Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.493
Обвинителството отвора истрага за полицајката и „пајакот“
5. март 2018 - 16:24 | Макфакс

Основото јавно обвинителство го истражува инцидентот во кој полицајката Јасмина Јаначковска беше нападната од страна на високиот функицонер на ДУИ, Бекир Асани, потврдуваат од ОЈО. Тие велат дека МВР побарало од нив да постапуваат, а, пак, јавен обвинител дал наредба да се приберат податоци и дополнителна документација.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Офф кога ќе прочитам коментари како тоа од дијаспората имале поголемо достоинство, биле поголеми Македонци од нас кои всушност живееме во Македонија, како тоа тие повеќе ја сакале државата...Па излегле на протест за да го зачуваат идентитетот! Кој црн идентитет! Мислиш на Петко и Трајко кои 25+ години се меткаат во транзиција, немаат пари за леб, работат и празник и делник, одмор не виделе со години, чекаат ред за на лекар по 3-4 месеци, и кога ќе стигнат на ред пола од апаратурата не работи, мислите на вакви луѓе им е дојдено до идентитетот, името или јазикот?

Па дијаспората имала поголемо достоинство од нас. Нормално дека ќе има. Животот овде сам по себе не е достоинствен.
Ама треба да дојде, да засука ракави овде, да го спотне газот за 200 мочани евра, да плати и сметки, и кредит, и да му остане за јадење. Па бујрум, нека излезе да протестира за името. Пола од овие што протестирале вчера за името ќе се натопорат летово Охрид, со тие капите свртени наопаку, со тетоважите со Вергина,ќе се налокаат една недела по сите локални дискотеки, и ќе продолжат две недели на Миконос или Санторини. Ама не брат, не чинат Грците.

Најголемо зло, отров.
Па и ти снајди се,бегај од државава зошто да работиш за 200 евра?Најди некој од дијаспората на лето , омажи се и бегај од овде.Биди дијаспора,биди канцерот на нашата држава!Па на младинава главна амбиција им е да ја киднат од државчево да бидат канцер тоест дијаспора,јасно ти е зошто е тоа така?Затоа шо не сакаат да работат за тие бедни 200 евра кај некој феудалец!

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Не знам зошто толку омраза и гнев за македонската дијаспора.
Оти си гледаат сеир, а никакво фајде од нив нема.
Која дијаспора, се вика Тео, Џон и Џесика и Македонци се кажуваат.
Сиктер, такви лајна не ни требаат.
Врати се во МК, живеј тука, па после ќе бидеме ИСТО.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.059
Оти си гледаат сеир, а никакво фајде од нив нема.
Која дијаспора, се вика Тео, Џон и Џесика и Македонци се кажуваат.
Сиктер, такви лајна не ни требаат.
Врати се во МК, живеј тука, па после ќе бидеме ИСТО.
A ни требаат Грци и Бугари :sekc: Ретардирани глупости на квадрат.

bobanku

Macedonia timeless
Член од
16 септември 2012
Мислења
2.087
Поени од реакции
2.048
Јас не кажав никаде дека сум неутрална. Јас отворено кажував и кажувам сеуште дека најголемо зло кое и се деси на државава е претходната власт. И ниту сум го криела тоа ниту планирам. Убаво пиша некој, кутија кондури да беше кандидирана како единствен противник против Грујо на минатите избори, со две раце ќе гласав за кутијата.
Ниту ја величам оваа власт како вие што го величавте ВМРО и покрај сите гомненици, ниту сум заслепена од неа, ниту сум видела некаков личен бенефит. Самиот факт што фамилијата не е веќе на власт и ниту јас, ниту членови на поблиското семејство немаат никакви притисоци од моменталнава власт ми е задоволувачки. Е до тоа дереџе сме дојдени, да не и е страв на мајка ми кога ќе крене телефон дека не е некоја нова инспекција испратена специјално за неа.
More zaslepena si i toa bajagi cim ne gledas sto se desava.

B

Bafra

Гостин
Епа лутината што новата влада ништо не смени во судство, ЈО, мвр, ујп и останати области, мора да ја исфрлат некаде :D .
За сите други работи што ги ветија требало време, само за името мора веднаш и сега, а после коцките сами ќе се наредат :pos:(y)
Па уште и канцер биле а не политичарите. Какви се лејки имало.

Туку Фетаи и Ленче ја обжалија ли одлуката за Ивончето или толкав им е капацитет па се задоволни и со толку ??

?

..........

Гостин
Обвинителството отвора истрага за полицајката и „пајакот“
5. март 2018 - 16:24 | Макфакс

Основото јавно обвинителство го истражува инцидентот во кој полицајката Јасмина Јаначковска беше нападната од страна на високиот функицонер на ДУИ, Бекир Асани, потврдуваат од ОЈО. Тие велат дека МВР побарало од нив да постапуваат, а, пак, јавен обвинител дал наредба да се приберат податоци и дополнителна документација.
iha готов е сега ќе му се фатат за левото маде:D

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
A ни требаат Грци и Бугари :sekc: Ретардирани глупости на квадрат.
Па утре ти прв ќе одиш во Грција на Асправалта и Неа Пори газот да го сончаш. Или ќе гледаш во Несебар и Сончев брег за на одмор да отидеш.
Пишуваш за Грци, а летово прв ти ќе бидеш таму на плажа, и од таблет ќе сереш за патриотизам.

W

wicked_1

Гостин
Џон Михајлоски, 50+години, живее во Сиетл и зима 18 долари на саат, ти кажува дека на Македонија не и треба ЕУ, и секој што не мисли така е предавник.

Стварно не знам оти ги мразат.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Во ред е тоа што се протестира низ градовите на Република Македонија, но не е во ред тоа што туѓинци протестираат во името на Македонија и Македонците таму по Мелбурн, Сиднеј, Перт, Торонто, Њујорк, Чикаго... неможе некој што таму живее и работи со години и децении, таму плаќа даноци, таму се лечи, таму оформил семејство, таму основал имот, бизнис и.т.н. да протестира во мое име... само Македонци кои живеат на територијата на Р.М. имаат право да се нарекуваат патриоти и да излегуваат на улица да протестираат !
Неможе Џон од Канбера кој ниту знае три збора на Македонски јазик, ниту знае на карта каде е таа Македонија да биде поголем патриот од Македонецот што тука живее и работи во оваа црна Балканска вукојебина !

?

..........

Гостин
Сенека, објасни ни како некој може (смее) да се пише Бугар (поради ЕУ и бла бла) и да се чуствува Македонец а некој друг неможе (не смее) да се пише Nofomakedonec (поради ЕУ и бла бла) и да се чуствува како Македонец ?
Па кој ти брани ти да се пишеш Nofomakedonec ако постои таква држава и национална определба оди пиши се
Посебно тие со пасош кхм, се извинувам со происходот.
и тие ли се сите ретардирани? во државава има 234567 албанци со македонски пасоши и државјанство па кур ги заболе за Македонија не ебат ни знаме ни устав ни закон имат партии и пратеници на власт се владеат, зошто тоа да неможат да го прават и оние со происходот? двојни стандарди лицемерие кво?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Во ред е тоа што се протестира низ градовите на Република Македонија, но не е во ред тоа што туѓинци протестираат во името на Македонија и Македонците таму по Мелбурн, Сиднеј, Перт, Торонто, Њујорк, Чикаго... неможе некој што таму живее и работи со години и децении, таму плаќа даноци, таму се лечи, таму оформил семејство, таму основал имот, бизнис и.т.н. да протестира во мое име... само Македонци кои живеат на територијата на Р.М. имаат право да се нарекуваат патриоти и да излегуваат на улица да протестираат !
Неможе Џон од Канбера кој ниту знае три збора на Македонски јазик, ниту знае на карта каде е таа Македонија да биде поголем патриот од Македонецот што тука живее и работи во оваа црна Балканска вукојебина !
Јас да сум како властите во Австралија или во било кои земји СТРОГО би ги забранил овие протести на "нашинциве".
Немаат никаква вредност, само прават колапс во сообраќајот таму.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom