http://build.mk/sardich-mts-ke-bara-380-milioni-evra-ako-se-raskine-dogovorot-za-kazandol/
Од рубриката - „плата 500 евра“ и зошто ја нема и ќе ја нема у наредните 20 години.
Економскиот план на оваа влада е „неаме појма што ќе праиме, нешо ќе покушаме“.
Економскиот план на претходните влади е „имаме план, ќе продадеме бубрег, муда, други внатрешни органи што може да се распродадат“. Заради овој генијален план сеа народов, за колку толку да си го заштити сопственото здравје „од бога дадено“ ќе плаќаме 400 милиони евра пенали. Со онаков вицепремиер како Анѓушев и тотално неспособен Заев, знаеме кој ќе го плати цехот....а паторот за овие „одлуки“ му посакувам долго да живее со количка покрај себе.
Потегов со Русија е инфантилен.
Јас не сум анти-руски настроен (иако и вчера се објаснував у темава како сум се исмејавал на русофилството на сендвичите), туку повеќе би држел дистанца со нив, токму заради нивниот однос кон нас и третирање како топовско месо. Меѓутоа не е коректно со земја од постојан совет на ООН со право на вето да се однесува вака. Така напраивме со Кина, го изедовме к***т после 1 година заради тоа. Тоа беше првиот „патриотски“ план на дпне за уништување на државата, навидум наивен, меѓутоа го видовме плодот на повлекувањето на УНПРЕДЕП од границата со Косово и сите настани после тоа - изгубената војна поради која сега имаме учкарски дел од држава и паралелно општество. Во следната ваква прилика, Русија има длабоко да ни го начука за ова и ќе си ја видите „љубовта од словенските браќа“ и ќе видите каква им е сурова надворешната политика . Потегов е уште еден доказ дека нашиве копуци не мислат со своја глава и само климаат на наредбите.
Објективно ако гледаме, потегот на внесување на токсичен гас и убиство на луѓе во сред Англија е курчење на Путин од невиден калибар и е тежок скандал, а од друга страна па пропустот на тајните служби на Британија што дозволиле така да им пројде - ама тоа си е нивна работа - што фајде имаме ние од ова?
Тешки идиоти избираме на избори, скотови без личен интегритет, а за патриотизам не ми се дискутира.
П.С. Русија никому не поклонила Сухои, туку беа купени преку Украина.
П.С. 2 Русија нема никогаш да испрати војска ниту во Србија, ниту кај нас. Може само да ни продава расходовани калаши место да им фаќаат 'рѓа по некои магацини.