Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
ќосето иде во сопиште. сдсм вика го неќат за да не се замерат со албанцците.
fun fact
ќосето не убил ни еден албанец.
учк од друга страна уби бајаги македонци па сдсм немаат проблем со тие споменици и раздорот што го предизвикуваат.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.324
ќосето иде во сопиште. сдсм вика го неќат за да не се замерат со албанцците.
fun fact
ќосето не убил ни еден албанец.
учк од друга страна уби бајаги македонци па сдсм немаат проблем со тие споменици и раздорот што го предизвикуваат.
Им пречи Ќосето на СДСМ оти во времето колел такви ко нив па ги фаќа некоја тежина секој ден да го гледаат. Како да си ја гледаат нивната судбина.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Македонија никому не ја продаваме, порачаа учесниците на протестот за одбрана на името

"Учесниците побараа и слобода на, како што рекоа, уставобранителите кои ја бранеа демократијата на 27 април во Собранието на Македонија и ослободување на Едмонд Темелко." :pos:

http://makfax.com.mk/daily-news/македонија-никому-не-ја-продаваме-пор/

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Им пречи Ќосето на СДСМ оти во времето колел такви ко нив па ги фаќа некоја тежина секој ден да го гледаат. Како да си ја гледаат нивната судбина.
nivnata sudbina e `just fine` vmro imase 11 godini da gi resi rada i ostanatite tranziciski bogatasi. ama oni kjoseto samo na usta a vo dzebovite zlatnici.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Македонија никому не ја продаваме, порачаа учесниците на протестот за одбрана на името

"Учесниците побараа и слобода на, како што рекоа, уставобранителите кои ја бранеа демократијата на 27 април во Собранието на Македонија и ослободување на Едмонд Темелко." :pos:

http://makfax.com.mk/daily-news/македонија-никому-не-ја-продаваме-пор/
А што мислиш ти?
За МАКЕДОНИЈА се работи, тоа ти е пример како изгледа протест за државни интереси без политичка позадина.

Член од
31 јануари 2018
Мислења
99
Поени од реакции
48
темелко под итно да се ослободи, борец за човекови права

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
сакам да кажам
заев се моча на сдсм членовите.
од цела партија не најде чоек за НАТО, па мораше православвниот албанец, предлог на ДУИ за амбасадор и вечен коалициски партнер на Грујо да го прати во НАТО
а сдсм членството ќути и голта. ако.
gurbetdzistvoto ne e nisto novo vo makedonskite partii, nitu pak menuvanjeto na etnikum ili vera vo makedonskata istorija....zatoa sme tamu kaj sto sme....

inace... ne gi menuvaat stranite politicarite, ako ne si primetil edna strana ima samo.... drugata sme nie, rajata....[DOUBLEPOST=1519769066][/DOUBLEPOST]
Пали грчко знаме и трча у Савана да фати понуда за Неи Пори у Јуни на 220 ЕУР со вкл. превоз.
nei pori e vo makedonija...[DOUBLEPOST=1519769165][/DOUBLEPOST]
koseto e del od istorijata na sdsm....barem taka si imaat napisano na sajtot... moze i planiraat da otvorat muzej na bronzani figuri i da go stavat tamu...

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Откако Грците испорачаа услови што ни артан груби мислам дека не би ги прифатил и од членства и датуми за членства- добивме кур од овца, почна Заев да се претвара во Ниче Македон и да кажува што не прифаќа. Иако на разни интервјуа до скоро Македонија ја нарекуваше “нашата земја’, педантно како педер некој за случајно да не испровоцира некого.

Повеќе од добра воља (блеферски или не) покажавме, се пониживме до зла бога, време е да се побара од западов некаков статус, колку да не сме без ич.
Нека ужива Заев и армијата поддржувачи- никој нема да го криви ако пропадне шармерската дипломатија. Win-win е за него, нека почнат хвалоспевите за македонската жичка, што срамежливо ја криеше и ја покажа од немајкаде.
Нека помине ова, па да се фокусираме на суштински важни прашања, како законот за јазици и слично.
Kako odminuva vremevo I zaevive kuropusaci ke izlezat na odbrana na imeto.Do pred nekoj den vikaa “pa sto ako se smeni imeto... “ za sega sramezlivo da pustaat izjavi od Zajo kako toj ne prifakal nesto.

S

silmarillion

Гостин
Абе у суштина нема ич разлики, ете и знамиња си палиме и попови политика водат. Комплет исти, ама пуст инат магарешки.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom