Go zaboravi AEZI to na Klime.Za 45 m2 i toshiba suzumi 16 bi zavrsila rabota bez problem , za drugi nemam korisnicko iskustvo.
ти реков јас дека е лапчо, ама изгледа не разбира што е тоаProveri u Sanyo....istite od CRSS se i vo Fujitsu LTC Nokria i LFCA....zemi procitaj nesto ne samo prasuvaj
Прегледај го приврзокот 187188Прегледај го приврзокот 187189
Може малце поконструктивен одговор?Ич да не се двоумиш. Инвертер греење е за 2018та, ќумбиња се за 1018та.
и твојата комшивка е подобра од мојот компресор тошиба во НЕОТОToshiba e mislam podobar za compresori od ovoj CRSS compresor.
Vivax AEZI ima Toshiba compresor.
Za na Klime aezito pojma nemam kako i za gree teneketo.Go spodeluvam za info toa sto go imam i kolku gream .Go zaboravi AEZI to na Klime.
So toj budzet si za vivax aeri 18000btu 5.5 kw. Jas ja imam za greenje e bombona nema da imas maka. Jas gream so nea okolu 40 kv dnevna trpezarija i kujna vo stan so toa sto pod mene vo stanot nema nikoj ne se gree. Ova ti e samo predlog ne me svakaj deka treba obavezno da ja zemes ))Znam ne bev jasen ama nemav vreme za poopsiren komentar se raboti za kukja na 2 sprata ...jas sum na 2 a pod mene se moite i se great na drva so e golem plus....imam nova pvc dograma zastitena so nadvoresni roletni i dobro izolirana severna strana (vnatresno so stirodur)...moe mislejne deka jaka 3.5 e ok ili slaba 5.5 budjetot e okolu 40.000...mi gi falat toshiba carier i vivax a drugite modi koj kako ...
pa ne e konecna taa brojka kako budjet ....ima nekoja razumna tolerancija neli golemite pari se dale za uste nekoj denar ne menuva ...inaku od vivaxo toj model mi go predlozijaSo toj budzet si za vivax aeri 18000btu 5.5 kw. Jas ja imam za greenje e bombona nema da imas maka. Jas gream so nea okolu 40 kv dnevna trpezarija i kujna vo stan so toa sto pod mene vo stanot nema nikoj ne se gree. Ova ti e samo predlog ne me svakaj deka treba obavezno da ja zemes ))
Ako imas plan i raposredot na stanot dobro bi bilo da go vidimeМоже малце поконструктивен одговор?
Зошто инвертер е за 2018 а ќумбиња за 1018?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Klime=mr.king [DOUBLEPOST=1521499841][/DOUBLEPOST]
me prozivas nesto?
Spored mene edinstvenata dobra strana na parno na peleti e nesto pogolem komfor pri greenje. Listata na negativni raboti e dosta golema sporedeno so klimi.Се двоумам помеѓу парно на пелети и мулти сплит. Ќе се реновира периодов ... ПВЦ прозори, термо фасада, кров. Па сакам да го решам и делот со греење, би било извпдливо да се намести мулти сплит систем на веќе постоечка градба?
Би биле 5 внатрешни единици.
Или парно на пелети?
Собите се 13 - 18 квадрати, вкупно 5.
Некој да сподели искуство, цени, да предложи фирми кај да се обратам за решение?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk