Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Државен архив, па матично по уверение. 1000 пати ја пишав процедурата[DOUBLEPOST=1522488552][/DOUBLEPOST]Ај да ве прашам, да предпоставиме хипотетична ситуација,
Бугарија ќе издаде државјанство на секој еден македонски, српски, или украински граѓанин, кој е подготвен да живее во Бугарија минимум 5 години. Условите ќе се содржат во одредени критериуми (образование, стручност, години...), а обврските на Бугарија ќе бидат од сместување и вработување според стручност.
Кој би се нафатил да живее и работи во Бугарија, 5 години, за да може да добие државјанство????

Одговорот не е хипотетички туку реален. Еве јас добив државјанство и живеам во Софија. И со происход може да се живее и работи,не мора државјанство. Е сега зависи шѕш сакате од животот и какви квалификации имате. Ќе поедноставам.....јас го продадов станот во Скопје и купив во Софија стан за истите пари слична квадратура. Работа има колку сакаш,во Софија невработеност е 5
проценти. Работам во фирма земам многу солидна плата и сопругата исто...јас сум 46 години и не морам да заработувам многу. Имам стан, работа,кола, децата учат признат универзитет воБугарија и цел свет. Друго,тука сум како дома, јазичната бариера се надминува брзо и луѓето те прифаќаат многу бргу. Ние сме браќа за нив. Со овие доходи тука живеам дупло подобро од Скопје. Плус нема толку проста маса,иако и тука има наплив на простаци. Е сега кој како милува. Јас сакам мирен живот,без да кршење јазик. Секој викенд Банско, Боровец, Грција итн. А работа има многу. Пример еден мој пријател водоводџија е зафатен два месеци однапред. Заработува и преку 1000еу месечно. Фалат занаетчии,компјутерџии,доктори, инженери..... моментално во Софија има околу 15000 слободни работни места. Е сега се е индивидуално...за разлика од македонија тука добриот работник ги диктира условите....... јас лично ја одбрав Бугарија не е како запад само посо куча и обратно.... секој со своја среќа

Сабајлево нов статус и сега шо треба има некој претходно со вакво барање ?
Не ти навеле на потврдата дека е за бугарско државјанство, твоја или нивна грешка, можеби и презимето ти го згрешиле тие или преведувачот. Мене и презиме и адреса ми згрешија све, 3 пати одев да вадам потврда, кога работат ретардирани во судот. Извади си нова, со назнака за бугарско државјанство и добро провери си ги податоците, превод легализација и ја поднесуваш.

Одговорот не е хипотетички туку реален. Еве јас добив државјанство и живеам во Софија. И со происход може да се живее и работи,не мора државјанство. Е сега зависи шѕш сакате од животот и какви квалификации имате. Ќе поедноставам.....јас го продадов станот во Скопје и купив во Софија стан за истите пари слична квадратура. Работа има колку сакаш,во Софија невработеност е 5
проценти.
Работам во фирма земам многу солидна плата и сопругата исто...јас сум 46 години и не морам да заработувам многу. Имам стан, работа,кола, децата учат признат универзитет воБугарија и цел свет. Друго,тука сум како дома, јазичната бариера се надминува брзо и луѓето те прифаќаат многу бргу. Ние сме браќа за нив. Со овие доходи тука живеам дупло подобро од Скопје. Плус нема толку проста маса,иако и тука има наплив на простаци. Е сега кој како милува. Јас сакам мирен живот,без да кршење јазик. Секој викенд Банско, Боровец, Грција итн. А работа има многу. Пример еден мој пријател водоводџија е зафатен два месеци однапред. Заработува и преку 1000еу месечно. Фалат занаетчии,компјутерџии,доктори, инженери..... моментално во Софија има околу 15000 слободни работни места. Е сега се е индивидуално...за разлика од македонија тука добриот работник ги диктира условите....... јас лично ја одбрав Бугарија не е како запад само посо куча и обратно.... секој со своја среќа

Од она што го знам и од она што ми е пренесено, како и преку лични контакти - сите информации дека во Софија е ОК за работа - се точни.

Ама, само во Софија. Но, и тоа е ОК. Ете, информацииве од погоре се и те како точни.

Од она што го знам и од она што ми е пренесено, како и преку лични контакти - сите информации дека во Софија е ОК за работа - се точни.

Ама, само во Софија. Но, и тоа е ОК. Ете, информацииве од погоре се и те како точни.
Ako e tolku ubavo Bugarija zosto se iselija 2.5 milioni Bugari od tamu vo EU, sigurno zatoa sto mnogu pati e podobar standardot vo EU, za kaj nas da ne zboruvame duri I poveketo Africki drzavi imaat povisok standart od nas,nie sme svtski grev od drzava I vo Afrika da zivees podobro ke zivees.

Ako e tolku ubavo Bugarija zosto se iselija 2.5 milioni Bugari od tamu vo EU
Многу ве има со ова размислување и мислам дека е крајно време да си го извадите опинокот од глава. Тие 2,5 милиони не се иселија денес. Тоа е вкупна бројка на намалено население од 1990 наваму, а во периодот од 1990 наваму имало и лоши периоди за Бугарија - хиперинфлација, сиромаштија, невработеност, криминал. Ако некој уште не сфаќа што сакам да кажам - во Бугарија беше лошо, се иселија многу Бугари, но во меѓувреме се подобри ситуацијата таму. Е сега тие луѓе нема така магично после толку години да се вратат таму, кога веќе изградиле живот и кариери на Запад. Споредувај со Македонија денес - таму е подобро. Споредувај ја Бугарија денес со Бугарија пред 5, 10 или 20 години - многу понапред е денес. Македонија не може да се пофали на истото. Има и една културна разлика меѓу нас и Бугарите - тие имаат повисоки амбиции и барања од животот. Македончето да достигне до 400-500 евра плата, веќе е задоволно и престанува да се труди да напредува во животот - престанува да си ги надградува способностите и знаењата, има ниска самодоверба - затоа што сите околу него му ја полнат главата да не се занесува да стане повеќе од просечен и подобар во нешто од останатите.

Многу ве има со ова размислување и мислам дека е крајно време да си го извадите опинокот од глава. Тие 2,5 милиони не се иселија денес. Тоа е вкупна бројка на намалено население од 1990 наваму, а во периодот од 1990 наваму имало и лоши периоди за Бугарија - хиперинфлација, сиромаштија, невработеност, криминал. Ако некој уште не сфаќа што сакам да кажам - во Бугарија беше лошо, се иселија многу Бугари, но во меѓувреме се подобри ситуацијата таму. Е сега тие луѓе нема така магично после толку години да се вратат таму, кога веќе изградиле живот и кариери на Запад. Споредувај со Македонија денес - таму е подобро. Споредувај ја Бугарија денес со Бугарија пред 5, 10 или 20 години - многу понапред е денес. Македонија не може да се пофали на истото. Има и една културна разлика меѓу нас и Бугарите - тие имаат повисоки амбиции и барања од животот. Македончето да достигне до 400-500 евра плата, веќе е задоволно и престанува да се труди да напредува во животот - престанува да си ги надградува способностите и знаењата, има ниска самодоверба - затоа што сите околу него му ја полнат главата да не се занесува да стане повеќе од просечен и подобар во нешто од останатите.
E tuka si greska,ocigledno ne si bil stranstvo, Makedonceto e vredno stranstvo kade dobro go plakaat,raboti po 3 raboti od utro do mrak ,nemoze ni Germanec ni Kinez da se tokmi so nego, I veruval ili ne polni se pari imaat po 2-3 kuki, no normalno cicii se stegnati do nemaj kade. Ako tebe ti e dobro Bugarija nikoj ne ti brani da zivees, sto se zamaras tolku so Bugarski pasos si imas proishod I uzivaj vo Bugarija, posle 5 godini ziveenje tamu ke ti dadat drzavjanstvo, I normalno ima mnogu sto studiraat Bugarija veke se naviknale tamu znaci normalno e I nekoi da ostanat da ziveat tamu,sekoj kako saka. Retki se tie sto go prodale cel imot vo Makedonija I se preselile Bugarija.

Odobreno drzavjanstvo dokumenti od prva bratucetka,
od kaj iskacate vaka ja ne znam kako pecurki ste i toa se so bratucedi i potvrdi pa znaes deka treba detalno da pises a ne taka mi dadoa i kraj vajda e edna licnost so 33profila i si pisuva, osven pepibe i uste na 4-5 profila im veruvam vie drugite ste sumlivi do koska

od kaj iskacate vaka ja ne znam kako pecurki ste i toa se so bratucedi i potvrdi pa znaes deka treba detalno da pises a ne taka mi dadoa i kraj vajda e edna licnost so 33profila i si pisuva, osven pepibe i uste na 4-5 profila im veruvam vie drugite ste sumlivi do koska
vo pravo si,vo pravo si,vo pravo si,vo pravo si

Па нели стар документ однесе колку што се сеќавам, т.е. беше со стар документ.
[DOUBLEPOST=1522517976][/DOUBLEPOST]jas da vnyka mi e preku prva bratucetka
intervju 6 fevr 2917 finalna pocetok na fevruari sega pozitivno[DOUBLEPOST=1522518035][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1522518074][/DOUBLEPOST]
intervju 6 fevr 2917 finalna pocetok na fevruari sega pozitivno[DOUBLEPOST=1522518035][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1522518339][/DOUBLEPOST]ne iskacam od nikade ,prisutna sum na form.i gi citam site objavi
i nemam potreba od lazni profili.Bev zasegnata za mojot slucaj

Последно уредено:
intervju 6 fevr 2917 finalna pocetok na fevruari sega pozitivno[DOUBLEPOST=1522518035][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1522518074][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1522518339][/DOUBLEPOST]ne iskacam od nikade ,prisutna sum na form.i gi citam site objavi
ke moze da kopiras sto ti pisuva na statusot

Даваат ли сега со потврди и дедовци родени пред 1908год? Да знам дали да трошам време,нерви и пари или да се откажам. За месец дена ми е интервјуто, имам земено проидход преку прадедо ми роден пред 1908год.

intervju 6 fevr 2917 finalna pocetok na fevruari sega pozitivno[DOUBLEPOST=1522518035][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1522518074][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1522518339][/DOUBLEPOST]ne iskacam od nikade ,prisutna sum na form.i gi citam site objavi
A ZNAES LI DEKA KAJ TEBE NA PROFIL TI SE GLEDAAT SITE KOMENTARI SO GI PISUVAS TAKA DA LAZI DRUGI

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom