За овие двајца, а и другите што беа дел од Шарената Револуција можам да зборам и да ги серам со денови.
Толку многу ја испогазија младинава, толку многу дадоа погрешна слика за децата овде, абе да им се мочам у гробот нивни да им се изнамочам. Какви наркомани, курви и шизофреничари ја оцрнија младинава, за таа пуста фотеља.
Ама паметни се децава наши, знаеш зошто? Кога беа првите 2 студентски протести, цела Македонија се крена на нозе, да не ги сопираа на патарина овие од власта тој протест ќе беше еден од помасивните одкога постоиме како држава, АМА... видоа истите тие деца што луѓе се мешаа околу нив, и на третиот протест од студентите останаа една шака луѓе, со други зборови тие најгласните сега се некако дел од оваа власт.
Паметни беа и поголемиот дел ги откачија навреме... А овие ваквите како Павле и Туфњешиќ никако не ја преставуваат младината во државава, туку најдолниот шлајм од кој земјава долго нема да заздрави.
Не ми се коментираат повеќе, едноставно не се достојни. Само едно ќе кажам, ако тогаш (додека сеуште важеле за колку-толку "независни" и "објективно") имале 100 пријатели и подржувачи,
денеска, т.е периодов тие истите довчерашни пријатели им станаа непријатели, и не само тоа, се повеќе и повеќе непријатели си створија. Тоа за една плата од 60.000. Види, ја мислам дека реално не вреди таа плата за да си напраам од луѓето што ми биле пријатели - инстант непријатели. Доволно е да се погледнат нивните фб профили со каква хајка и пцовки се соочуваат.
Пак ќе кажам, они ја закопаа и онаа минимална тронка и капка надеж која постоеше кај младите дека нештата стварно ќе се променат на подобро. Дури и ја ункажаа целата концепција за младински просперитет и напредни размислувања у државава.
И повторно, не ми е чудно што Груевски, Ахмети, Рада, Заев шиткаат све живо и диво, мајка сестра држава - за милиони, фотељи, функции, моќ, власт и тн... тоа е и нормално, ама овие бе... за 60 илјади еј.
Ако ви текнува павле у почетокот, си беше лабав у маичка, патиче, млад човек ајде и не сме сите богаташи нели ... сеа дојде на власт и се преточи у костумисан послушник, почна да изгледа ко секој втор политичар - идиот у државава. Дојде до паричка очигледно.
btw, Каде ти е оваа објективност кога збориш за јувентус и серие а