Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
ДУИ негира немало врска инцидентот со нив се испукале онака на улица:facepalm:
Престрелката се случила помеѓу припадници на Кумановското/Скопското крило на ДУИ и Тетовското. Според неофицијални информации на „Инфомакс“, лицата вмешани во престрелката биле поддржувачи на вицепремиерот Хазби Лика од една, и поддржувачи на Али Ахмети од друга страна.

Загинатите лица се од Куманово.

До престрелката дошло откако вербална пресметка прераснала во физичка, а на крајот еден од учесниците извадил автоматско оружје и почнал да пука.

Во инцидентот уапсени се две лица од Куманово и запленето е возило со кумановски регистарски ознаки.

https://markukule.mk/ВИДЕО-ДЕТАЛИ-ЗА-ПРЕСТРЕЛКАТА-Две-лица/

B

Bafra

Гостин
Престрелката се случила помеѓу припадници на Кумановското/Скопското крило на ДУИ и Тетовското. Според неофицијални информации на „Инфомакс“, лицата вмешани во престрелката биле поддржувачи на вицепремиерот Хазби Лика од една, и поддржувачи на Али Ахмети од друга страна.

Загинатите лица се од Куманово.

До престрелката дошло откако вербална пресметка прераснала во физичка, а на крајот еден од учесниците извадил автоматско оружје и почнал да пука.

Во инцидентот уапсени се две лица од Куманово и запленето е возило со кумановски регистарски ознаки.

https://markukule.mk/ВИДЕО-ДЕТАЛИ-ЗА-ПРЕСТРЕЛКАТА-Две-лица/
Обожавам како решаваат проблеми, одма се ликвидираат, не се плашат дал е ахмети или муса, ко нашиве шо лижат гз на мијалков и верушот. нема трте мрте.

И

Име И Презиме

Гостин
Од што немаат како да ги исперат мафијашките работи на дуи, вмешуваат одлука на суд и измислуваат разно разни сценарија да се замаскира ова .

https://plusinfo.mk/врие-полициајци-во-куманово/

Врие полициајци во Куманово

Голем број на полициски сили го чуваат полицискиот објект на влезот во Куманово, јавува дописникот на порталот „Алмакос“ од Куманово.

Полицијата е во голем број поради две причини, првата е убиството во близина на седиштето на ДУИ во Речица,
а другата причина е одлуката за Алмир што ја донесе судот.

Граѓаните се вознемирени од зголеменото присуство на полицијата во овој град.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
https://tocka.com.mk/vesti/265520/ministerstvoto-za-odbrana-prv-pat-preku-javen-povik-ke-dodeli-grantovi-za-zdruzenija-na-gragjani-i-fondacii

Право на учество на јавниот повик имаат здруженија на граѓани и фондации во Република Македонија кои ги исполнуваат условите наведени во јавниот повик. Вкупниот износ на средства кои се одобрени изнесува 3.000.000 денари.
:bravobe::bravobe::bravobe: Земи од народот, додели на кого ти сакаш, а ефект од тоа 0

Приватниците ја тераат Шеќерка ова да го прави, лошите капиталисти имаат команда врз војската и министерот мора да даде 3.000.000 денари на здруженија и фондаци за ХАРТИЈА . Многу продуктивно нема што :tapp:

Цел живот дедо и , нејзините , таа на државна цицка, милиони неброени АМА приватниците биле виновни . Ех колку ли е убаво да живееш без мозок и логично размислување :D

@Almeida сигурно оваа ти е идол :P[DOUBLEPOST=1522922655][/DOUBLEPOST]

Па сигурно 50% што го гледале биле од сдс, да видат опозиција што спрема и да спремат контра спин, ама немаат лик како Протуѓер :D
абе, нели војниците немаа чизми и уште се покриваа со ќебиња од ЈНА? од кај сеа пари за фрлање?[DOUBLEPOST=1522955588][/DOUBLEPOST]i po koj znae koj pat, DUI onaka evropski i reformski gi resavaat nivnite vnatrepartiski problemi. bitno imeto da go smenime i da vlezeme vo EU

B

Bafra

Гостин
абе, нели војниците немаа чизми и уште се покриваа со ќебиња од ЈНА? од кај сеа пари за фрлање?
Како за фрлање... Не се прај на тошо, читај убаво колкава корист ќе има, колкава корист имало и претходни години. Сепак и претходни години исто правеле :P сега само ќе знаеме кој е мангата :cool:.
И што мене ме прашуваш зс војниците, јас сум на став да се укине војска во МКД, да се префрлат во полиција а парите во образование и земјоделие. Потребала ми војска, ако некој сака да не освои и така нема да се одбраниме, па уште ако не трпи вакви :pos:

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Добро тие што се богати се криминалци, а тие здрави прави што дремат у кладилници, на аутомати, у кафани што бистрат политика и викаат дека сите богати се криминалци, тие што се?
Коцкари и пијаници ваљда!?:pijanco:

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Како за фрлање... Не се прај на тошо, читај убаво колкава корист ќе има, колкава корист имало и претходни години. Сепак и претходни години исто правеле :P сега само ќе знаеме кој е мангата :cool:.
И што мене ме прашуваш зс војниците, јас сум на став да се укине војска во МКД, да се префрлат во полиција а парите во образование и земјоделие. Потребала ми војска, ако некој сака да не освои и така нема да се одбраниме, па уште ако не трпи вакви :pos:
vojskata e napravena biro za vrabotuvanje za belite mecki. posebno vo podoficerskite niskokfalifikuvani rangovi. sledno e drzavni stanovi da im napraat.

B

Bafra

Гостин
Не ми се верува, успеа и ти да споделиш нормална информација во темава (y)

Ако е вистина ова, толкав број за неколку саати, само Тито можел, а знаеме како и зашто. :D
А зашто платиле толку малку :sneaky:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom