Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Аргументиве ти се пуштени на нај-јако, само прашање е до кај си со образованието ? Let me guess дипломиран graxanin ?
p.s. Јас пишувам цел ден на форум, а ти одговараш цел ден на форум. Гледам и дека доста курови спомнуваш, мераклија да не си ? Те знаат од штаб ?

Не беше за тебе постот, али тука сте негде. Тој со 2 грама ти со ич.

Инаку шегиве ти се на ниво на некој човек со благо психичко пореметување

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Наводно накај Кратово или Свети Николе незнам каде беше, кога го најдоа тој рудник, Алшар,ли како беше, не ми текнува името, беше пред неколку години, незнам дали знаеш дека од тој рудник, од тој метал или неметал, биле изработувани копјата на војската на Александар Македонски. Значи Александар е роден 336 година п.н.е уште од тогаш на наша територија има докази дека било тука нешто, се случувало.
И што повеќе да дискутираме?
Најсеверен град на античка Македонија бил Хераклеа. Значи северната граница била на потег Гевгелија, Битола, Преспа. Стоби е град од римско време а алшар тешко дека го користеле античките македонци.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Најсеверен град на античка Македонија бил Хераклеа. Значи северната граница била на потег Гевгелија, Битола, Преспа. Стоби е град од римско време а алшар тешко дека го користеле античките македонци.
Одете дискутирајте во Историја.

Другите да намалет со муабетењето.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.760
Не беше за тебе постот, али тука сте негде. Тој со 2 грама ти со ич.Инаку пегиве ти се на ниво на некој човек со благо психичко пореметување :)Sent from my iPhone using Tapatalk
Научно е докажано дека луѓето со 2 грама памет се поинтелигентни него штабските бубашваби.
Инаку еве го пајакот :

V

viktora

Гостин
Добро бе теле едно. Како да ти се објасни и тебе и на сите останати расипани салами на темава дека ова што сеа се случува го имаше и ќе го има секогаш. Проблемот е во тоа што додека беше дпмне на власт ти беше глув и слеп за сите криминали и инциденти во оваа држава. И нормално, првиот ден кога ќе се врати дпмне на власт вас автоматски ништо нема да ви пречи. За козарот, јанко и останата цицајкур багра излишно е да се прави муабет, не па статус да се постира.

Вол еден па нели кога победи СДС скокавте дека дошле промени и дека никогаш нема да биде како во времето на Груја а сега збориш дека било и ќе биде исто?Добро бе имате ли грам мозок.Не мора достоинство него МОЗОК!И во право си со вас безполезна е дискусиата.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Мaкедoнските aктери,пoсебнo oние oд Шaренaтa ревoлуцијa штo се сместијa вo фoтелји некa учaт мaлку oд oвaa гнидa Висaр Вишкa кoјштo нa нaциoнaлнa oснoвa се бoри зa прaвдa.Дa беше несреќнo зaгинaтoтo дете Петре немaше тoј пред судoт земјa дa истурa.Пoтенцирaм дететo зaгинaтo вo несреќен случaј.Уствaри штo ке учaт кoгa пaрoлaтa им беше Кумaнoвo дa ви се деси упaтенa кoн пoлицaјците.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259
Точно дека Миленко е едниствен кој ги нарекува јавно ши.Птари.Но него децата му се во Америка.
Знаејќи дека овој е рандом македонец, вакво мислење имаат може да се каже мнозинтвото од македонците, среќен сум што нашиот јужен сосед знае како треба со вакви.[DOUBLEPOST=1520008085][/DOUBLEPOST]
Точно дека Миленко е едниствен кој ги нарекува јавно ши.Птари

Во првите документи по ослободувањето, Албанците биле нарекувани Ш(ќ)иптари, што е нивниот оригинален „назив“ (без она ќ). Нам ни се наметна да го смениме македонскиот збор, што воопшто не е навредлив. Тешка моронштина е што не смееме да си го користиме сосема нормалниот збор.[DOUBLEPOST=1520002277][/DOUBLEPOST]
Ова не постои. Има ли некој докази дека постоеле криминали? Се е тоа во главите на одредени ’амбургери на темава. Гледаме дека се измислуваат разни други „докази“, а не релевантни.
дали е навредливо да ве викаат шкије или каур, или славомакедонец?
Ти како мислиш?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.760
ОК, разбравме.
Одсега натаму без муабетење и препуцавање.
Мојот пост беше за друг член на темава а ти се залепи како мува на гомно. Инаку "вие" сте тие што 12 години имавте дпмне букаке, ок? И сеа кога дојде ред да се продолжи со истото вас тоа ви пречи. После 12 години примање кур на суво сега почна да боли, така?

Дали сеа ти е јасно кои сте тоа "вие"?

слективно бришење ?

знам дека ти е другарче ама мислам малце објективност, има кодекс и за модови тука на форумов

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
слективно бришење ?
Чека бе не сум Гандалф :pos:

P.S. припазете на речник, албанец миптар; едно време некој си измислуваше дека сум цензурирал - строго ќе се казнува.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Знаејќи дека овој е рандом македонец, вакво мислење имаат може да се каже мнозинтвото од македонците, среќен сум што нашиот јужен сосед знае како треба со вакви.[DOUBLEPOST=1520008085][/DOUBLEPOST]
Ти како мислиш?
За првово си во право ми текнува во прво оделение требаше да се пишува некој состав за мултикултуризмот а јас не знаев дека освен "погрдното" име препознатливи сте и со името албанци.Мене од дома никогаш не ме учеле на соживот но би се откажале од мене ако избодам албанец или ром без никаква причина.Ама остави мислењето ние ви дадовме се вие ни вративте како што ни вративте.Што ќе кажеш за случајот со џандарката кај Мавровка?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.946
Поени од реакции
50.849
Мaкедoнските aктери,пoсебнo oние oд Шaренaтa ревoлуцијa штo се сместијa вo фoтелји некa учaт мaлку oд oвaa гнидa Висaр Вишкa кoјштo нa нaциoнaлнa oснoвa се бoри зa прaвдa.Дa беше несреќнo зaгинaтoтo дете Петре немaше тoј пред судoт земјa дa истурa.
Тоа се урбаните прогресивни шконови кои шарените револцуонери не сакаат да ги навредат кога пцујат по албанските сограѓани... а пцујат, веруј.

Јас и за ова од денес можам да ти гарантирам дека реакцијата им е “што да праиш, племе’’, кога некој Вишка не е со нив у соба, ама затоа пред него би го пуштиле лицемерието на најјако и тоа преоѓа во “сите сме граѓани на светот’’ и “ако им е на џандарите’’-тип на муабети.

ВМРО ваквиот инцидент ќе го решеше со гушење на прикаската, со други вести и чекање да помине само од себе. Ама пусто СДС, јако внесени во улога на поштена гарнитура, мораа да изреагираат некако и на крај направија драмолетка што ни вмро на хероин не би ја направиле и се испосраа

V

viktora

Гостин
Ти како мислиш?
Добро е што само завшуваме со навреди.Не дај боже да почнеме да колеме деца и да тепаме жени како вас.
Додуша и јас им го разбирам гневот на Србите и Грците кон вас.Треба и ние да свртиме нов лист спрема вас.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.290
Да бе да пошто нели нема влакно на косата да и фали на нејзе или на нејзината фамилија ако нешто зуцне против властодршците.

Не знам што ти е филмот што се правиш глуп со сила и тераш некој очаен хумор на темава од circa декември 2016.
Заради жалење црви сме таму каде што сме. Еден ден откако те шамараат на паркинг, да одиш да правиш фотосесии те дисквалификува од категоријата човек. И за тоа нема оправдување, ниту понатаму треба да се зема како релевантен пример на злоупотреба на власт.

P

PewDiePie

Гостин
ВМРО ваквиот инцидент ќе го решеше со гушење на прикаската, со други вести и чекање да помине само од себе. Ама пусто СДС, јако внесени во улога на поштена гарнитура, мораа да изреагираат некако и на крај направија драмолетка што ни вмро на хероин не би ја направиле и се испосраа
Се трудат и тие на нивните портали моментално идат вести колку милиони потрошил Коце за фасади.......
Колење деца и тепање полиција не се на репертоарот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom