Избодено 16 годишно момче на Рекорд во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMKD007
  • Време на започнување Време на започнување
ППериодот кога бев средно имаше вакви работи но поради војната 2001та.
Ја не памтам ден, „Коце“ и „Асуц“, да не се лупаа у 50-ка... Сега у споредба со тогаш, е бајка. Тогаш секој ден, вриеше од тепачки, бодења со ножеви и све тоа. У Нерези, Топанско, Чаир, Бутел итн беше хаос пичке лудило. Ја не памтам ден, а да не се лупавме со Дижонска.. Примирјето се дешаваше кога Албанци од наше маало, преговараа со Бељо и неговата банда од обезмозочени гоблини. На пример, Албанците од маало тогаш, мрзеа Македонци што не се од Топанско, а беа полабави со Македонци од населба. Ама ако станеше збор за тепачка меѓу Албанец и Македонец во населба, скоро секогаш Албанците беа со нивниот. Во име на вистината, сум бил у неколку тепачки кајшто Албанци биле од наша, против други Албанци.

Додека не го направиме тоа што сите го мислите и знаете дека само тоа е вистинското решение за да се стави крај на ова ќе продолжаат да ни ги повредуваат децата по улиците.

Јас би изнакажал толку предлози за солуција, ама зборовите ми исчезнуваат и станувам нем, кога ќе се сетам дека живеам во Македонија. Не гледам излез од ова, одамна веќе трае. И тоа ние сме информирани (ако може да се каже така) само за вакви посериозни настани, а плус што има секојдневно малтретирање на мали деца во мешани населби како Ченто, каде што и помали деца се пресретнувани од групи и се тепани само бидејќи се Македонци, за тие ситуации освен ако не се случиле на некој познаник, ние појма ќе си немаме. А ние таков народ сме мирољублив, немаме едноставно душа и имаме грижа на совест за вака со иста мерка да враќаме. И ете тоа мирољубие ни се одбива од глава, се злоупотребува максимално, ама не сме афричко племе како некој, немаме такво кукавичко срце за вакви работи ,јбг :sick:

Политичките ориентации треба да се остават на страна и Македонците треба да се здружат и да протестираат.Но не да блокираат улици,туку институции и објекти.На пример,да се протестира пред влезовите и излезите на институциите и објектите и да се блокира Скопскиот Аеродром и железничкиот сообраќај.Не се постигнува ништо со седење дома со скрстени раце.
Ало,Македонци,доста беше спиење,државата ни е во опасност,а и ние самите !
Ајде,да се здружиме против секој кој сака да ни наштети !
:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Ја не памтам ден, „Коце“ и „Асуц“, да не се лупаа у 50-ка... Сега у споредба со тогаш, е бајка. Тогаш секој ден, вриеше од тепачки, бодења со ножеви и све тоа. У Нерези, Топанско, Чаир, Бутел итн беше хаос пичке лудило. Ја не памтам ден, а да не се лупавме со Дижонска.. Примирјето се дешаваше кога Албанци од наше маало, преговараа со Бељо и неговата банда од обезмозочени гоблини. На пример, Албанците од маало тогаш, мрзеа Македонци што не се од Топанско, а беа полабави со Македонци од населба. Ама ако станеше збор за тепачка меѓу Албанец и Македонец во населба, скоро секогаш Албанците беа со нивниот. Во име на вистината, сум бил у неколку тепачки кајшто Албанци биле од наша, против други Албанци.
Друго било тоа вакви инциденти има и кај мешани населби во кои живеаат цигани и Македонци по други градови.А ако моментално по скопските улици е далеко од бајка.Е сега овде е и фактот дека Македонските деца се сменија со развивањето на технологијата и се друго за разлика од нив.Они си живеаат исто како и пред 100 години.

Инаку на фб кај сестрата на детето дека се разбудил од кома.Бог нека му помогне да закрепне побрзо и да нема некој последици.

Друго било тоа вакви инциденти има и кај мешани населби во кои живеаат цигани и Македонци по други градови.А ако моментално по скопските улици е далеко од бајка.Е сега овде е и фактот дека Македонските деца се сменија со развивањето на технологијата и се друго за разлика од нив.Они си живеаат исто како и пред 100 години.

Инаку на фб кај сестрата на детето дека се разбудил од кома.Бог нека му помогне да закрепне побрзо и да нема некој последици.
Далеку е од бајка, ама е бајка у споредба со тогаш. Тогаш по скопските улици беше каша попара. Пред „Процес“, „Кабрио“, „“Ла Фабрик“ и слично, секој петок/сабота имаше групна туча меѓу Албанци и Македонци, повеќето од случаите ја почнуваа Албанци. У град, фрчеа рекети, посебно на Рекорд вечер кога се враќаа од град сите. Беше ретко да се качиш у 57-ца, а да не улеташ у некоја тепачка или некој да не почне да те закача без причина. У 9-ка на пример, кога се качуваа од Цветан Димов, рчкаа Македонци, довикуваа по девојчиња и беа гоблини у секоја смисла на зборот. Друго било тогаш, тоа и ја го зборувам.
Не ме контај погрешно, постот ми беше само надоврзување на тоа што е дешаваше измеѓу 2001-ва и 2008-ма негде. Ја не кажуем дека сега е супер, ашљаци ко идиотиве поминуваат лесно пошто знаеме сите како се третираат вакви инциденти, за да се чува мир у куќа. Само кажуем дека ни оддалеку, ова сега, не се споредува со тоа тогаш.

Сега во просек, Албанците не се до толку ретардирани ко тогаш, не на овој план барем. Еве ја живеам у Топанско, ги гледам што праат сеа и како се понашаат сега. Има многу абдали, ама далеку помалце од тогаш.
Зборуем у рамките на оваа страна од Скопје. Не знам како е на други места.
Само позаебано е тоа што сега повеќе ќе наидеш на фини вахабисти, со три четврт панталони и крената чорапа, отколку тогаш и тоа не само Албанци, туку и бошњаци, Турци, торбеши... А помалку ќе наидеш на класичните бандити што ти бараат 10 денари и ќе те расчукаат пошто си го закачал брат им. Можда ова е и позаебано.

Последно уредено од модератор:
Далеку е од бајка, ама е бајка у споредба со тогаш. Тогаш по скопските улици беше каша попара. Пред „Процес“, „Кабрио“, „“Ла Фабрик“ и слично, секој петок/сабота имаше групна туча меѓу Албанци и Македонци, повеќето од случаите ја почнуваа Албанци. У град, фрчеа рекети, посебно на Рекорд вечер кога се враќаа од град сите. Беше ретко да се качиш у 57-ца, а да не улеташ у некоја тепачка или некој да не почне да те закача без причина. У 9-ка на пример, кога се качуваа од Цветан Димов, рчкаа Македонци, довикуваа по девојчиња и беа гоблини у секоја смисла на зборот. Друго било тогаш, тоа и ја го зборувам.
Не ме контај погрешно, постот ми беше само надоврзување на тоа што е дешаваше измеѓу 2001-ва и 2008-ма негде. Ја не кажуем дека сега е супер, ашљаци ко идиотиве поминуваат лесно пошто знаеме сите како се третираат вакви инциденти, за да се чува мир у куќа. Само кажуем дека ни оддалеку, ова сега, не се споредува со тоа тогаш.

Сега Албанците, не се до толку ретардирани ко тогаш. Еве ја живеам у Топанско, ги гледам што праат сеа и како се понашаат сега. Има многу абдали, ама далеку помалце од тогаш.

Точно е тој период дека мн правеа проблеми, сеуште имаа оружје многу што не се контролираше.Во трговачко постојано проблеми, се додека не накапаа на арапот, ако знаеш за случката присетисе колку Македонци го подржаа...После мирни ко бајчиња беа.[DOUBLEPOST=1519996115][/DOUBLEPOST]

Сега Албанците, не се до толку ретардирани ко тогаш. Еве ја живеам у Топанско, ги гледам што праат сеа и како се понашаат сега. Има многу абдали, ама далеку помалце од тогаш.

Точно е тој период дека мн правеа проблеми, сеуште имаа оружје многу што не се контролираше.Во трговачко постојано проблеми, се додека не накапаа на арапот, ако знаеш за случката присетисе колку Македонци го подржаа...После мирни ко бајчиња беа.

Точно е тој период дека мн правеа проблеми, сеуште имаа оружје многу што не се контролираше.Во трговачко постојано проблеми, се додека не накапаа на арапот, ако знаеш за случката присетисе колку Македонци го подржаа...После мирни ко бајчиња беа.[DOUBLEPOST=1519996115][/DOUBLEPOST]

Точно е тој период дека мн правеа проблеми, сеуште имаа оружје многу што не се контролираше.Во трговачко постојано проблеми, се додека не накапаа на арапот, ако знаеш за случката присетисе колку Македонци го подржаа...После мирни ко бајчиња беа.
Нешто ко на сон ми текнува за тоа, ама не памтам што беше муабетот.

Ако од двете страни биле навивачи, тоа не е меѓуетнички инцидент туку навивачки. Се додека е така, јас немам проблем (да, жал ми е за глупостите во кои се навлезени, ама нивен избор) , но да не појдат да дираат невини луѓе кои од навивачките инаети немаат појма.

Пред само 10 дена Комити пееја дека Мртов шипт*р е добар шипт*р.

Тоа е тој оган кој го палат на секој натпревар, па после горат од истиот, зборам за двете страни, пошто и албанците исто пеат (иако мислам последно време доста го остранија тој начин на навивање).

Смрт бараат, смрт ќе најдат, и едните и другите.

слушајте на самиот почеток

Никогаш нашата проста маса нема да излезе од ваков простаклук,секогаш за се се молчи,само на социјални мрежи се тупи и ништо од тоа,додека не се случи како во Србија масовни немири со палење со жртви никогаш овој народ нема аир да види,а на тоа ќутење некој си работи како што му одговара

Кажи за случката да видиме како пример па да примениме во пракса.
[DOUBLEPOST=1519997874][/DOUBLEPOST]
Ако од двете страни биле навивачи, тоа не е меѓуетнички инцидент туку навивачки. Се додека е така, јас немам проблем (да, жал ми е за глупостите во кои се навлезени, ама нивен избор) , но да не појдат да дираат невини луѓе кои од навивачките инаети немаат појма.

Тоа е тој оган кој го палат на секој натпревар, па после горат од истиот, зборам за двете страни, пошто и албанците исто пеат (иако мислам последно време доста го остранија тој начин на навивање).

Ќе престане да се скандира кога ќе престанете да ни ги бодете децата.

Затоа што е навивачки инцидент треба да им простиме така? Ако се боде навивач ок е? Гледаш ли колку ти е плиток мозокот индијански. И тоа што пееле Комитите не е ништо погрешно. Само ја произнеле вистината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom