Не реков јас дека СДСМ ќе падне. Само има луѓе внатре во партијата што не го сакаат “сељакот од Струмица“, нели Оливера во лице му кажа пред некоја година како го оговарале со Рада по телефон. Доколку му падне стожерната политика, ќе искористат шанса да тргнат против него.
Јас па мислам дека си го одработува тоа што треба... тоа што му е задачата... Не е дека нешто очекувале од преговорите, па побогу биле и тие на власт, учествувале и тие на овие преговори, што е сменето ?!?
Ќе ја видиш реториката на ДПМНЕ после извесно време, дека не уназадиле од НАТО/ЕУ и не отвориле 10 прста во преговорите, а они им дале полна поддршка, ти звучи познато?
Чоек незнам...прозирно е веќе све ова што се случува, па не сме мали деца да му ебам мамата.... а не лажат не вртат како два и два... Значи не очекувам ништо сериозно да се промени, а дај боже да грешам... Ако грешам барем ќе мрднеме од мртва точка...
А ако не се деси ништо и ако народот не реагира експлозивно, тогаш ќе не воведат во конечна поделба на државата... јас се сомневам дека двојазичноста е вовед во тоа.... На тие што треба да бираат, Бугарија да им се види како подобра опција од доселување на Албанци во нивната општина.