Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Нема спас од "џебното вето". Закон не може да стапи на сила без указ (потпис) од Претседател.
Не можеше и претседател да стане Командант Форина.
Не можеа и многу други работи за кои не ми се пишува реферати.

Излезот од ситуацијата е еден. Со фантомки и палки на улица. Веќе не може со добро да се оди. Не помина со добро, така да сега може само со лошо.

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Еве јас би предложил убав закон. Задолжително плукање на вакви по улица.[DOUBLEPOST=1521069307][/DOUBLEPOST]
Она дека само вселената и човековата глупост се безкрајни не е целосна и македонскиот анус е безкраен.
Бре дебелово како би го претопил у чварки.... Он прв да земе да учи и да се пресели у Дебар.
Него кога сме кај Дебар, нели спрема законов секој ќе има право да се обрати у државаните инситуции на мајчин јазик. Ќе ја имаа ли таа можност и македонецот у Дебар???

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
dzabe brblame na forumov kucinjata si laaat karvanot si progja ,ali imam edna nadez deka ova e pocetok na krajot na hegemonijata na vmro i sdsm kako politicki bloka jas bi se zalozil i bi se upatil vo eden krajno desno orientiran politicki izdanok koj bi bil kako protiv teza na albanskiot blok koj do sega sekogas odese vo maksimalistcki otstapki prema hegemonive koi sekogas za zal otstapuvaa za licna i familjarna korist , e sega tuka treba da ima mazi i cesni isklucivo samo patrioti luge koi ja sozdavale ovaa drzava tuka treba da ima i komiti i partizani i da dojdeme do rezultat 35-35-30-20 ali nikakako da ne mozat bez krajnata desnica ni ednite ni drugite i kako so albancive bi vleguvale so max baranja taka bi dobivale kontra udar od krajnive desnicari i bi doslo do balans inace vaka ova hegemonive hemoroidite im ispukaaa od gaz davanje

V

viktora

Гостин
Не можеше и претседател да стане Командант Форина.
Не можеа и многу други работи за кои не ми се пишува реферати.

Излезот од ситуацијата е еден. Со фантомки и палки на улица. Веќе не може со добро да се оди. Не помина со добро, така да сега може само со лошо.
Со фантомки и палки требаше пред да гласаат.Наместо дугме за гласање да стискаа дугме да дојде сестрата да им ги смени патките со изметот.Сега е касно освен лично задоволство друго ништо не може да се смени.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.887
Поени од реакции
2.799
Ete taka, da se potsetam kako izgleda strastven saren kurtonoiden revolucioner vo najsvetlite mometni od negoviot zivot. A ne ko sega kako posrani.
Зедовме парите и сега молк, вие кај сте? Нема сендвичи ами масовна преселба у сдсм

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom