- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.785
- Поени од реакции
- 5.060
Изгледа дека е побезбедно парите да се во рецете на Банките или НБРМ од колку по сефови дома или во банка. Проблемот е ако се нелегални пари или е злато.
Изгледа дека е побезбедно парите да се во рецете на Банките или НБРМ од колку по сефови дома или во банка. Проблемот е ако се нелегални пари или е злато.
Не клевети не сум кажал нешто подруго од официјалните соопштенија и предлог одлуки на собранија на топлификација ете пишива горе од мојте постови што си ги копал тогаш исто важи и за Окта и за СТБ.„Стопанска лобито“ пак гледа во туѓ двор .
1. Никој не ве тера да купувате ОХБ и на секое нагласувам секој нека размислува со своја глава.
2. Не се мачев повеќе од 10 минути да ти ги најдам постовите. Не вредиш ни 15 мин. Ама си блокирал некоја можност да те пребарува човек полесно. Лесно се пребарува. Ме интересираше дали сум те проценил. И види стварно сум ти го погодил портфолиото . . .
Проблем е тоа што си навлекол луѓе на ТПЛФ, КМБ во 2013 година. Некој и по 5 години не ги вратил парите, а не 5,6,7 кратно да профитира како многумина други. За разлика од тебе кој ме послушал во последните 8 години пари направил. Мојновац и кајгана ми се сведоци . . . . И во ист таков стил ја форсираш СТБ денес. . . Пак сакаш да ги заебеш или не си свесен за своето незнаење???
3. Од форумот гледам размислувања, расположение, психологија, а вистинска информација уште не сум сретнал . . . Јас играм по логика, следам тренд и чекам 3-4 години . . . Некоја посебна информација не влијае на мојата стратегија . . . Играм на долги стази, а не од денеска за утре.
Што сакаш подобра препорака да продадеш СТБ на 970 и да си купиш КМБ на 2600 ден. . . Ти тогаш се инаетеше и караше. а ти си ја форсирал КМБ во 2013 . . . ..
Па нели таа знаеше што е електронско банкарствоКаков очаен резултат на Охридска. Толку многу се збореше дека имаат кредитна експанзија а всушност приходите од камата одат надолу а исправката нагоре.
Очекувам дека ќе се спушти цената па ќе го прифатам предлогот на членот и ќе купам акции.
За да расте треба да има количини, сега е празноSTB prioritetna raste... da ne e na povidok konverzija....
E pa nekoi raboti na ovaa nasa berza nikad nema da mi se razjasnat .... STB so p/e 8 se trguva na 940 . a TTK so p/e 8.8 se trguva na 1000den. Pa kaj e tuka zdraviot razum i logikata koga ke gi sporedis dvete banki?
Па ви кажа, кој сака нека напише кратко за фирми кои сака, а после тој ќе среди што треба. Не може се од него да барате или да му платиме, какп плаќаме провизија кај брокерите дури и за загуба@Branchez се близжиме до 500 страници. Мислам дека за понатамошен развој на форумов за Берза, ќе биде потребно разфелување по компании. Не мора на старт и нешто премногу да се пиѓшува за компанииете, доволно е тоа што е на mse.mk
Нема да биде којзнае што ако се подели на посебни теми, некој теми нема да бидат посетени а на некој ќе се пишува општо и тогаш Бранчез ќе мора да префрла мислења од една во друга тема поради повразаноста,@Branchez се близжиме до 500 страници. Мислам дека за понатамошен развој на форумов за Берза, ќе биде потребно разфелување по компании. Не мора на старт и нешто премногу да се пиѓшува за компанииете, доволно е тоа што е на mse.mk
[DOUBLEPOST=1519919252][/DOUBLEPOST]Baska ovie od Najekonomicno greenje rasturaat so postovi skoro 1:3 ne vodat taka da vidi do kaj ni e rabotava.Нема да биде којзнае што ако се подели на посебни теми, некој теми нема да бидат посетени а на некој ќе се пишува општо и тогаш Бранчез ќе мора да префрла мислења од една во друга тема поради повразаноста,
значи поубаво да си остане во една тема, на кој што му треба ќе си најде ако сака.
Економично греење осначува колку просечниот Македонец нема појма од финансии. Ај тоа што тотално е утната темата 95% коментари се колку вати вади кој климатизер ни е од економичност нема. А згора на тоа ако се пресмета колку малку се троши на греење а колку е побитно акции. А она што е најбитно и најголем дел од парите се на просечниот Македонец-недвижност еднаш месечно дали има коментар и тоа од рангот колку скапи се недвижностите...а не им текнува дека губат пари со нивен пад или стабилна цена. Форумов најсовршено кажува дека Македонец не 0 туку -1 има појма од финанси. Сега не е така лошо во 2010-2012 на темава имаше само по еден коментар неделно и тоа колку не ги бива акции а колку се добри денарски депозити[DOUBLEPOST=1519919252][/DOUBLEPOST]
Baska ovie od Najekonomicno greenje rasturaat so postovi skoro 1:3 ne vodat taka da vidi do kaj ni e rabotava.