Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.742
- Поени од реакции
- 18.491
Види, не знам колку години имаш, и друго инфо. Прашање на време спомнав заради тоа што во првиот пост добив впечаток дека мислиш дека си во супер состојба, за да дознаеш дали си супер, тестот чини некои 150-200е, тие обичните крвни слики не содржат доволно детално инфо, него се само базичен резултат, да не збориме за глупостите и релативизирањето на матичните.Aj sledniot pat koga ke pravam krvna slika ke ja kopiram. Onoj redovniot godisen sistematski. Ako ja najdam starata mada ne vervam ke ja kopiram. Kolku sto me drzi sekjavanjeto se bese vo centar , bukvalno.
I sto prasanje na vreme? Dve tretini od zivotot gi pominav so se veli. Sigurno ne ocekuvam na 80 da blikam od zdravje .
Kafe pijam kako nekoj voda sto pija. I na stavanje i pred spienje. Nemam nikakvi nuspojavi od kafeto( za tursko pravime muabet), no se slucuva ako se takvi prilikite da go pocnam denot i bez nego. Nikakva posebna razlika nemam seteno. Racete mi se topli pa ke recam deka cirkulacijata mi e solidna. Posle obrok zavisi, nekogas da , nekogas ne. Zavisi kolku imam ispijano posle obrokot, posebno kominjak. Obicno za rucek si sakam da si dremnam .
Ne mi krvavat ili retko mnogu retko.
Класика е тоа, буквално треба ремонт на цел систем, проблемот е што тие совети, и релативизирање не се само кај нас - самата медицина и литература ги наметнуваат, со цел да не се исплашел пациентот и додатен стрест да не се направи. Е сега, што е подобро да се исплаши и да промени нешто, или да не се исплаши и потенцијално да му скрати години, а понекогаш и децении од животот? каде се студиите за овие работи, и зошто ако се иде од тој аспект никој не збори ништо за мамограмите? катастрофа!Секој втор пациент се испраќа со " а бе оди, ништо не ти е". Недај боже да кажеш дека сакаш да слушнеш и второ мислење(се однесува на матичните).
Пречесто се зборува за последиците на високиот крвен притисок, а многу малку се обрнува внимание на нискиот крвен притисок, кој и те како може да го наруши квалитетот на животот.
За нискиот притисок, поготово ако имате мигрени, немој да го игнорирате тој симптом....
Последно уредено: