Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи не ти одговори половично. Ти си единствен што знори за некои евиденции и глупости за кои никој нема слушнато. Дедо роден у 100 % бугарско село. Тоа е се. И ја иам таква потврда и сите други што добиле од Стеумица. Единствена евиденција според која се водат е на Кнчов. У селото на дедо ми, тие службениците таму не можат да се снајдат во матичните книги од што владее хаос како биле запишувани, не па бугарите таму у министерството сигурно имаат некои матични книги од некое село богу иза леџа у Македонија и ко ќе им дојдам ја ја бараат баш таа книга и го бараат дедо ми у неа. И тебе многу те имаат лажено изглеа или сам си измислуваш.
Moze nekogas vrti vo mesto (zboruvam za fatigoova) a gleam napagan e poveke pati, ama kako so pratam dosega pogodi dve raboti vo prav moment, prvo koga kaza deka ke ima lista na luge so ke bidat staveni na dopolnitelna i vtoro koga kaza deka so potvrdite ima pusteno luge na polozitelno i se uveriv licno deka bese taka, ni go znam ni go poznavam covekot ama pogodi, ne e baba vanga a ima tri izvori na informacii kako so kaza vo eden post i sea cekam treto sto kaza dali ke se ostvari a toa e deka za tie so dobija polozitelno vo januari fevruari ke ima lista so potpisani ukazi vo juni i septemvri e sega dali site so polozitelno ke bidat potpisani neznaeme posto mnogu se pojavija so polozitelno ovie dva meseca so potvrdi, bratucedi itn. Inaku site postovi i informacii pa i negativni mislenja na site clenovi ovde se razbirlivi i dobrodojdeni da ne gi redam sea Brunhilda Stole pa i Candy i ostanatite spodelija mislenja sto bea od korist i mozese da se izvlece nekoja informacija od toa ne se napagajte belki site ke dobieme a prasanjeto e posle koga bi dobile drzavjanstvo sto ke smeni toa vo tvojot zivot i dali ke imate site ednakvo nekoi pridobivki ili ne.

Zdravo ke ve molam za sovet bev na intervju 7mart 2017 I seuśte ne mi se e smenilo vo finalna .na mnogu sto gi znam pred I posle mene so bea na intervju I se smeni vo finalna inaku odam preku tatko mi Ima bg pasos od 2004 godina vi blagodaram odnapred

jas bev na intervju 6 fevruari2017 ,janyari na finalna
i krajot na fevruari 2018 polozitelno.So star dokument.

Zdravo ke ve molam za sovet bev na intervju 7mart 2017 I seuśte ne mi se e smenilo vo finalna .na mnogu sto gi znam pred I posle mene so bea na intervju I se smeni vo finalna inaku odam preku tatko mi Ima bg pasos od 2004 godina vi blagodaram odnapred
Jas na 2 mart bev, poteklo tatko isto kako tebw sum ...

Jas bev na intervju noemvri 2016 i od dekemvri 2017 cekam potpis od Jotova. Aplicirav so staro sveditelstvo od baba od 1940 god na starobugarski kade vo nacionalnost stoi Bugarka...mi rekoa deka nema da imam problem posto dokumentot e super. Tuka se iznacitav 300 raboti deka moze i Jotova otkaz da dade i me faka strav ☹☹☹
Isto sum i jas samo so dokument od brat,nemaj gajle mora da bide u skoro vreme,ima potpisano ukazi so polozitelno sto se od noemvri 2017,a nie sme dekemvri taka da sme cekale tolku ke si pocekame uste malku

И да знаеш. Искрено јас ќе чекам до 25ти јуни, три години од кога аплицирав прв пат а година и нешто од кога им го однесов документот ако не се смени ништо ќе си ги повлечам документите и ќе аплицирам повторно. Подобро се од почеток отколку вечно со исти статус и да чекам Јотова да се разбуди на десна нога
[DOUBLEPOST=1520973316][/DOUBLEPOST]Како можат да се повлечат документите баш ме интересира

Здраво на сите, подолго време ја следам темава без да се вклучам во дискусијата.
Интервјуто го правев со Софија пред повеќе од една година, на почетокот на март 2017. Моментално статусот уште ми е на задолжителна проверка. Дали има некој што бил во тој период што бил на интевју и уште е загалвен на задолжителна.
Инаку одам преку родиел со бугарско државјанство.
Jas bev na intervju pocetok na april 2017 i od pred mesec dena od zadolzitelna sum na finalna proverka

Ах, како да не рипнале сите од Март. Тоа е се надевам ќе се реши во скоро. Чекавме една година, ќе почекаме уште некој месец да стигнеме до совет.

Moze nekogas vrti vo mesto (zboruvam za fatigoova) a gleam napagan e poveke pati, ama kako so pratam dosega pogodi dve raboti vo prav moment, prvo koga kaza deka ke ima lista na luge so ke bidat staveni na dopolnitelna i vtoro koga kaza deka so potvrdite ima pusteno luge na polozitelno i se uveriv licno deka bese taka, ni go znam ni go poznavam covekot ama pogodi, ne e baba vanga a ima tri izvori na informacii kako so kaza vo eden post i sea cekam treto sto kaza dali ke se ostvari a toa e deka za tie so dobija polozitelno vo januari fevruari ke ima lista so potpisani ukazi vo juni i septemvri e sega dali site so polozitelno ke bidat potpisani neznaeme posto mnogu se pojavija so polozitelno ovie dva meseca so potvrdi, bratucedi itn. Inaku site postovi i informacii pa i negativni mislenja na site clenovi ovde se razbirlivi i dobrodojdeni da ne gi redam sea Brunhilda Stole pa i Candy i ostanatite spodelija mislenja sto bea od korist i mozese da se izvlece nekoja informacija od toa ne se napagajte belki site ke dobieme a prasanjeto e posle koga bi dobile drzavjanstvo sto ke smeni toa vo tvojot zivot i dali ke imate site ednakvo nekoi pridobivki ili ne.

Само да те дополнам,— нема сите...
Се плашам дека кај вицепретседателот бараат алиби за откази

Ja sum preku brat mi ima bg.pasos od 2006.cekam na potpis od 15 dec.2017 sum cekam eve 3 meseca jotova uste ne stana na desna noga vo zimski son e ja mislam deka ke se spasime da si gi spremame kuferite na vreme i da go barame noviot zivot redno e kj nas jotova na gosti da dojde poz.do site

Последно уредено:
Ja sum preku brat mi ima bg.pasos od 2006.cekam na potpis od 15 dec.2017 sum cekam eve 3 meseca jotova uste ne stana na desna noga vo zimski son e ja mislam deka ke se spasime da si gi spremame kuferite na vreme i da go barame noviot zivot redno e kj nas jotova na gosti da dojde poz.do site
Navreme zemaje lekovite! Tolku!

so kakvi dokumenti si, imase li potvrda od klub
до кај си бе ти,шо напрае!!![DOUBLEPOST=1520983672][/DOUBLEPOST]
Софија, со потврда од Струмица
јас сум јуни 2017 но само со потврда ништо друго!??!?[DOUBLEPOST=1520984586][/DOUBLEPOST]
Значи дедо/прадедо родени во 100% бугарско село според сите статистики.
Сега за кај Јотова ич К* не ме боли ;)
заборавив,честито ке ти биде потпишано не се секирај веке можеш да славиш предвреме многу ретко не потпишуваат пр.от 100 само 2двајца,сега можеш да се преселиш ако сакаш и на друга тема,работа и селење во странство или нешто слично..[DOUBLEPOST=1520984751][/DOUBLEPOST]
Извини досаден сум, половично ми одговори.
Дали е село во источна Македонија?
Дали посетувал бг училиште?
Дали го има во било каква бг евиденција?[DOUBLEPOST=1520953466][/DOUBLEPOST]Нема везе,

Нема врска, инаку Филип се викам
и креско рокероски викај се ако сакаш но АМАН ПРЕСТАНИ отпуштисе ДАВИШ СО БЕЗВЕЗА РАБОТИ ддооааггаааатт подобри времиња само отвори ги очите пошироко,ВИДИ СИ САМИОТ....

Последно уредено:
до кај си бе ти,шо напрае!!![DOUBLEPOST=1520983672][/DOUBLEPOST]
јас сум јуни 2017 но само со потврда ништо друго!??!?[DOUBLEPOST=1520984586][/DOUBLEPOST]
заборавив,честито ке ти биде потпишано не се секирај веке можеш да славиш предвреме многу ретко не потпишуваат пр.от 100 само 2двајца,сега можеш да се преселиш ако сакаш и на друга тема,работа и селење во странство или нешто слично..[DOUBLEPOST=1520984751][/DOUBLEPOST]
и креско рокероски викај се ако сакаш но АМАН ПРЕСТАНИ отпуштисе ДАВИШ СО БЕЗВЕЗА РАБОТИ ддооааггаааатт подобри времиња само отвори ги очите пошироко,ВИДИ СИ САМИОТ....

На шо дроги си, сакам и јас

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom