мајка Расија, еве ви со МИГ-29 организираат летови на висини од 17000 метри, од таму фино лепо се гледа каква е.
кој го мрзи да го гледа целото, на 9 минути се искачуваат на 17 000 метри :)

јас да имам финансии би си платил лет со миг 29, не за да докажувам дека не е рамна, туку да осетам како е да се лета со брзина од 1.7 маха (чудово лета и над 2 маха, ама ваљда не го газат максимум за вакви цели) :) задоволството ќе ве чини само 17500 евриќи за 50минути лет.
http://www.migflug.com/en/jet-fighter-flights/flying-with-a-jet/mig-29-fulcrum-in-russia.html

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Колку изнесува радијацијата во Ван Аленовите појаси?
Астронауитите добиле помеѓу 0.16 - 1.14 rads.

Ти ако докажеш?Веднаш ќе прифатам,и збор веќе нема да напишам на темава....
Напрај балон и стај снимка на youtube да видиме сите дека е земјата е палачинка.

Последно уредено:

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Астронауитите добиле помеѓу 0.16 - 1.14 rads.

Напрај балон и стај снимка на youtube да видиме сите дека е земјата е палачинка.
...Што нема разбирачка-нема!
Велат:" Постои разлика помеѓу знаење и искуство-САМО ИСКУСТВОТО Е ЗНАЕЊЕ".
Што да ви кажам.....Донирајте по 100 евра(што се 100 евра,кој сака може и по 200) и ветувам дека во наредните 4 години ќе го спроведам овој епохален и грандиозенподвиг.

P.S. "Мал чекор за мене -голем за човештвото".
P.S. 2 (нешто ми се "зезна"PC-то и морав 2-пати истиот пост да го напишам..........може и по 300 )

Kajgana Shop

На врв Bottom