Замислив. Следно? Да множам со 3?Замисли да не мораа да праќаат миљарда? Замисли го тоа.
Замислив. Следно? Да множам со 3?Замисли да не мораа да праќаат миљарда? Замисли го тоа.
Не изигравај неутрална знаеме после парламентарните избори колку беше нервозна што СДС изгуби и пишуваше се и сешто на форумов налик на Бранко Тричковски. Дали беше вака грлата кога Муса Љамалари во Швајцарија заедно со Заев договараше федерализација и кантонизација. Ама таа дијаспора е друга таму и кешираше дебело а нашава е канцер.Се вреѓам бе, ме вреѓа. Ти ако си протестирал против Грујо автоматски си предавник, не ја сакаш државава. Они што земаат по 3000 евра плата, користат нивен здравствен систем, плаќаат даноци таму, шибаат со колите по гланц нови коловози, купуваат производи со најдобар квалитет, а не лајната кои ги носат тука, таков некој ќе дојде на 2 недели на лето и ќе ми рече "Ааа ти протестираше против Грујо, ти не ја сакаш државава, ти си предавник. Вие ќе ја продадете државава"
Море мрш таму, да се забрани двојно државјанство, поголем канцер од ова нема.
Јас мислам дека оние во странство треба да смеат да гласаат, но не за посебни пратеници од дијаспората, туку од Македонија, а и Македонија да нема изборни единици. Со тоа и нема да има потреба да се евидентираат гласачите по изборни единици, државјанството ќе е доволен доказ.Ги сменија зошто нивниот глас вредеше повеќе од нашиот ете затоа, само морони може да имат ваков систем па дури и да ми величат дијаспора.
Праќале пари дома, wow. Основна човечка особина (да се грижиш за фамилијата), златен медал да им дадеме.
Отварале фирми, wow. И Бранко има еден милион фирми, голем патриот.
Јованке, дај уште една :'(
Албанци несмеаат да гласаат на референдум...Зар Албанци да одредуваат која националост и кој јазик го зборуваат Македонците. Само со документ за Македонско етничко потекло треба да се дозволи да се гласа на избори.Според излезеноста (на дијаспората), албанците имаат поголема излезеност т.е. се враќаат дома да гласаат (иако ги нема над 6 месеци) а знаеме дека ќе гласаат ЗА промена на името.
Пак мантрајте со дијаспората, сами си пукате в колено.
Јас не кажав никаде дека сум неутрална. Јас отворено кажував и кажувам сеуште дека најголемо зло кое и се деси на државава е претходната власт. И ниту сум го криела тоа ниту планирам. Убаво пиша некој, кутија кондури да беше кандидирана како единствен противник против Грујо на минатите избори, со две раце ќе гласав за кутијата.Не изигравај неутрална знаеме после парламентарните избори колку беше нервозна што СДС изгуби и пишуваше се и сешто на форумов налик на Бранко Тричковски. Дали беше вака грлата кога Муса Љамалари во Швајцарија заедно со Заев договараше федерализација и кантонизација. Ама таа дијаспора е друга таму и кешираше дебело а нашава е канцер.
А зошто мора да значи дека до Грција бил проблемот?на местото на Ќосето да се подигне споменик на грчката армија што дозволи оружјето од Украина да помине 4 месеци по завршувањето на војната
https://www.youtube.com/watch?v=Brxro7HhVsA
Велиш албанците не смееле а тие со македонско етничко потекло смееле ОК, се слагам (до некаде).Албанци несмеаат да гласаат на референдум...Зар Албанци да одредуваат која националост и кој јазик го зборуваат Македонците. Само со документ за Македонско етничко потекло треба да се дозволи да се гласа на избори.
Ама нормално ова нема да се случи плус може и нема да има референдум насила ќе не бутнат во ЕУ и НАТО и ќе не преименуваат. Дури да има референдум СДСМ може да иде со познатиот слоган „Некои прашања незаслужуваат одговор“ и заплашувања и да нема излезност 50%.
Реален да бидам недемократски и тоталитарно комуњариве со амин од вмровците ќе го сменат името...така да џабе се протестира.
Останало од Нова Година.
Ти и останатите не сваќате дека од ова (гласање на дијаспора или отсутни повеќе од 6месеци) полза има само албанското гласачко тело.Јас мислам дека оние во странство треба да смеат да гласаат, но не за посебни пратеници од дијаспората, туку од Македонија, а и Македонија да нема изборни единици. Со тоа и нема да има потреба да се евидентираат гласачите по изборни единици, државјанството ќе е доволен доказ.
Во право си. Ама има ли некој лидер-маж што ќе го направи тоа?Албанци несмеаат да гласаат на референдум...Зар Албанци да одредуваат која националост и кој јазик го зборуваат Македонците. Само со документ за Македонско етничко потекло треба да се дозволи да се гласа на избори.
Ама нормално ова нема да се случи плус може и нема да има референдум насила ќе не бутнат во ЕУ и НАТО и ќе не преименуваат. Дури да има референдум СДСМ може да иде со познатиот слоган „Некои прашања незаслужуваат одговор“ и заплашувања и да нема излезност 50%.
Реален да бидам недемократски и тоталитарно комуњариве со амин од вмровците ќе го сменат името...така да џабе се протестира.
95% од квазибугарите се чуствуваат како Македонци и имаат документи дека се етнички Македонци и тие може да гласаат...ама нема везе референдум полесно се мести од утакмица во 3та лига Северозапад со актуелниве закони.Велиш албанците не смееле а тие со македонско етничко потекло смееле ОК, се слагам (до некаде).
Што правиме со тие со происходот ?
Ау, држ се не дај е работава.95% од квазибугарите се чуствуваат како Македонци и имаат документи дека се етнички Македонци и тие може да гласаат...ама нема везе референдум полесно се мести од утакмица во 3та лига Северозапад со актуелниве закони.
Нема па затоа се тешат Новомакедончињата со 30.000 евра просечна плата и роаминг...за да не плачат.[DOUBLEPOST=1520261002][/DOUBLEPOST]Во право си. Ама има ли некој лидер-маж што ќе го направи тоа?
Тролче не е држ се не дај...изгубена е утакмицата во 2014та со снимките од Верушевски се знаеше што следува уште тогаш ми беше јасно дека ќе не натераат со сила да се самопреименуваме „револуционерите“ и „патриотите“.Ау, држ се не дај е работава.