Македонска берза

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
И потоа? :toe:
Еве овој консолидиран извештај од 2014 успеав да го ископам.

Акумулирана загуба на ТЕ-ТО АД СКОПЈЕ, заклучно со 31 декември 2014 е 2 милијарди 644 милиони и 425 илјади денари или некои 43 милиони евра :shok2:
Заклучно со 31 декември 2017 тоа се уште 3 загубарски години, значи загубите се над 70 милиони евра..
Ете, ќе има стечај..Кој би го превземал ТЕ-ТО, која е таа будала, од каде ќе има пари за ТПЛФ?

п.с ги замолувам да го прокоментираат консолидираниот извештај од 2014(понов не успеав да пронајдам) @Бубастис @StefusRefus @bosko007 @Zedd @TENDO
https://forum.kajgana.com/members/%D0%91%D1%83%D0%B1%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81.94118/
https://forum.kajgana.com/members/%D0%91%D1%83%D0%B1%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81.94118/
Kolku sto vidov i vo 2013ta i 2014ta teto bila nesolventna sto znaci trebalo da e pod stecaj. Tplf ne sledam ja skrtnav od lista na akcii vo 2013ta koga izlaza za dividendata a predhodno mi bese so crveno znamece poradi dolg i toa sto se pokaza nesposobna da ja menagjira mrezata. A sega izigrava tuzi baba...vekje so godini mi e na crna lista i ignor i ne citam nivni izvestai i rezultati. Za teto ne sum siguren moze e nesto politicki spored ova i kolku sto se razbiram treba da e po stecaj...ama neznam tocno pravo i sto bilo togas. Inaku se sekjavam na Ohis i tobacco i dvete bea na berza pa gi isflija kako nesolventni i "prevari" ama toa moze druga prikazna.

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Eve ponovi izvestai, tesko se naogjaat soodvetno kako na zmija nozete. BEG inaku e konsultantsko drustvo :icon_lol: pa izgleda dobro gi konsultira i uste podobro naplakja prema svoite kerki koi nasila dobija licenci sto ne gi zasluzuvaat. Ama narod plakjal do sega debel smooth criminal. Pretsedatel do skoro na NO na TETO bese mlado momce od mesen stab na zloto sto pomina ama uste ne e zavrseno. Ste slusnale za Cukic i Markov?!
Se pravea ludi ne znaele deka ima presuda od vrhoven, ama pred nekoj den doznaa, ke doznaat i mnogu drugi raboti, se sto treba.

Neli ve boli glavata od tolku "cukanje" ili so nesto pojako treba? godinava se zavrsuvaat site gluposti sto bea praveni i pokrivani od nekoj do sega. Se izmoriv vekje dojdete na sobranie ili ako sakate terajte bespolezna propaganda do sega ne uspea, sega ich. :vozbud:

Attachments

Последно уредено:

MSE

Член од
13 мај 2017
Мислења
261
Поени од реакции
332
Se izmoriv vekje dojdete na sobranie ili ako sakate terajte bespolezna propaganda do sega ne uspea, sega ich. :vozbud:
Последен пат кога бев на собрание, Дине го украде лаптопот :pos:
Дури и умрените му имаа дадено полномоштво на Хаџимишев :popce:
Ред е и ова да го знаат оние што деновиве купиле акции на 2000 - 2200 и чекаат x3

Слично P/B како ТПЛФ моментално имаат Гранит и ТЕТЕ, на пример.
Ако има некој нерви и желудец да се коцка со ТПЛФ, слободно. (y)

Тука се одјавувам во врска со ТПЛФ и баш ќе ја следам разврската.
Па, ајде да ги видиме тие 100 евра по акција, дивиденди, брда и долини.:rolleyes:
Моја проценка, со цената на ТПЛФ може да се деси некакво чудо едино на сила ако не убутаат во НАТО, па на крилја на некаква еуфорија, кога ќе расте ќоро и сакато а поќоро и посакато од ТПЛФ немаа немаа не ќе се роди! :oeoeoe:

Последно уредено:
Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
TE-TO e nov Feni po moe.Sega ke ide stecaj pa Toplifikacija kako najgolem pobaruvac ke glasa za stecajnata postapka I iznenadno Makpetrol ke bide investitor za spas na TE-TO I Toplifikacija :)
Ke gi zalozi Makpetrol akciite za da si go kupi :)
Mostot bliznak kaj Saem ke go gradi Granit a novata opstina kaj saem ke bide Adora + Granit I taka site srekni ke ziveeme slozno I ubavo :)

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Интересно гледиште... кај мпт - неверувам дека би дале акции, но во процес е откупот на делот на мпт од државата па верувам дека паметен потег е да го реинвестираат во тето.

Мостот кој и да го прави ќе му биде бонбона зделка - за жал НИКОГАШ нема да се направи... (велат никогаш ме викај никогаш!! Јас велам никогаш)

Бившиот саем - идната населба ја лапна Самир Мане, така да субконтрактор можеби гранит и бетон...

TE-TO e nov Feni po moe.Sega ke ide stecaj pa Toplifikacija kako najgolem pobaruvac ke glasa za stecajnata postapka I iznenadno Makpetrol ke bide investitor za spas na TE-TO I Toplifikacija :)
Ke gi zalozi Makpetrol akciite za da si go kupi :)
Mostot bliznak kaj Saem ke go gradi Granit a novata opstina kaj saem ke bide Adora + Granit I taka site srekni ke ziveeme slozno I ubavo :)

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Stoi kako opcija oti go kupija KOGEL, ima opcii i da pravat mini TETO na site toplani, ama prvo skoro resenie na pobaruvanja / dolgovi koi se trupaa dolgo vreme (poznato zosto i kako), nov zakon za energetika pa i mnogu novi proekti.
Ќе има големи промени го енергетскиот сектор во Македонија поради барањата на ЕУ. Мислам дека главна причина што Анѓушев го доби местото заменик на Заев е поради овие причини

Кога сме кај овој сектор, ете што е бомбона бизнис https://www.faktor.mk/koj-vo-makedonija-napravi-milioni-evra-prodavajkji-struja-od-sonce

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.027
Поени од реакции
12.533
Ќе има големи промени го енергетскиот сектор во Македонија поради барањата на ЕУ. Мислам дека главна причина што Анѓушев го доби местото заменик на Заев е поради овие причини

Кога сме кај овој сектор, ете што е бомбона бизнис https://www.faktor.mk/koj-vo-makedonija-napravi-milioni-evra-prodavajkji-struja-od-sonce
Супер е идејата, и јас лично би ја прифатил, но под услов да практикуваме трампова политика - како што Доналд Трамп им потпиша одобрение на Канаѓаните за изградба на Кистон Икс-Ел и Дакота нафтоводите, но под услов да бидат изградени од американски челик, така и македонските зелени енергетски производствени ресурси да бидат направени од македонски соларни табли и македонски ветерници - 100% произведени во Македонија, а истото да важи и за гасоводите - да бидат направени од македонски челик.

Одлично се знае кој ги креира политиките на ЕУ - Франција и Германија - и токму тие очекуваат да профитираат најмногу од "зелените" политики.

Е па тоа не е баш во наша економска корист, јагленот на РЕК Битола е македонска сопственост, а со тоа најголемиот дел од заработувачката од електричната енергија која ја произведува РЕК Битола останува во Македонија, а така треба да биде и за било какви идни инвестиции во таканаречените зелени извори на електрична енергија.

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Forumot slobodno mozeme da go preimenuvame vo 'FORUM ZA TOPLIFIKACIJA'. Vo senka na ovaa akcija i sudskit zavrzlami okolu nea pominaa mnogu raboti na berzava kako na pr. izleguvanje na svedskiot fond od KMB, ogromnite blokovi od KMB, slucuvanja so SPAZ ,nikoj vise ne ja komentira moznata prodazba na STB[iako do sega veke trebase da ima nekakvi najavi].P.S. Nemam i nikad ne bi kupil akcii na TPLF.

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Jas uste na pocetokot mu pisav na Brane da napravi podforumi so konkretni naslovi i firmi kako na mojnovac oti ovde se e na kup, kako sto gledam se komentiraat aktuelni raboti zavisi za kogo kako ima, bas zaradi toa sto da se kupi ili prodade inaku zosto bi pisuvale voopsto ?! taka sto temava od najzapostavena normalno e sega da e najaktuelna nejzina godina, pa namesto reakcija, akcija ako ima nesto pointeresno sto bi kupil ili prodal i zosto ?! :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom