Македонеро
Домаќин
- Член од
- 15 декември 2008
- Мислења
- 3.488
- Поени од реакции
- 1.863
Zavisi kako gledas na taa rabota so Kiro. Nekoj go velicaat do zvezdite, nekoj go plukaat, nekoj samo slusnale vaka po muabeti, nekoj ednostavno se sekjavaat na tie vreminja. Lesno e da se pravis general ili golem strateg posle bitka no sepak pamtam kako ne ubeduvase deka ke si go vratime imeto za tri meseci a vsusnost se slozivme da pregovarame, razgovarame ili kako sakas narecigo toa od koi nemozeme da izlezime bez da ispadneme gubitnici. Ima i drug interesen moment od tie vreminja a toa e sto togasnata politicka situacija ni odese vo prilog vo smisla na svetot protiv Srbija ili ostatokot na Jugoslavija. Kolku povekje Srbija ni se zakanuvase so agresija tolku simpatiite na svetot ke bea svrteni prema nas. Poveke od jasno e deka vo slucaj na agresija Srbija ke ne sramnese so zemja za 24 casa, uste povekje sto ostanavme bez celoto naoruzuvanje so koe mozevme da pruzime bilo kakov realen otpor. Pa tuka bese Grcija koja i togas i sega ako saka ke ne izora nadolz i popreku za pomalce od 24 sati no ne ja zaboravaj i Bugarija koja najverojatno more povekje od sigurno nemase da sedi nastrana vo edna takva situacija. Ne veruvam deka svetot bi mozel da si dozvoli uste edna bosna na balkanot vo koja sigurno bi se vmesale povekje drzavi, taka da nase ke bese samo da blefirame i da izdrzime nekoe vreme. Ke ne fateja za usi i so sila ke ne primeja vo OON bez nikakvi uslovi i preduslovi. Ako toa se slucese togas nie sega ne bi bile vo vakvi gomna kako sto sme denes, na prag da se samoraspustime. Arno ama Kiro.....Да, тешка философија е да се каже дека Киро не заслужува да биде на таа листа и дека некои во неа недостасуваат.
Стојачне пушти на ФБ Повик за покренување РЕФЕРЕНДУМ за укинување на Законот за јазици...
Каки референдум каки бакрачи. Се иде на сила.Уште пред да го донесат одвоија средства од буџет за инспекторат и агенција за албански јазик. Инаку најнова информација е дека грко-босанецот Грчев донел кран од Бугарија за отстранување на споменикот на Александар, пошто овде само една фирма имала таков кран кој може да го отстрани споменикот,меѓутоа го одбила.Стојачне пушти на ФБ Повик за покренување РЕФЕРЕНДУМ за укинување на Законот за јазици...
https://www.mkd.mk/makedonija/politika/angelov-gruevski-da-pokrene-referendumska-inicijativa-za-zakonot-za-jazici-i
Можно ли е тоа, колку потписи треба ???
Уште подобро е да може да се покрене Референдум за укинување на Собрание и Политички Партии...
Овака, ако треба прво Хорхе да потпишува НЕУСТАВНИ Закони, а после да се чека Уставен да реши, ќе дојде и Закон за Кантонизација,па ќе пуштиме прво да заживее и ќе чекаме Уставен да даде мислење
Ме изеде туѓ срам, едвај го догледав видеото.повели, запознајте се преку овој мини хорор-документарец.
Иначе син на Нано Ружин и олицетворение на урбаната граџанска покондуреност...
Da za toa se shushka deka vo ranite casevi denes ke go vadat.Каки референдум каки бакрачи. Се иде на сила.Уште пред да го донесат одвоија средства од буџет за инспекторат и агенција за албански јазик. Инаку најнова информација е дека грко-босанецот Грчев донел кран од Бугарија за отстранување на споменикот на Александар, пошто овде само една фирма имала таков кран кој може да го отстрани споменикот,меѓутоа го одбила.
Каки референдум каки бакрачи. Се иде на сила.Уште пред да го донесат одвоија средства од буџет за инспекторат и секретеријат за албански јазик. Инаку најнова информација е дека грко-босанецот Грчев донел кран од Бугарија за отстранување на споменикот на Александар, пошто овде само една фирма имала таков кран кој може да го отстрани споменикот,меѓутоа го одбила.
Сирота ти на таа тортура и пресија мора многу тешко да ви било. Еве сега кога завладеа демократија и слобода имаме ситуација пратениците од СДС да се стават самите во домашен притвор и нивните домови да ги чува полиција. Ама тоа се жртви кои ги прават за да го запазат концептот на граѓанско општество еднакво за сите.Јас не кажав никаде дека сум неутрална. Јас отворено кажував и кажувам сеуште дека најголемо зло кое и се деси на државава е претходната власт. И ниту сум го криела тоа ниту планирам. Убаво пиша некој, кутија кондури да беше кандидирана како единствен противник против Грујо на минатите избори, со две раце ќе гласав за кутијата.
Ниту ја величам оваа власт како вие што го величавте ВМРО и покрај сите гомненици, ниту сум заслепена од неа, ниту сум видела некаков личен бенефит. Самиот факт што фамилијата не е веќе на власт и ниту јас, ниту членови на поблиското семејство немаат никакви притисоци од моменталнава власт ми е задоволувачки. Е до тоа дереџе сме дојдени, да не и е страв на мајка ми кога ќе крене телефон дека не е некоја нова инспекција испратена специјално за неа.
Море мамицата да му ја ебам, во гроб се превртуваат бранителите од вакви како овој. Некако многу мек е сега господинот, ама го купија и него и мора да одработува, тоа е што да правиш. Грујо, грујо, грујо, грујо, мадињата ги отече со грујо. На линкот што го постира @Ireal: "Не сум сигурен дека Законот вака смееше да биде донесен“. Мислам дека реалноста е сосема поинаква и дека ВМРО-ДПМНЕ беа договорени со Али Ахмети и ДУИ за донесување на ваков Закон во иста ваква форма". Демек и ДПНЕ ќе го направеше истото, што се буните. А Грујо знаеше да го сереш во секој збор мамицата да ти ја ебам продадена, од Вејце и Карпалак кутрите ако можат од гроб би станале да те отепаат и тебе и ДПНЕ и СДС и сите со ред. Треба буквално магично да ја снема цела сцена, сите ликови што сме ги слушнале досега на ТВ, и да дојдат нови, непознати досега, а ни тогаш нема да се опраиме.
Не ми е јасно зошто воопшто саркастично го спомена сонцето во Сомалија?
Трендо тоа,не јас.Не ми е јасно зошто воопшто саркастично го спомена сонцето во Сомалија?
Стојанче беше во први борбени редови во 2001, и заслужува почит од македонската нација.
Треба да ги подржуваме и почитуваме нашите борци, идентично како што албанциве си ги почитуваат тие од ОНА-ДУИ.
Нема потреба да тераме сеир со бранителите, ипак оставиле фамилии зад себе и ја бранеле Македонија.
... и тогаш јазовецот почна да јаде милка чоколадо[DOUBLEPOST=1521335876][/DOUBLEPOST]Zavisi kako gledas na taa rabota so Kiro. Nekoj go velicaat do zvezdite, nekoj go plukaat, nekoj samo slusnale vaka po muabeti, nekoj ednostavno se sekjavaat na tie vreminja. Lesno e da se pravis general ili golem strateg posle bitka no sepak pamtam kako ne ubeduvase deka ke si go vratime imeto za tri meseci a vsusnost se slozivme da pregovarame, razgovarame ili kako sakas narecigo toa od koi nemozeme da izlezime bez da ispadneme gubitnici. Ima i drug interesen moment od tie vreminja a toa e sto togasnata politicka situacija ni odese vo prilog vo smisla na svetot protiv Srbija ili ostatokot na Jugoslavija. Kolku povekje Srbija ni se zakanuvase so agresija tolku simpatiite na svetot ke bea svrteni prema nas. Poveke od jasno e deka vo slucaj na agresija Srbija ke ne sramnese so zemja za 24 casa, uste povekje sto ostanavme bez celoto naoruzuvanje so koe mozevme da pruzime bilo kakov realen otpor. Pa tuka bese Grcija koja i togas i sega ako saka ke ne izora nadolz i popreku za pomalce od 24 sati no ne ja zaboravaj i Bugarija koja najverojatno more povekje od sigurno nemase da sedi nastrana vo edna takva situacija. Ne veruvam deka svetot bi mozel da si dozvoli uste edna bosna na balkanot vo koja sigurno bi se vmesale povekje drzavi, taka da nase ke bese samo da blefirame i da izdrzime nekoe vreme. Ke ne fateja za usi i so sila ke ne primeja vo OON bez nikakvi uslovi i preduslovi. Ako toa se slucese togas nie sega ne bi bile vo vakvi gomna kako sto sme denes, na prag da se samoraspustime. Arno ama Kiro.....
Па што знам дали е dooms day, јас пак мислам дека од тоа што бевме или сме во моментов не можеме да одиме подолу така да ресет и треба на нашава држава и од нула да тргниме натаму.Друштво што да се каже за ситуацијава. Во големи го*на сме. Како Македонци нормално е против секоја владеачка гарнитура да го кренеме гласот кај нас состојбата е апатично-катастрофална. Дома седејќи и топлејќи ја тастатурата нема да решиме никаков проблем. Едноставно мора да расчистиме со домашниве велепредавници без разлика од која партија и да се. Како минува времето се повеќе Македонија не ја чувствувам како своја земја, ова е страшно. Од главата самите си патиме.