Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Dobro do koga ke bidat uspani vo ministerstvoto za pravda?
Neli od mart veke ke ja intenziviraa rabotata? Celava procedura stana perverzija. Neznam samo sto pravat po celi denovi po nivnive kancelarii... ucat od nas izgleda rabotni vestini :LOL:

Dobro do koga ke bidat uspani vo ministerstvoto za pravda?
Neli od mart veke ke ja intenziviraa rabotata? Celava procedura stana perverzija. Neznam samo sto pravat po celi denovi po nivnive kancelarii... ucat od nas izgleda rabotni vestini :LOL:
Застој имаше и декември/јануари, па ставија 1342 апликанти на положително. Почекај уште недела две

Како имаше застој, а ги "положиа" виа ? Оти во овие положителните имаше без дополнителни документи доатавено, малтене скоро сите пројдоа. Дали има некое инфо за нас со рокови што сме, кога би мрднало нешо..

Odobreno drzavjanstvo,So star dokument od majka mi.
.[DOUBLEPOST=1520598845][/DOUBLEPOST]Fatigova do maj ke imam li potpis od gos.Jotovova,
Tvoe mislene da kazes.

Jas cekam od 1vi dekemvri 2017
Ne znam sto se desava mie sto sme na potpis eve cekam od 15 dec.2017 nema nisto a posrednikot vikase za 1 mesec na potpis pominuva ne znaes kogo da verues[DOUBLEPOST=1520608161][/DOUBLEPOST]Ako nekoj podignal ukaz mesecov pisite da znaeme dali potpisuvaa ili pak e dopreno

Последно уредено:
Здраво на сите, подолго време ја следам темава без да се вклучам во дискусијата.
Интервјуто го правев со Софија пред повеќе од една година, на почетокот на март 2017. Моментално статусот уште ми е на задолжителна проверка. Дали има некој што бил во тој период што бил на интевју и уште е загалвен на задолжителна.
Инаку одам преку родиел со бугарско државјанство.
jas bev na 9ti mart i negde krajot na januari mi se smeni na finalna

Sto ti dava na ednoto a sto na drugoto... I kako bese statusot koga brsr isto.. Logicki treba da e isto i so broj na prepiska i so broj i pin..
znaci koga ke pisam tie broevite sto se od ambasada na toa livceto mi dava deka e razgledana od sveto grazdanstvo i treba od prezidentot nesto,a so pin koga ke odam mi dava deka treba da bide izvrsen finalen pregled dve godini cekam preku tatko nisto ne mrda rabotava drugive po edna godina i vadat u picku mater vekje

znaci koga ke pisam tie broevite sto se od ambasada na toa livceto mi dava deka e razgledana od sveto grazdanstvo i treba od prezidentot nesto,a so pin koga ke odam mi dava deka treba da bide izvrsen finalen pregled dve godini cekam preku tatko nisto ne mrda rabotava drugive po edna godina i vadat u picku mater vekje
Koga bese na intervju?
Na livceto od ambasada pisuva brojce shto nema vrska so predmetot, toa e kako smetkopotvrda. Koga ke se javis vo ambasada dva meseci po intervju i ke ti go dadat brojot i pinot, togas gi vpisuvas vo gornite polinja i ti izlaga obrazuvana prepiska br.xxx/201x,a posle so toj broj proveruvas vo poleto po konsultanski pat.
E sega postojat primeri na luge koi ne proverile vednas i ne go znaat brojot na prepiska no zatoa proveruvaat so pin brojot.
Taka da kako sto razbrav mislam deka vo tvojot slucaj si na finalna, no sepak prasaj po mejl na Aleksandar Landziev od pravosudie, pisi mu gi tvoite podatoci i brojceto so pin i prasaj go do kade ti e predmetot.

МИ ТРЕБА ИНФОО !!

НА ДОПОЛНИТЕЛНА СУМ, ИМА КРШТЕНИЦА ОД НА ДЕДОМИ БРАТ, ПОРАДИ НЕКОИ ПРИЧИНИ НЕМОЖАМ ДА ЈА ОДНЕСАМ ОРИГИНАЛ КРШТЕНИЦАТА, ИМАМ ЗАВЕРЕНА КОПИЈА НА НОТАР ВО БГ. ДАЛИ ЌЕ Е ПРОБЛЕМ АКО ОДНЕСАМ ЗАВЕРЕНА КОПИЈА ??????????????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom