Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Prvo da ve pozdravam site ve pratam dolgo vreme , imam podneseno dok za celo semejstvo mene me vratija na dopolnitelna so rok 16.04 2018 soprugata zapocna So procedura 3 meseci posle mene sega e so status polozitelno ceka potpis veke mesec dena e toj status a decata se dvete na finalna site sme so potvrdi ova e moeto patesestvie za bugarsko drzavjanstvo patem imam edno prasanje pri dostavuvanje na dopolnitelni dokumenti dali davat nekakva potvrda deka si gi podnel.
Мене не ми дадоа а знам дека има случаи кадешто им издавеле онакво бело ливче што го издаваат кога за прв пат носиш документи во Правосудие или му имаат пишувано на тоа исто ливче датата кога ги поднеле дополнителните.И без и со тоа ливче документите ти се регистрирани на шалтер така да не би требало да прави тоа некоја разлика освен ако не ти ги носи посредник и да ти докаже дека навистина ги има доставено.

Во Последните новости кои ги објавив јасно напишав што ми кажаа:

Преку: мајка, татко, брат, сестра и со стари документи. Тоа поминувало и тоа и Јотова потпишувала. За други исклучоци НЕ МИ КАЖАА, така да не можам со сигурност да зборам за тоа!

Не кажав нигде ништо друго.
Веројатно тие таму прават селекции, даваат некому приоритет итн... Така да очекувам да наскоро на сите им дојде редот. Не шпекулирам ниту ова го измислувам, ви кажувам мене што ми кажа проверен човек којшто не ме лажеше ниту пред 1, 2 или 3 години за состојбата каква што беше во моментот а така би секогаш на крај, па еве и сега. Пак ќе кажам, дај боже да е така па сите да се офајдиме зашто веќе премногу се чека и тие во Бугарија ептен имаа закочено. Ама како што тера политиката би требало и уште повеќе да се забрзува, ајде за тоа да не зборам каква политика, тоа е веќе друга тема :)

А тука што има негативци, има, обично има многу безработници коишто киснат на форум и умот им е оптеретен со ова. Не дека сите што сме во ова не се замараме, се замараме и тоа како, нормално, ама ако некој ноторно шири негативна енергија не е оправдано зашто: ете тоа е законот, ете тоа се условите, кој ги исполнува нека тера процедура и нека чека! Тоа секој нормален човек би ви го кажал. Тоа е Балкан јбг
вероватно го прават и ова,фрлаат париче или па прават еци пеци пец,којзнае ТОЗИ Е БАЛКАН:LOL::D:P:)[DOUBLEPOST=1522451749][/DOUBLEPOST]
тоа кај нив го пишува и се со само потврда от БККС??,,,јас сум почеток јуни 2017...

Последно уредено:
Sto se desava so proverkava od viceprezidentot kolku se ceka ja 3 meseca sedim nema ukaz[DOUBLEPOST=1522478522][/DOUBLEPOST]Ova stana ludilo vise ne znam kako pominuvaat drugite dali nekoj ima ukaz potpisano 2016/oktombar

Сабајлево нов статус и сега шо треба има некој претходно со вакво барање ?

Attachments

• 82BB0511-CA1A-4DD7-8E46-6F493FB76751.jpeg
    82BB0511-CA1A-4DD7-8E46-6F493FB76751.jpeg
    558,4 KB · Прегледи: 152
Оваа ли е. Та позната дополнителна ?????[DOUBLEPOST=1522482223][/DOUBLEPOST]
Ти гo згрешиле презиметo?
Ама така тие самите си го преведоја, на происходот што го добив беше исто презиме како македонското шо ми е , пример на происход преведено е крстевски а на бугарски правилен превод мислам дека е к'стевски ... и сега како да им докажам не знам какво сведителство да им приложам со назнака за бугарско државјанство да пишувало на него...

Последно уредено:
Оваа ли е. Та позната дополнителна ?????[DOUBLEPOST=1522482223][/DOUBLEPOST]
Ама така тие самите си го преведоја, на происходот што го добив беше исто презиме како македонското шо ми е , пример на происход преведено е крстевски а на бугарски правилен превод мислам дека е к'стевски ... и сега како да им докажам не знам какво сведителство да им приложам со назнака за бугарско државјанство да пишувало на него...
Некoј штo рaзбирa пoвеќе пoчекaј дa ти пише.

Abe prijateli istoto prezime segde mi bese, ne znam od kade izleze ova, inaku na intervju bev laani fevruari vo konzulatot Bitola... 53xx/2017

Abe prijateli istoto prezime segde mi bese, ne znam od kade izleze ova, inaku na intervju bev laani fevruari vo konzulatot Bitola... 53xx/2017
Izvadi odnovo za neosuduvan, gledaj da e tocno ime prezime, da pisi deka e za Bugarsko Drzavjanstvo, prevedigo kaj ovlasten preveduvac I zavereno na notar, ocigledno nesto ne bilo vo red, I pobrzaj zatoa sto so ova ne si na dopolnitelna kako drugite,tuku stom ke I'm dades sto ti baraat vednas ke ti go resat I odis vednas na sovet za grazdani, ako ne odnesis vednas ke te odbijat

тоа кај нив го пишува и се со само потврда от БККС??,,,јас сум почеток јуни 2017...[/QUOTE]

bratuced mi odi preku vujkomu a drugar mi preku potvrda od bkks i na dvajcata isti status im e ali sto znaci sea ovaj status

Државен архив, па матично по уверение. 1000 пати ја пишав процедурата[DOUBLEPOST=1522488552][/DOUBLEPOST]Ај да ве прашам, да предпоставиме хипотетична ситуација,
Бугарија ќе издаде државјанство на секој еден македонски, српски, или украински граѓанин, кој е подготвен да живее во Бугарија минимум 5 години. Условите ќе се содржат во одредени критериуми (образование, стручност, години...), а обврските на Бугарија ќе бидат од сместување и вработување според стручност.
Кој би се нафатил да живее и работи во Бугарија, 5 години, за да може да добие државјанство????

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom