Русија - смена во надворешната политика?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Зашто ненормално, што очекуваше... Нели со години збориме дека вака светот не го бива, мора рестарт. Еве веќе и јавно почнува припремата за тоа :popce:
Па ние ли ќе го опрааме бе светот....

B

Bafra

Гостин
Па ние ли ќе го опрааме бе светот....
Значи во оваа претстава, режисерот има зацртано што е можно повеќе земји да се вклучени. Ние сме небитни, ама се надевам оној НАТО болничкиот центар што го збореа пред некоја година значи дека за првпат нема да сме во први борбени линии т.е. ќе сме позадинци :D

Светот му помина спасувањето, сега е почеток на горењето па обнова.
Исто ко нивите, пали тоа трњата па сади.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
Ако олабајте и вие малце душички сте, сеа не знам дали имате надници :)

Инаку не кажа ова со латиницата е некој знак на протест против пансловенството или пак од штабот насоки такви :pos:
Se krmevme 11 godini , ako e za air dosta e. Sega malce onaka pro bono, tuku koj e oficijalniot stav na Levica? Se sobravte site trojca ili samo ti i sefot bevte:pos:.
Za latinicata prasvas? Od stabot od stabot, nema vrska so panslovenstvo.[DOUBLEPOST=1522093917][/DOUBLEPOST]
до сега се во македонија всушност беше во граници на очекувањата... а ова е ненормално веќе, па и за нас..
Soznam, mene povekjeto mi deluvaat kako od podrum da izlegle vcera. E sega ima nekoi na koi ova im bilo jasno uste pred tri , cetiri godini, na nekoj i pred 30 godini. Retki se ama ima i takvi ;)[DOUBLEPOST=1522094164][/DOUBLEPOST]
A be vaka bilo. Ovie od vlada imale se spremno i samo chekale amin od EU i NATO i so molskavichna brzina, bliska na svetlosna go izvestija ruskiot diplomat da ja napushti nashata "beautifull country".
Mozi i vaka bilo. Ovie od Zapad od koga naucile sto planirame da napravime im se javile i im rekle ne be uzivajte nema potreba, a nasite abe koj ve eba i vas i niv, nikoj nema da ni kazuva sto da pravime. Drzava sme nie ne zaebancija. I taka ni pet ni sest gi spickavme Rusite :)

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Se krmevme 11 godini , ako e za air dosta e. Sega malce onaka pro bono, tuku koj e oficijalniot stav na Levica? Se sobravte site trojca ili samo ti i sefot bevte:pos:.
Za latinicata prasvas? Od stabot od stabot, nema vrska so panslovenstvo.
Крмење 11г ама се натовивте за дупло најмалку, бабачко.

Него лошо ова со Левица, овој Апасиев на еден медиумски настап има поголема гледаност него шо има Мицко и мапетите топтан заедно :pos:

Оти така?

А и gragxanite heroi ги шие, џабе ју ес еид банери по медиуми.

Тек да се отворат повеќе медиумите...

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
Крмење 11г ама се натовивте за дупло најмалку, бабачко.

Него лошо ова со Левица, овој Апасиев на еден медиумски настап има поголема гледаност него шо има има Мицко и мапетите топтан заедно :pos:

Оти така?

А и gragxanite heroi ги шие, џабе ју ес еид банери по медиуми.

Тек да се отворат повеќе медиумите...
Prav si. Sega uste samo izbori da ima i najverojatno rasturate.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Za latinicata prasvas? Od stabot od stabot, nema vrska so panslovenstvo.[DOUBLEPOST=1522093917][/DOUBLEPOST]
Soznam, mene povekjeto mi deluvaat kako od podrum da izlegle vcera. E sega ima nekoi na koi ova im bilo jasno uste pred tri , cetiri godini, na nekoj i pred 30 godini. Retki se ama ima i takvi ;)[DOUBLEPOST=1522094164][/DOUBLEPOST]
Mozi i vaka bilo. Ovie od Zapad od koga naucile sto planirame da napravime im se javile i im rekle ne be uzivajte nema potreba, a nasite abe koj ve eba i vas i niv, nikoj nema da ni kazuva sto da pravime. Drzava sme nie ne zaebancija. I taka ni pet ni sest gi spickavme Rusite :)
Za da ne ni se meshaat vo "Makedonckite Raboti" kako shto veli Shekerinska, "samo ostro i na prva".

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Se javi i gospodinot Malevski..
Малески: Русија ја турка Македонија во сојузот со западните демократии

...
а да се изрази солидарност со Велика Британија и да се изрази загриженост врз фактот дека за првпат од формирањето на НАТО врз териотирија на земја членка на НАТО употребен е ваков гас кој што е забранет со Женевската конвенција.

Se razbira za seto ova dokazi ne se potrebni. Dovolno e "Zh'mi majka" o Theresa May i nie letame.

Малески смета дека „да се покажува сила врз една така мала земја како што е Македонија е навистина вон разум“

A Makedonija da pokazhuva "sila" i da ponizhuva diplomati od edna voena super sila e vo red, business as usual"? Sakash da imash seksualen odnos ama da ne ti vleze, chinam e rabotava.

Ако најмоќната земја во светот се повлекува, се плашам дека нашиот проблем не ќе може да се разреши, бидејќи веднаш посилната земја, во овој случај Грција излегува со список на свои барања и Македонија ќе биде ставена во ситуација да прифати, евентуално со некои мали измени, или да одбие.

A bre budalo edna...USA i Grcija duvaat vo ista tkva, tikvo zatucana vo 90 te. Osvesti se.

Тој е загрижен поради тоа што САД практично се откажува од улогата на водач на светот.

What???? Are you kidding me???
A bre ovoj chovek zhivee na ovaa planeta ile e gostin od Mars ili Venera????

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Oва е ептен сечење на отстапница. Потврда на ориентацијата и веројатно враќање на долг кон Кале, за помошта при свргнување на Груевски.
Тешко нас ако не не примат сега во НАТО, а најтешко на Заев. Пак ќе бидеме на ветромет, слична ситуација како Кина кога ни стави вето.

Kajgana Shop

На врв Bottom