- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.173
- Поени од реакции
- 16.304
#73379Ја напишав...
#73379Ја напишав...
Kolku se iselija od vestackata divoplemenska tvorevina kosova?Зарем на питачите македонци ќе им донесе придобивка тоа што Иванов не го потпишува законот ?
Колку македонци пред законот ја напуштија државата ? Колкумина зедоа бугарски пасоши ?
Срамота бе, имате политичари не знаат кај тераат, се понашаат дека знаат да водат држава и на крај ја усеруваат работата.
Замисли 27 години тераа инает со Грција и сега на крај ќе сменат име. Да, браво за истрајноста, но што добивме од тоа?
Ljocka i 100 diplomi da ima pak ke bide nepismen retard. Vo genite im e toa.Без врска е некој да рече дека не е воено спремен и образован ама планинското не е излезено од него како што успеало да излезе од некои други или барем вешто го прикриваат.Настрана тоа што 90% од Македонците ќе славаат кога ќе пцовиса.
Kakvo stranstvo be crna dupko. Ama verojatno ke si fatam patot. Koga ke vidam sogragani makedonci vo tolkav broj da glasaat za ovakvi predavnicki gjubrinja i samounistuvanje i najpametno e fakanje patot. Iseluvanjeto doprva pocnuva, blagodarenie na dojdeniot zivot preveden na ljockarski. Nemase potreba ovie predavnicki gomna da gi glasate, imase i drugi opoziciski partii, nema mesto za izgovor.[DOUBLEPOST=1521805470][/DOUBLEPOST]http://zase.mk/articles/357892/bachev-albancite-vo-makedonija-se-14-otstoУште кога паторот ја објави снимката од неговата канцеларија со наводната „спогодба“ во која Заев му се7 заканува дека има докази за негов криминал и му нуди мирно повлекување - беше се' повеќе од јасно. Заев тогаш го амнестираше вашето боксерско педерче. Барај ги коментарите мои од тогаш - и тогаш и денеска тврдам дека народ требаше да им пресуди и на двајцата - за политички deal, за амнестија на криминал. Што добивме од тоа? Вие што редовно му го дудлате на паторот на форумов, од тогаш, поради огромната кампања против заев, го замрзевте уше толку, а такозваната опозиција влезе во онаа мизерија со кампирања, антикампирања и слични мизерни форми на „отпор“, тоа не е ни отпор. Да беше паторот насилно сменет, мислам на комплетно ликвидирање - е малку потешко дека заев ќе станеше премиер и уште потешко дека ќе ни праеше вакви спрдачини као сеа.
Јас не гласав за сдс на парламентарните избори, а на локалните не ни бев во Скопје, меѓутоа немаше за копиљов да гласам у ниеден случај. Сите ми се качуете на к***в пошо сум ви го напаѓал фараонот, а тоа шо го критикував отпорот, нормално не сте ни го читале, пошо куп говна имате у главите место мозок. Сакаш да ти барам постови од пред 2-3 години кога зборам за „киднапирање на отпорот“? Барај си сам.
Историски потврдено е дека твоите сопартијци се волови including yourself.
Бтв, тие што уште праите разлика меѓу дпне и сдс у план ми е да ве серам у темава колку можам (а ме казнуваат редовно). Не сум исселен трајно, со осум генерации што не си го виделе родното село, што не го помирисале усмрдениот скопски воздух и смог, што крпеле месец со месец, што не се возеле у 57-ца накај Бутел, што не бил накај Тетово у живот.....ниту пак имам бугарски пасош (како овој ланс шупаков што глуми часна сестра овде и не одговорил на ниедно прашање, а е суштински тешка п***а - пола од постовите за бугарски пасош во темана се негови, ама не ја читате).
Ти живееш у странство. Продај таму ако имаш нешто имот, па дој овде да опрааш што „згрешиле комуњарите“. Оди лечи си ја фамилијата на клиника, со пацови, бубашваби и полуписмени учкари лекари, па тогаш продавај ми патриотизам.
За твоја информација у дијаспора, Скопје не е некој си споменик на плоштад, Скопје не е ни некоја гипсана фасада од странине на фејсбук (стаи лајк за Македонија), Скопје не е она од бајките на КУРир...
Скопје јас што го знам се млади луѓе што се разбегаа по Германија, Малта, по бродови....Скопје е населби со стари луѓе, со изгубени случаи, со кладионици, со астри...не Скопје, туку Македонија не е ништо од тоа шо беше.
Не ми ги јадете ј****та и ти и оној маде „кој напраил помалку, а кој повеќе“. У иста тиква прдите, у исти шупаци се колнете и им палите кандило.
На кого му продаваш магла? Можиш слободно да продолжиш да му го дудлаш на паторот(како што другите му го дудлаат на зајакот) ама немој да продаваш магла тука како некој не сакал да учи па еве за тоа протестирал и што ти ја знам. Со тие прикаски можеш некој што нема три чисти, тука не. Еве, јас сум и математичар и информатичар, и што? Ќе ги мериме куровите сега? FYI, лично се дружам и се познавам со најдобрите во Македонија и по математика и по информатика. И, за чудо, со никој што сум зборел од нив не се согласил со тебе. Тоа гомно од закон за вас беше во ред. Со такво "тестирање" на крај, со триесет прашања или ватевр, ќе го оцениш некого кој колку научил а? По било кој предмет? Можиш слободно да си ја искиниш дипломата каква и да ја имаш и в газ да си ја напикаш, оти врска немаш шо збориш. Учење од една година да го сведиш на неколку прашања. Па која е поентата тогаш од учењето цела година, правење тестови, редовност, усно испрашување, итн, итн? Се ова се множи со нула. Ова не значи дека има многу што знаат и што ги заслужуваат оценките што ги добиле, не пробувај да ми ставиш зборови в уста што не сум ги кажал после ова. Има и тоа многу, со врски, вакви такви, три чисти што немаат, 95% во школите еве за математика ако збориме оценките им се од ракав според мене, али што менува тоа? Тоа го прави таканареченото тестирање добро? НЕ. Има други начини како да се подобри образованието ама тоа е кога мораш да дудлаш и на патори и на зајаци. Абдулаќим Менделеев, Каракамишева и ти сте иднината на образованието.Слабо се разбираш. Се водиш од емоции, типично за млади „кадрови“ кои мислат дека знаат.
Децата ако сакаат може да протестираат, пред или после наставата. Или финтата е да „губиме“, а? Немаше реална причина за протестирање, причина беше дека не сакаат да учат математика, сакаат да не се мачат, а државата да ги плаќа за седење в канцеларија. Ако учениците не бидат заведени како отсутни во дневникот, тоа е работа која може да предизвика сериозни последици. На пример, некој не е на училиште (часови), не е заведен како отсутен, а направи некое прекршочно дело. Тој може да се брани со фактот дека бил на училиште. Како ќе докажеш дека не бил кога не е запишан како таков.
Види, ти си имаш политичка ориентација кон СДСМ, а со тоа автоматски значи омраза кон Груевски. Ама не значи тоа дека имале лоша иницијатива. Напротив, учењето математика многу позитивно влијае на развојот (умствен) кај луѓето, од маркетинг и политички науки општеството не живее, ниту од филозофија. Се живее од инженери, реални работници, па потоа се останато...
Треба да знаеш дека штрајкот на работниците е законски утврдена работа, преку синдикат. Таму е пропишано што смее, а што не. На пример, ако си член на синдикат, а синдикатот прогласи штрајк, тогаш НЕ СМЕЕ ДА ОДИШ НА РАБОТА.
Има работи кои допрва треба да ги научиш во животот. ОК, млад си, ќе научиш. Пред да скокаш со емотивен одговор, прво добро прочитај ги работиве што ги напишав.
Аман бе Ireal, толку ли е сложено да го проследиш целиот дијалог?
Извини дa те прaшaм aмa нaвистинa без дa имaм некaквa скриенa нaмерa.Мислиш декa е кoректнo чoвек кaкo тебе штo јa прaти пoлитикaтa у држaвaвa и си еден oд пoaктивните нa темaвa,дa се зaнимaвaш у вaкви oкoлнoсти кaкo вмoрoнските пoртaли би јa пренеле вестa зa случaјнo пoвредени вoјници?Аман бе Ireal, толку ли е сложено да го проследиш целиот дијалог?
Работата оди како во филмот Rapa Nui , владеачкото привилегирано малцинството со долги уши и просто мнозинство ( што вика зајко граѓани) со кратки уши [DOUBLEPOST=1521806791][/DOUBLEPOST]Kakvo stranstvo be crna dupko. Ama verojatno ke si fatam patot. Koga ke vidam sogragani makedonci vo tolkav broj da glasaat za ovakvi predavnicki gjubrinja i samounistuvanje i najpametno e fakanje patot. Iseluvanjeto doprva pocnuva, blagodarenie na dojdeniot zivot preveden na ljockarski. Nemase potreba ovie predavnicki gomna da gi glasate, imase i drugi opoziciski partii, nema mesto za izgovor.[DOUBLEPOST=1521805470][/DOUBLEPOST]http://zase.mk/articles/357892/bachev-albancite-vo-makedonija-se-14-otsto
Albanizacia na javniot sektor. Ednas prasav, znae li nekoj da kaze kolku ljocki ima vo vladata.
па пушти го веднаш званичното соопштениие на АРМ, јас не го најдов никаде на интернет...Аман бе Ireal, толку ли е сложено да го проследиш целиот дијалог?
Каква врска има ова со твоето тврдење дека ја сум пишал оти ги пукал некој? Имаш два последователни кохерентни поста?па пушти го веднаш званичното соопштениие на АРМ, јас не го најдов никаде на интернет...
А шо ќе добијат грчките питачи ако нас ни го сменат името???Зарем на питачите македонци ќе им донесе придобивка тоа што Иванов не го потпишува законот ?
Колку македонци пред законот ја напуштија државата ? Колкумина зедоа бугарски пасоши ?
Срамота бе, имате политичари не знаат кај тераат, се понашаат дека знаат да водат држава и на крај ја усеруваат работата.
Замисли 27 години тераа инает со Грција и сега на крај ќе сменат име. Да, браво за истрајноста, но што добивме од тоа?
Koco Angjushev vekje dobi, najpovolna ponuda za negovata firma EDSА шо ќе добијат грчките питачи ако нас ни го сменат името???