Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.187
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.450
Поени од реакции
17.885
Класично бранење на убиец на дете, со видео докази и со све, ова нормална особа не го прави...
Да, во право си, но треба да се додаде дека и родителите имаат одговорност и вина за смртта на нивното дете.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.187
Да, во право си, но треба да се додаде дека и родителите имаат одговорност и вина за смртта на нивното дете.
Јас на родителите им би ги земал другите деца, ама не постои социална служба...

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Класично бранење на убиец на дете, со видео докази и со све, ова нормална особа не го прави...
Убиство во самоодбрана ништо повеќе.Жал ми е за детето нека почива во мир но Бобан не би убил дете свесно и беше нападнат не заслужува затвор.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.503
Поени од реакции
8.182
За овие двајца, а и другите што беа дел од Шарената Револуција можам да зборам и да ги серам со денови.
Толку многу ја испогазија младинава, толку многу дадоа погрешна слика за децата овде, абе да им се мочам у гробот нивни да им се изнамочам. Какви наркомани, курви и шизофреничари ја оцрнија младинава, за таа пуста фотеља.

Ама паметни се децава наши, знаеш зошто? Кога беа првите 2 студентски протести, цела Македонија се крена на нозе, да не ги сопираа на патарина овие од власта тој протест ќе беше еден од помасивните одкога постоиме како држава, АМА... видоа истите тие деца што луѓе се мешаа околу нив, и на третиот протест од студентите останаа една шака луѓе, со други зборови тие најгласните сега се некако дел од оваа власт.

Паметни беа и поголемиот дел ги откачија навреме... А овие ваквите како Павле и Туфњешиќ никако не ја преставуваат младината во државава, туку најдолниот шлајм од кој земјава долго нема да заздрави.
Не ми се коментираат повеќе, едноставно не се достојни. Само едно ќе кажам, ако тогаш (додека сеуште важеле за колку-толку "независни" и "објективно") имале 100 пријатели и подржувачи, денеска, т.е периодов тие истите довчерашни пријатели им станаа непријатели, и не само тоа, се повеќе и повеќе непријатели си створија. Тоа за една плата од 60.000. Види, ја мислам дека реално не вреди таа плата за да си напраам од луѓето што ми биле пријатели - инстант непријатели. Доволно е да се погледнат нивните фб профили со каква хајка и пцовки се соочуваат.
Пак ќе кажам, они ја закопаа и онаа минимална тронка и капка надеж која постоеше кај младите дека нештата стварно ќе се променат на подобро. Дури и ја ункажаа целата концепција за младински просперитет и напредни размислувања у државава.
И повторно, не ми е чудно што Груевски, Ахмети, Рада, Заев шиткаат све живо и диво, мајка сестра држава - за милиони, фотељи, функции, моќ, власт и тн... тоа е и нормално, ама овие бе... за 60 илјади еј.
Ако ви текнува павле у почетокот, си беше лабав у маичка, патиче, млад човек ајде и не сме сите богаташи нели ... сеа дојде на власт и се преточи у костумисан послушник, почна да изгледа ко секој втор политичар - идиот у државава. Дојде до паричка очигледно.

btw, Каде ти е оваа објективност кога збориш за јувентус и серие а :D :D :D

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Од се најсмешно е што препораката за ЕУ виси поради закон на кој му залепија европско знаменце. Кои дегени човече :pos:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.450
Поени од реакции
17.885
Јас првин помислив кромид вест, за францускиот амбасадор :icon_lol:

Член од
22 јануари 2017
Мислења
184
Поени од реакции
151
Срциња како сфативте вие дека огнен кажал оти вмро се криви за законот ?
Спомнувањето на вмро му е во смисла дека сдсм продолжиле со начинот на работа на вмро, односно со носење закони и спроведување политики на сила.

Аман заман друг пат читајте убаво и размислувајте кога читате...

Знам ја што сака да каже, ама СДСМ и влада еднаш ги спомнува, цел пост е Груевски и ДПМНЕ lollllll

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.187
Дефинирај двојазичност. Право да не го учиш досегашниот единствен официјален јазик на државата каде што живееш? И не,не е добар чекор баш ради замајувањето со глупости.
Да те пеашам сеа јас тебе нешто. Арачиново гласаше за канализација,од локалните до денес во Арачиново е направен само споменик на УЧК. Не е ваљда цело село да моча и сере во споменикот?
На пример во судско рочиште во Тетово, судијата албанец, адвокатите албанци, сите албанци, но мораат на македонски да ја спроведат судското рочиште. Нели е глупо?
Кажи ти мене што чекаше канализацијата до денеска?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.993
Поени од реакции
45.346
ne deka go branam covekot, ama imas celo video i ima osnova da ne mu se sudi za ubistvo so umisla, u takva situacija koga te mlatat nekolku dusi devojka ti panici do tebe i istovremeno vika policija, sve toa dokumentirano, i trgas so kola i pak se vlecat po tebe i te vlecat od vozilo, i pritoa ubies covek ... ima i te kako dobra PRAVNA OSNOVA da se veruva deka toa ne go storil so umisla.
Kaj u takva situacija ke razmisluvas opsto za bilo sto, da ne gi tepale, da si vozel lagano po ulica, da gi videl ovie i da udril na gas da gi zgazi, pa da sfatam, ama vaka ne, krivi se i tie sto go tepale, ednostavno vo clucajov i te kako mu imaat pomognato vo negovata odbrana. A on sto stvarno mislel u toj moment samo on znae, ama pravniot sistem taka funkcionira jebiga, koga ke se zemat site dokazi vo predvid. Greota sto zrtvava e mlado dete, a ne nekoj od neandertalcite.

A i eve be, za vas albancite, kako sakate zakonite da funkcioniraat, duri i u slucajov so almir, koga vlastodrshcite, a tamu se i dui 20 godini te so edni te so drugi od makedonskata strana, momentalno zaobikuluvaat zakoni i regulativi za da go izguraat najnepotrebniot zakon u istorijata na Makedonija koj e protivustaven. Ako sakate zakonite da funkioniraat vo drzavava na site nivoa, treba da pocnete od vasite idoli ,DUI, '' borcite za vasite prava '', koi se klasicen primer deka u drzavava vladee kalakurnica, deka zakonite za nekogo vazat, za nekogo ne, deka pajaci namesto koli, tepaat policajki i tn i tn ....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.187
Ти прво одговори дали се сложуваш албанскиот да биде официјален јазик во Штип,Струмица,Битола,Прилеп па после ќе добиеш одговор.
А ти се сложуваш да нема македонски јазик например во о. Липково?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Секогаш целиот насобран гнев го празните врз албанците.

Ако јас можам да добијам услуга и на албански, тебе како македонец тоа нема да ти смета воопшто, нема да те загрози.

Не се плашете, не сме ние што внесовме новост во светот, има полно држави во светот со повеќе официјални јазици, и што ?

Мора ли све со натегање бе, кога еднаш ќе речете, да во право сте, ова ви следува.

Имам многу за пишување, но знам дека нема со кого да се разберам, пошто кога се работи за албанците, немате разбирање за ништо што се однесува на албанците, омраза само. (секоја чест за исклучоците кои знаат дека не се албанците проблемот на оваа држава)
Дури ве држат тие со знамето од профилна, ќе глумите жртви и ќе ви ги галат јајцата иако и на полиција и на војска се серите во оваа држава ;)
Македонците се фаќаат за оружје одма или вие сте тие што ја правите омразата?
Или кога употребувате сила и демолирате, тоа ви е искажување на љубов и соживот кон нас?
http://puls24.mk/makedonija/vesti/video-demonstrantite-zapalija-avtobus-na-jsp
Што добивте вие со тоа што ќе може да се обратите низ цела држава на Албански? Пак ќе живеете како племе, смрдат од нехигиената и заостанатоста што ја имате пола албански населби, пола Тетово, Чаир, Битпазар, Серава и да не набројувам се неурбанистички поради што не почитувате закони, ќе дојдете во ситуација зарази да си ширите меѓусебно, ланска година цревата си ги исповратив кога минав покрај контејнер во чаир, еееј за бајрам цревата и отпадокот од јагнињата ги имаа фрлено покрај контејнер на сред улица, најдобро планираната урбанистичка населба ја направивте отпад. Немам ништо против било кој народ, ама ова што го правите на овие простори ги надминува сите граници, на секоја добрина, враќате со поголемо зло, никаде не сте потценети, ги уживате сите права и пак не сте задоволни, не почитувате никакви закони, 90% од бизнисите не ви плаќаат даноци, а после барате некој да ви направи стандард.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.187
Добар чекор за општеството е правна функционална држава и стриктно фокус на економски развој и слободен пазар. Се друго е ефтин популизам за сиромаштијата да не се присеќава на својот животен неуспех. Тебе ти рипна стандардот со овој закон? Нешто ти се закрпија улиците и патиштата? Не ти умираат блиски по болници од банални срања? Не ти се отселуваат блиски ради економски причини?
Единствена замерка во јаконов ми е што требаше да ја има кај уставот на 91.
Мислам дека нема врска законов со нацинализам, и мерење курови.[DOUBLEPOST=1521141648][/DOUBLEPOST]
Ако работиш во приватна фирма или си приватник, не е добра, ако си на државен буџет, тогаш за тебе е добра.

Бидејќи ќе треба да се одвојуваат огромни средства од буџетот за некои мрзливци што треба да им нацрташ дека Хируршки клиники се Klinikat kirurgjikale (jaката разлика), и огромниот број вработени преведувачи кои за само неколку години ќе увидиш дека ќе преведуваат полошо и од најевтиниот електронски преведувач што секој ќе може да си го купи по багателни цени, додека ти за сметка на овие административци ќе имаш највисока граница за пензионирање во Европа, притоа имајќи го најкраткиот животен век од европските земји (74 години во Македонија за мажи наспроти сите ЕУ земји кои имаат 78-80), и истовремено имајќи најлоши, најнебезбедни и најексплоататорски работни услови.

Па ти сега процени сам колку овој закон е добар и колку ти е во полза.
Зборуваме за инвестиција пола лав споменик, ај цел нека е.
Ниту нема да се вработат нови административци, сите го знаеме тоа, колку што јас разбирам со законов би можел на албански да комуницирам со административецот албанец, со кој досега требаше на македонски да комуницирам.
Денеска скоро да нема институција а да нема албанец кој сигурно течно ги зборува двете јазици, со ретки исклучоци.[DOUBLEPOST=1521141913][/DOUBLEPOST]
Липково е во Македонија така?
Нема македонци таму, зошто да трошиме пари, еве наместо ќе градиме патишта и училишта...

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom