Избодено 16 годишно момче на Рекорд во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMKD007
  • Време на започнување Време на започнување
Еве доказ колку ни е ниска националната свест на нас македонците. Па и не заслужуваме држава и треба да не збришат. За тие планинарите што загинаа на Ниџе се крена фама се испишаа 20 страни за еден ден, а на оваа тема никој не се замара. Да не се сфатиме погрешно, дека иам нешто против планинарите, нека почиваат во мир. Но во светот такви работи постојано се случуваат и тие што одат на планина се свесни за ризикот што го носат. А кај нас на улица шетаат вооружени банди, бодат деца и на никој не му чуе. Па утре може да биде ваш близок. Све обратно кај нас се работи. А да беше избодено нивно дете тие сега пола град ќе го запалеа. Тотално сум разочаран од мојот народ. Продолжете вие да не се замарате со сериозните проблеми кои ги имаме, па ќе продолжиме да си тапкаме во место и да се жалиме како не чинело ова, не чинело она, а не мрдате ни со прст за да ги поправите нештата.

Еве доказ колку ни е ниска националната свест на нас македонците. Па и не заслужуваме држава и треба да не збришат. За тие планинарите што загинаа на Ниџе се крена фама се испишаа 20 страни за еден ден, а на оваа тема никој не се замара. Да не се сфатиме погрешно, дека иам нешто против планинарите, нека почиваат во мир. Но во светот такви работи постојано се случуваат и тие што одат на планина се свесни за ризикот што го носат. А кај нас на улица шетаат вооружени банди, бодат деца и на никој не му чуе. Па утре може да биде ваш близок. Све обратно кај нас се работи. А да беше избодено нивно дете тие сега пола град ќе го запалеа. Тотално сум разочаран од мојот народ. Продолжете вие да не се замарате со сериозните проблеми кои ги имаме, па ќе продолжиме да си тапкаме во место и да се жалиме како не чинело ова, не чинело она, а не мрдате ни со прст за да ги поправите нештата.
Веројатно затоа што во Македонија на планина ќе бидеш побезбеден отколку во сред центар па затоа некои работи се вон нормала.

Јас не знам како им успева да прободат момче пред толку народ. Мене ми се имаат заканувано со безбол палка. Па пола народ рипна да ме одбрани. Не знам што ни се случува во државата.

Јас не знам како им успева да прободат момче пред толку народ. Мене ми се имаат заканувано со безбол палка. Па пола народ рипна да ме одбрани. Не знам што ни се случува во државата.
Кој народ бе другар. Никој не ти се замара. Ми се има десено во автобус неколку души да млатат еден, неколку постојки. Луѓето си влегуваат, си излегуваат, шоферот си вози и ништо не се дешава дури не слегоа тепачиве. Среќа што и тепаниот беше нивни па не ме засегна и мене да изигравам херој, па и јас да го јадам.

Кој народ бе другар. Никој не ти се замара. Ми се има десено во автобус неколку души да млатат еден, неколку постојки. Луѓето си влегуваат, си излегуваат, шоферот си вози и ништо не се дешава дури не слегоа тепачиве. Среќа што и тепаниот беше нивни па не ме засегна и мене да изигравам херој, па и јас да го јадам.

Инаку сум се наоѓал во ситуација Албанци да ме бранат од Албанци, а овие нашиве да гледаат како крава мртво теле и мува не ги лази. Дека бев мирен и не се закачав со никого, ме почитуваа и многу од нив. Дури и ден денес кога ќе се сретнеме ме поздравуваат.

По претпоставка дека ова го имаат направено на симнување и неочекувано (шќиптарски стил).Мислам дека возачите на јсп одма реагират со нивниот центар и полиција-алфи.Ни треба цивилна полиција во општествово, собраќајот посебно, ноќниот живот (диска, журки итн) а не да вработуваат само неспособни униформирани патролни штрумфови.

Проливер пичката кумановска ќе превземе нешто ?

Проливер пичката кумановска ќе превземе нешто ?
Судејќи по случајот со џандарката, подобро и да не превзема ништо пошто ќе испадне дека каурот ги бркал со нож, се сопнал и се збрцал 2-3 пати од несмасност.

Јас мислам дека ние Македонците наместо да седиме,треба да станеме и да организираме протести и да побараме одговорност од институциите поради тоа што многу често се напаѓаат Македонци на Рекорд.Треба да инсистираме министерот за внатрешни работи да си даде оставка.Добро би било и да се организираме да се спроведе закон со кој ќе им биде дозволено на возачите од ЈСП Скопје да носат и употребуваат тејзери.Исто така,потребно е и да побараме од ЈСП Скопје и Град Скопје,малку да се измени трасата на линијата 57,да не поминува на улицата кај Рекорд,туку по некоја од другите улици.

Племето шип.тарско да ом го ебам, све што имаат да гледаат како живо споро им гори... Другар ми е. И тоа доста близок... Останува да се молиме, мада и онака е вонживотна опасност...

Сам ли бил кога го нападнале?
И што била причината?

Копи пасте од 2010-2013. Тепањето и убивањето се исти само нарачателот е друг. Обичниот народ незаштитен и истепан, ко за бонус и казнуван ако помогне. Тоа е тоа, нема што да се бара од полицијата бидејќи нормални полицајци не ни постојат. На Кале што дека имаше полиција, исто ко да ја немаше, наместо да ги апсат тие им викаа "немој не мавај", ууу готово штом дебелиот цајкан го кажа тоа овој се исплаши и не мава веќе. Спасот за ова е одење по 5-6 души во автобус, протести и такви глупости џабе се бидејќи никој нема да излезе, а тие 300 што ќе излезат ќе бидат во притвор. Последниот протест кој требаше нешто да промени беше навивачкиот протест кога имаше и луѓе од други градови, но наместо тоа тој служеше за последен удар кон оние што стварно можеа да дигнат глас.
Сега веќе никој нема.

Поради криминална власт-министерство не видов никаде изјава од сведоци, родителите па и шоферот.Едноставно луѓево имаат страв во коски.Периодот кога бев средно имаше вакви работи но поради војната 2001та.Ова е одраз на лоша политичка ситуација, нема целосно решение може да се стабилизира.Првин од законот за кривични дела што опфаќА малолетници да се почне....

ama za zivot neli se borevme ? kade e tuka bractvoto megu narodite ? site sne isti .
Ova grujo namerno go pravi zoso gi izgubi izborite i sea saka pak da bide centar na vnimanie. E nemoze
#nemapravdanemamir

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom