Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Еве да не се секирате, Петар има врски кај ГоспоТ, тој ќе ни помогне со името.

http://www.plusinfo.mk/vest/144465/vladikata-petar-go-povika-gospod-na-pomosh-za-imeto
Па кога имаат моќ рибата во прасе да ја претворат за време на пости, за едно име...[DOUBLEPOST=1519804582][/DOUBLEPOST]https://www.google.com/amp/amp.dw.com/mk/во-хрватска-нема-да-има-кој-да-работи/a-42755670

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Нити вие, нити останатите груеви мадиња било кога сте имале про-македонски ставови.
Јас не сум политичар или јавна личност за да можеш да кажеш. Единствено можеш да ми (не)веруваш на моето кажување овде. Впрочем, што имам јас врска со тоа? Не знаеш да дискутираш, па само измислувај. И да сум таков како што пишуваш, нема да ја смени реалноста, дека се формира т.н. „хунта“ која нема поддршка од мнозинството на македонскиот народ и ја деградира македонштината. Ова е еден дел од тоа.[DOUBLEPOST=1519804775][/DOUBLEPOST]
Џејсон Мико бе :))) пред да биде на платен список од наши пари нит чул нит разбрал некој за него.
Зависи кој колку следи.[DOUBLEPOST=1519804899][/DOUBLEPOST]
Mико беше една од бољите завеси на Груевски. Ми се насолзија очите кога ја тргнаа.:place:
Мене ептен тешко ми падна кога министрите задолжени за инвестиции Мерко и Самка станаат градоначалник и пратеник. Кој ќе привлекува сега инвестиции, особено странски? Тешко нас.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Која ретардирана и неписмена банда се појави вчера на протестот, страшна работа. Дното на општеството, полуписмени креатури и селски попови.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.418
Поени од реакции
4.328
Не реков јас дека СДСМ ќе падне. Само има луѓе внатре во партијата што не го сакаат “сељакот од Струмица“, нели Оливера во лице му кажа пред некоја година како го оговарале со Рада по телефон. Доколку му падне стожерната политика, ќе искористат шанса да тргнат против него.
Никој нема да оди против Заев додека е тој на власт. Ниеден од тие што добиле позиции и власт нема да оди против тој што му ја дал таа позиција и власт и може додека да трепнеш пак да го врати кај што бил. Колку и да е еден премиер неуспешен за државата тој сепак е најдобар премиер за оние на позиции околу него кои уживаат во придобивките од власта а реално само тие можат да сменат лидер на партијата, оти тие што не се офајдиле обично се маргиналци- мала група незадоволници без сериозна подршка или пак може да се работи за неколкумина (меѓу кои обично има 1-2 со позвучно име) кои поради нешто (обично бизнис интереси) паднале во немилост на раководството и немајќи избор глумат фракција или партија. Еве во овие 27 години плурализам, јас не се секавам дека макар и еден лидер на партија бил сменет додека бил на власт па дури и во опозиција ако самиот не реши да замине, неможе никој да го смени. Заев, може за некој да бил ,,селанче,, но таа перцепција е додека се во опозиција а во моментот кога ке осетат дека тој ке дојде на власт а уште повеке кога конечно ке дојде на власт, тој за нив необично се преобразува и станува Бананамен, алфа и омега, најпаметен, најубав, најхрабар.... Е друга е приказната кога се паѓа од власт. Погледни колку сега е осамен Груевски. Откако падна од власт сите му ебаа матер, сите се откажаа од него и мораше да си даде и оставка. Оние кои до последниот ден до кога тој беше премиер ждереа народни пари и му се колнеа на доживотна верност, уште три петли не пропејаа од неговото заминување од премиер, истите почнаа со изјави дека не го познаваат Груевски или дека бил многу расипан а тие приморени....

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не ни треба ни еу ни нато, само името да не се смени
без се се живее само без име не, без име исто ко да не постоиш
И тоа е точно, а точно е дека и без НАТО и ЕУ не се живее, па дури и ако престанат да постојат по извесен период.[DOUBLEPOST=1519805317][/DOUBLEPOST]
Која ретардирана и неписмена банда се појави вчера на протестот, страшна работа. Дното на општеството, полуписмени креатури и селски попови.
Да? Не следев на ТВ. Ама, да не имаш ти предрасуди?
Еволуираме, сега не ни е битен националниот идентитет. Барем на некои.[DOUBLEPOST=1519805487][/DOUBLEPOST]
Тежок период ќе го чека Заев после самитот на НАТО и таму на есен. Преговорите за името најверојатно ќе пропаднат, и кога истите ќе излезат од фокусот на медиумите и јавноста, очите ќе бидат вперени кон здравството, реформа на правосудниот систем и администрација. Тогаш ќе се види дека ништо не е направено ниту почнато во досегашниот период и дека се пее истата песна како и претходните. Тогаш можеше ќе ни мачка очи со некој нов договор за меѓусоседски односи со друг сосед.
Веројатно прво договор со Србија за добрососедтсво каде ќе се обврземе да ја увезуваме српската пченица без квоти, царини, даноци... А и Косово... може да се обврземе дека без проблем ќе може да влегуваат наоружени лица од таму. Легално и легитимно.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Еволуираме, сега не ни е битен националниот идентитет. Барем на некои.
Не се лажи себе си, евлоуцијата на трупците е завршена работа. Трупец си, и трупец ќе си останеш. Не се замарај.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Пали грчко знаме и трча у Савана да фати понуда за Неи Пори у Јуни на 220 ЕУР со вкл. превоз.
Па изгледа му пречи грчката политика, а не (со)животот. Впрочем, не знаеме дали трча во Савана или други места.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не се лажи себе си, евлоуцијата на трупците е завршена работа. Трупец си, и трупец ќе си останеш. Не се замарај.
Ова го кажа подобро и од Платон, да „сибеш“ векот. Мора да те ангажираат во владата за филозофски советник. Штета е таков филозофски просек близу 10 да не се искористи. А бе „ој“ скриј се и филозофирај си дома.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ова го кажа подобро и од Платон, да „сибеш“ векот. Мора да те ангажираат во владата за филозофски советник. Штета е таков филозофски просек близу 10 да не се искористи. А бе „ој“ скриј се и филозофирај си дома.
Како знаеш дали нешто кажав подобро од Платон кога ти од Платон немаш ниту еден ред прочитано?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако пропаднат преговорите за името, и Заев ќе падне внатрепартиски.
Не е така „едноставно“. Битни се менторите. Како стана премиер, не со победа на избори, нели? Значи... има секакви игри тука. Една игра е држење на опозицијата во пасива...[DOUBLEPOST=1519806258][/DOUBLEPOST]
Како знаеш дали нешто кажав подобро од Платон кога ти од Платон немаш ниту еден ред прочитано?
Е да.. ти ме знаеш добро. Заедно школо учевме. Многу ќе ти користи Платон како советник, наизуст да го научиш. И не само него. Особено дисертација за „панта реи“ да направиш и да влезе во 3-6-9 планот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не е така „едноставно“. Битни се менторите. Како стана премиер, не со победа на избори, нели? Значи... има секакви игри тука. Една игра е држење на опозицијата во пасива...[DOUBLEPOST=1519806258][/DOUBLEPOST]
Е да.. ти ме знаеш добро. Заедно школо учевме. Многу ќе ти користи Платон како советник, наизуст да го научиш. И не само него. Особено дисертација за „панта реи“ да направиш и да влезе во 3-6-9 планот.
Ох туго, си прислушнал нешто на часовите по филозофија во средно, па сега правиш досетки. Ме потсеќаш на оние неписмените во детството кои кога се зборуваше за карате не пример, велеа, абе какво карате кога ќе му ја треснам јас селската...

V

viktora

Гостин
Е па тие останаа.Оние другите личните што протестираа ги ставиа директорчина.Нема други толку народ сме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom