![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Немам јас толку пари . . . . Барем не слободни . . . А плус јас секогаш пишувам што сум купил . . .
Последни 7-8 месеци купувам КмБ и ОХБ , продавав СТБ и БЕСК . . . Тоа лесно е проверливо на форумов !!!!
Графикот кажува дека цело мое портфолио е меѓу најефтините . . . ОХБ, КМБ, ЗПКО (оваа е коцкарска)
ЗПКО е компанија со голем потенцијал, но за да биде одлична приказна треба менаџментот да сработи . . . . . Тука лежи најголемиот ризик, дали менаџментот домаќински ќе се постави.
Инаку бизнисот со струја им е доста профитабилен, а ги сменија и кравите . . .
Гледам денес портфолиото ми пораснало значително. Одлично за еден ден.
Многу ме радува побарувачката на ОХБ и КМБ, тоа се 80% од моето портфолио . . .
Па така да не сум згрешил многу во проекциите.
Ги препорачував топло
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
, но ретко кој слушаше . . . Имаше доста критики . . . И види сега . . .
Една информација и ОХБ за 2 дена +10%, а КМБ со цврсти чекори напред . . .
Денес бев на собрание на КМБ . . .
Единствена добра работа што чув дека легнале парите од ФЕНИ комплет и дека ќе се појават во 1 квартал 2018 година. моја проценка е дека оваа година КМБ ќе дојде до 30 милиони евра профит, а следната 2019 уште повеќе 35 милиони ЕУР . . .
За ОХБ се знае дека ќе бидат значително подобри оваа година....
p.s.
MTUR, MPT, TPLF тоа се фирми кои не растат, не се развиваат,, па не ни ги гледам за инвестиција.
МТУР ќе даде дивиденда колку што ќе каже доне, а не НЛБ . . . .
КМБ е една он тоа друштво, но таму влегов зошто падна многу доле (1700 ден), а ми се допадна играта . . . Над 6500 за две години ќе излезам од таму ако не сменат нешто во системот на функционирање . . .