Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
zdravo
aj malku I jas da se fklucam vo mobetov celo vreme samo ve pratam
pred nekoj den nekoj mi go pofali deckovo od bugarija pa mu pisav I jas sto ce mi kazi I eve sto kaza na prasajneto za tie potvrdi od kaj lazar
Прегледај го приврзокот 187590

Не го слушај тој ненормален ако можеш да извадиш удостоверение од трново вади веднаш без двоумење.

Не го слушај тој ненормален ако можеш да извадиш удостоверение од трново вади веднаш без двоумење.

abe jas nego slusam voopsto nego nekoj ko falese bil mnogu iskreen pa zatoa go prasav da vidam sto misli toj
kako odi taja postapka za vadejne dokumen od dedo bugarski vojnik preku trnovo

Nekoj predhodno imase spomnato deka ja ima stornirano postapkata...Dali nekoj ja znae procedurata mi treba za drugar? Dali mora licno da odi da ja stornira ili moze i posrednikot toa da go napravi so gi sreduva dokumentite?

Грешно проверуваш....рано е за тебе.
Ако нешто не ја убрзаат работата очекувај одговор Сеп-Октомври оваа година.
Ok. Falaa[DOUBLEPOST=1521504937][/DOUBLEPOST]
Грешно проверуваш....рано е за тебе.
Ако нешто не ја убрзаат работата очекувај одговор Сеп-Октомври оваа година.

A dali imas nekoe info za ova:

Nekoj predhodno imase spomnato deka ja ima stornirano postapkata...Dali nekoj ja znae procedurata mi treba za drugar? Dali mora licno da odi da ja stornira ili moze i posrednikot toa da go napravi so gi sreduva dokumentite?[DOUBLEPOST=1521506233][/DOUBLEPOST]
Пред две недели на другарка моја и се јави посредникот , и и кажа дека и излезе државјанството , за две недели треба да појди да си го земи, со документи од татко има бугарски пасош од 2004 год
Koga bila na intervju?[DOUBLEPOST=1521508049][/DOUBLEPOST]
da,sa

da,sakav da ja stopiram procedurata otkako me stavija na dopolnitelna,ama morav da prodolzam poradi sestrami i taa aplicira so istite dokumenti me zamoli da ne se otkazuvam zatoa sto ona e so mkd pasos vo germanija pa maltretiranje ja teraat na skolo nemoze koga saka da si dojde i drugi raboti.A za onoj pogore da mu kazam deka bev na intervju vo bg ambasada vo skopje i togas vo 2015 ni gi vrakjaa originalite
Vo vrska so stopiranjeto na procedurata mora li da se odi licno ili toa moze da go napravi i posrednikot so ti sreduva dokumenti?

Последно уредено:
Ok. Falaa[DOUBLEPOST=1521504937][/DOUBLEPOST]

A dali imas nekoe info za ova:

Nekoj predhodno imase spomnato deka ja ima stornirano postapkata...Dali nekoj ja znae procedurata mi treba za drugar? Dali mora licno da odi da ja stornira ili moze i posrednikot toa da go napravi so gi sreduva dokumentite?[DOUBLEPOST=1521506233][/DOUBLEPOST]
Koga bila na intervju?[DOUBLEPOST=1521508049][/DOUBLEPOST]
Vo vrska so stopiranjeto na procedurata mora li da se odi licno ili toa moze da go napravi i posrednikot so ti sreduva dokumenti?
neznam kako odi taa rabota so stopiranjeto no navistina sakav da ja stopiram,prasajte vo bg ambasada vo sk.sekoj raboten den od 12 do 13 h.tie najdobro kje ti objasnat i nikoj drug na ne slusas!

So zemajne proishod ne pocvi da teci postapkata, tie racunaat deka pocvi so intervjuto iako treba da pocnuva so podnesuvajneto na barajneto za drzavjanstvo, sega podnesvis so potvrda od zdruzenie ili go najde stariot document?
Pocinja koga ke go zemes proizhodot spored noviot zaknon so star dokument sum krstalno na pradedomi na baba tatko

Ti kuti oti vrska nemas. Za pola sat se vadi
Зaтoa штo вaдите зa пoлa сaaт дoкументи пoсле пo три гoдини глaвaт некoи.Јaс кaжувaм кaкo е зaкoнскa прoцедурa,a не преку некoи шизици пa пoсле бoли глaвaтa.

Neka pisat tie so se odbieni so doolnitelen dokument od strumica preku koj i e bil proishodot i koja goina se bile na intervju. Barem tie so cekame da imam pretstava so ne ceka.
Rabotata ne e za sala covek udar ke dobie

Интервју јануари 2014, вратен на дополнителна, однесов копија од пасош од брат ми и извод од МКР преведен и легализиран. Од денес статус Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Ovoj ne e moj br(napomnav)Jas sum 59../2014 ce si pocekam :)[/QUOTE
Интервју јануари 2014, вратен на дополнителна, однесов копија од пасош од брат ми и извод од МКР преведен и легализиран. Од денес статус Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Cestitki

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom