Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
Јас не негирам дека имало тепачка во сооднос 3:2 (братот на Бобан како што еднаш реков е ММА фајтер)

Но има многу шизофрени, меѓу кои и во правосудството кои велат дека убиството на Алмир е сообраќајна несреќа.

Заминува, се враќа на истото место, ги прегазува ... сообраќајка била.
Со години министер за правда е Албанец, и сега ова станува меѓуетнички проблем.
Ах таа чудесна Македонија.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.169
Поени од реакции
16.304
Ќе бара ли СЈО одговорност за Хари Костов, Бранко Бојчевски и Зоран Верушевски за случајот Сопот?
.. сега имаше нешто на ТВ Телма, Код ли беше, не го гледав ...
смешно е прашањето, катица прасица уште лани ја амнестира гарнитурата од 2003, демек овакви работи застарувале за ПЕТ години :cool:
А покренуваат сега, 2018 за Попис од 2011 ???;)
башка криминалното МВРО на стојановски, лани покрена дузина кривични, имаше една за еден ех сељоначалник за ситни незаконски трошкарање во општина и од 2006:icon_mrgr: ( а бил сељоначалник и за нивниот предходен владеачки мандат, ама не стигнале тогаш да го гонат)

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Оти да не се трујат другите теми со политика, вака си имаме место за празнење на душата.

А Грујчо потрошил 5 милиони, Грујчо>Зајчо у секој смисол:icon_mrgr:
Poveke temava e pisoar...ama dobro gledam lugjevo licno ja svakaat politikata i se palat za gabe. A i jas ponekogas se zaebavam tuka...zosto lesno i brzo se dobivaat odgovori i muabet.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ајде сегa дa си рaзмените искуствa.Шaрените дa кaжaт кaкo е дa се биде сендивич,a сендвичите дa кaжaт кaкo е дa се биде шaрен пoштo oчигледнo се истo си oстaнa сaмo улoгите се зaменијa

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Ајде сегa дa си рaзмените искуствa.Шaрените дa кaжaт кaкo е дa се биде сендивич,a сендвичите дa кaжaт кaкo е дa се биде шaрен пoштo oчигледнo се истo си oстaнa сaмo улoгите се зaменијa
Како се сменија улогите? Мене а и доста други од дома никој нема да не извади со сила доколку не верувам во протестот.
Подобра споредба би ти била дека се смени сендвичарата, па фацки ко амбди бајрам сменија страна.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Албанците учествуваат преку 30% во бројката на новородените деца, Албанците учествуваат преку 30% во бројката на првачиња кои секоја година го стартуваат своето образование, Албанците учествуваат преку 30% во бројката на новосклучени бракови секоја година према тоа како може некој народ кој е застапен во овие параметри преку 30%, а да биде само како што тврдите 15% на територијата на МКД !
До кога со тие приказни од дворецот на ДПМНЕ дека Албанците биле 10 или 15% ... па на пописот во 1994 год. Албанците се 22% и што е толку чудно што во 2002 год. биле 25% а денес поради повисокиот наталитет да се и повеќе од 30% што е толку чудно во тоа !
16% се евидентирани во здравствен систем, али секаде се 30% ;)
Можеби ќе бидат со темпото на отселување на Македонците, но во моментов гарант не се над 20%, ако беа 30% Амети и Села секој ден ќе бараа попис на ТВ.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.065
Друже грујо на водно, заедно со мијалков имаат 2 палати една до друга залепени со приватно обезбедување со све, ти ако стварно мислиш дека грујо си живуркал у тој стан после подвожњакот у кисела вода шта речи ... :tvg: Д
Ова е подеднакво смешно ко и грујо со пунтото, абе на таа украдена пара кој ќе ти живее у такво станче дај не јеби, никад не бил таму, поготово не овие кога протестираа на 30 метри од зградата, после подвожњакот одма, кај беа 30 метри од зградата па и станот негов беше стациониран од другата страна на истата ако не се лажам, ти се насерам у паралелата што се прави..
Да не ме сфатиш погрешно, кур ме боли овие кај протестираат ако сакаат и у двор нека им влезат со шатори со све, ама ова да се тера ко паралела во најмала рака е смешно, никој никогаш не протестирал пред домот на груевски, поготово па не вака пред врата буквално, кај имаа они муда тоа да го направат, а и да имаа, никад немаше да им биде дозволено толку да му се приближат и да го '' тормозат '', знаеш и сам какви кучиња го бранеа. Што е најтрагично и голем дел од нив многу добро знаеа груевски каде е сместен, ни километар приближно не му имаат отидено, тоа беше само фарса, ништо повеќе. нити пак тие протести имаа некаков ефект.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.448
Поени од реакции
87.173
@Syn друже, ме заболе кур за Грујо и неговите горили што го штитат на Водно.

На Ивана и се деси чист пример за онаа народната "Не го прави она што не сакаш другите да ти го прават".

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.065

На Ивана и се деси чист пример за онаа народната "Не го прави она што не сакаш другите да ти го прават".
па тоа ти викам, никогаш на грујо не му се правело ова, разбираш ли ? 30 метри пред зграда, каде во неговиот стан никој нема со години, е пред тоа протестирале, свесно, зашто голем дел од нив многу добро знаеа каде грујо е сместен. На многу, многу поудбно место а и локација.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
zhernovski i vmrovecot chedo vo CO na SDSM, epa nema posmesno. :D
konecno zherno dobi funkcija od koga mu zabranija da se kandidira za gradonacalnik povtorno

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

Дур не измислaт лек зa луѓе зaглaвени вo времетo,се oвa ке читaме

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.151
Разликата е што не сме сите ко вас, ко во иста фабрика да ве штанцале. И мене ми нема логика баш да се чукне во фамилијата несакајки. Моја претпоставка е дека целта е да го згази таткото, откако претходно го тепаат 10 души ( и ова е правно олеснителна околност). Сепак огромни се шансите вие да си ја покажете примитивноста, и на крај да заврши ова со крвна одмазда.
Одговорност за детево има овој Бобан и се надевам ќе попие 15 год затвор, а другата вина иде кај татко му кој се надевам дека е свесен што напраил и ќе го јаде совест до крај на животот.
Кога се во прашање албанците сите сте исти, сите сакате да не ставате во печки, само некои не веруваат дека можете затоа што имаме подршка од виша сила.
Со другото се сложувам целосно.[DOUBLEPOST=1522009315][/DOUBLEPOST]
Ти да се описмениш, јас работев 3 години на Кавказ и не ми продавај гачки, кој од каде е!
Напрај една екскурзија до таму , да видиш што е менталитет и сурат ист како вашиот! Ако си реален после ќе збориме.
Сигурно не како писмен, сигурно си копал таму,

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom