Не бев, работни обврски. Викенд ако се протестира, ќе одам обавезно. Само што сега мислам дека и насилство е решение, за разлика од порано кога сум бил за мирни протести.Ti Peja otide da protestiras? Ke odis utre? Drugiden, kolku sto treba?
Kolku so me drzi memorijata ti bese za ona ulicna demokratija i ja praktikuvase nekoe vreme.
E de pocekaj ke se javi kaj da e i ke ti objasni sto e ustavno pravo i sto e nadustavno. Ke si se razberite , ista struka ste.ako ova e nesto interna shala ili chuda ne mi e jasno. mn retko sum na forum u poslednive meseci, pogotovo temava ja neam prateno.
Што со нема правда нема мир?Навистина ?
А што стана со она "нема правда = нема мир" ?
Или го чуваат за до година кога треба да се одржат наредните редовни претседателски избори ?
Со оваа власт?ПОПИС БЕ КРФ ВИ ЕБАМ, ПОПИС!
Гласаат закон без утврден буџет на база на попишано население пред 18 години АБЕ СФЕ ДА ВИ УМРЕ!
И то шо велиш.Што со нема правда нема мир?
Еве ти ги во собрание или по агенции малку и они да лапнат.
Не би барал попис од оваа Влада. Како што Заев не знае да им каже Не на Дуи, ќе го попишат пола Косово.ПОПИС БЕ КРФ ВИ ЕБАМ, ПОПИС!
Гласаат закон без утврден буџет на база на попишано население пред 18 години АБЕ СФЕ ДА ВИ УМРЕ!
Peja aman kako brat te molam. Ne izleguvaj na protesti povekje. Nikogas.Не бев, работни обврски. Викенд ако се протестира, ќе одам обавезно. Само што сега мислам дека и насилство е решение, за разлика од порано кога сум бил за мирни протести.
Мислам дека не е така. Граѓани се сметаат тие што живеат во границите на државата. Тоа е различна категорија со државјани.друг јазик што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните е службен јазик и неговото писмо (албански), согласно овој закон
Број на граѓани не се утврдува на попис. Туку од книга на државјанства. Ако некој не е попишан, тоа не го прави помалку граѓанин на Република Македонија или како и да се вика во иднина.
Ко демек се виде кој дигал рука за гласање на законов?Не чув добро на Телма пред малку, кои пратеници на власта не гласале, разбрав Ферид Мухиќ (изненадувачки) и Лиле Поповска не гласале
Ти си мислел едно реалноста е друго, општо познато е дека шарената револуција (студентски пленум и сл.) беа сдсм не за џабе имаше контра протести од вемеро дрпмне.И то шо велиш.
А јас па си мислев дека се шаренолики револуционери - бидејќи така се нарекуваа себеси, а во пракса да ти биле шаренолики идиоти.
Ti menuva toa nesto vo zivotot?Не чув добро на Телма пред малку, кои пратеници на власта не гласале, разбрав Ферид Мухиќ (изненадувачки) и Лиле Поповска не гласале
Електронски гласаат, има записници.Ко демек се виде кој дигал рука за гласање на законов?
Ne zaebavaj. Seriozen se ?Ти си мислел едно реалноста е друго, општо познато е дека шарената револуција беа сдсм не за џабе имаше контра протести од вемеро дрпмне.