Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.142
Како си го потрошија политичкиот капитал за година дена, алал им вера.
Tie ne ni imaja politicki kapital pa da si go potrosat tuku vie vaka si se tesite demek ne ne sme nie glupi ni naivni tuku tie politickiot kapital si go potrosija :facepalm:.

S

silmarillion

Гостин
Владе исто ко ти што се тешиш сеа дека 11 години не си бил теле : ))

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.675
абе тролу, ниеден наш политичар НЕ СМЕЕ да писне за Егејците, а антиката е фарса и параван за замајување на главните причини на грчкото Вето, каков спор со името, какви будалаштини..
Единствен од грчка страна кој има некоја реалност е градоначалникот на Солун( но за жал тој не е фактор во решавање на проблемот), пред се бидејќи реално проценува дека со губење на македонскиот идентитет ќе дојде до формирање на Голема Албанија, а кое него го загрижува за разлика од опозиционите националистите и фашистите кој на митинзите излегоа со андартите и комитската мечка...
Добро бе, па пред некој ден баш тука го објавив текстот за овој плакат/флаер:

Ова не е никаков флаер, ни плакат кој се делел на митингот во Атина, како лажно што објавија медиумите тука.
Ова е реконструкција на некој сајт кој се заебава со национализмот и све друго. Како Ферал Трибјун во Хрватска, или ОфНет кај нас.
Земале прастар андартски плакат и го накитиле со наше знаме.
Нити флаер, нити плакат, што се делел сега, во Атина, туку земено од сајтот кој, напротив, ги заебава националистите, а и сите други.
Куртон медиумите ипак спинуваа очекувано повторно.
а и ти.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.142
Добро бе, па пред некој ден баш тука го објавив текстот за овој плакат/флаер:

Ова не е никаков флаер, ни плакат кој се делел на митингот во Атина, како лажно што објавија медиумите тука.
Ова е реконструкција на некој сајт кој се заебава со национализмот и све друго. Како Ферал Трибјун во Хрватска, или ОфНет кај нас.
Земале прастар андартски плакат и го накитиле со наше знаме.
Нити флаер, нити плакат, што се делел сега, во Атина, туку земено од сајтот кој, напротив, ги заебава националистите, а и сите други.
Куртон медиумите ипак спинуваа очекувано повторно.
а и ти.
Imas primerok od flaerite sto se delele vo Atina i Tessaloniki ako imalo takvi. Jas podslusnav deka mitinzite nalikuvale na onie na hipicite od seesetite vo Amerika koga bile protiv vojnata vo Vietnam, pa bas me interesirase kako bi izgledale flaerite kade ne opsipuvaat so ljubov i razbiranje.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.675
Imas primerok od flaerite sto se delele vo Atina i Tessaloniki ako imalo takvi. Jas podslusnav deka mitinzite nalikuvale na onie na hipicite od seesetite vo Amerika koga bile protiv vojnata vo Vietnam, pa bas me interesirase kako bi izgledale flaerite kade ne opsipuvaat so ljubov i razbiranje.
Не знам што точно збориш, али не е ни моја работа. Веројатно со Бијонс се разбирате.

Јас постував дека тој леток кој го објавија нашите медиуми, дека не е ни леток нити плакат, него заебанција на грчки про-сатиричен медиум. Ти нешто седмо лапрдаш, као и увек.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
ministerstvoto za kultura e dobar primer kako funkcionira drzavata vo momentov.
na celo se `makedonci` a parite gi delat i trosat `albanci`
a usvari site se kriminalci.
ama eve kaj i da e, kje vlezeme vo EU. ama ne pred 2025. a za posle toa nikoj ne moze da garantira deka nema da vlezeme.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.142
Не знам што точно збориш, али не е ни моја работа. Веројатно со Бијонс се разбирате.

Јас постував дека тој леток кој го објавија нашите медиуми, дека не е ни леток нити плакат, него заебанција на грчки про-сатиричен медиум. Ти нешто седмо лапрдаш, као и увек.
Ne bese nekoe slozeno i tesko prasanje. Ovaj flaer vo red zaebancija e na nekoj pro-satiricni grcki mediumi. Te prasav da ne imas primerok od originalnite flaeri od protestite ako imalo takvi da vidime kako izlgledaat onie koi ne se plod na nekoj grcki pro-satiricni mediumi. Cisto da ja dolovime razlikata pomegju toj i ovoj. Sega me sfati ili ...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.675
Ne bese nekoe slozeno i tesko prasanje. Ovaj flaer vo red zaebancija e na nekoj pro-satiricni grcki mediumi. Te prasav da ne imas primerok od originalnite flaeri od protestite ako imalo takvi da vidime kako izlgledaat onie koi ne se plod na nekoj grcki pro-satiricni mediumi. Cisto da ja dolovime razlikata pomegju toj i ovoj. Sega me sfati ili ...
Не беше тешко прашање, тешко ти е тебе да бидеш кохерентен.
Како што е тешко куртони без спинување нешто да пишат.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.719
Поени од реакции
16.930

а каков медиум беше тоа, кога на МРТВ гледавме слика од митинг на грчки војници, кој најавуваат дека од твојата кожа ќе прават кондури:confused:[DOUBLEPOST=1519041840][/DOUBLEPOST]

а каков медиум беше тоа, кога на МРТВ гледавме слика од митинг на грчки војници, кој најавуваат дека од твојата кожа ќе прават кондури:confused:

А имаше сега на ТВ на митинзи во Грција облечени во Андартски униформи, на ТВ гледав, никакви фотки од весници, во живо...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.142
Не беше тешко прашање, тешко ти е тебе да бидеш кохерентен.
Како што е тешко куртони без спинување нешто да пишат.
Ostaj me ti mene, jas poznat sum po spinuvanje i lazni vesti so cel da mu nanesam steta na slobodarskata vlada ili da ve defokusiram od vistinskite problemi.
Tuku ti znaes dali se delele flaeri na sobirite vo Atina i Tessaloniki i ako se delele dali imas primerok od nekoj ? Za sporedba de.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.675
а каков медиум беше тоа, кога на МРТВ гледавме слика од митинг на грчки војници, кој најавуваат дека од твојата кожа ќе прават кондури:confused:
Можете ли да бидете кохерентни во вашата ретардираност?
Не.
Здравје, другпат.

Не може да се праи муабет нормален. Буквално тоа што го дијагностицираше Мачорка во еден нејзин пост. Буквално.
Господ здравје да и даде.[DOUBLEPOST=1519042712][/DOUBLEPOST]Еве го одговорот/решението на/за вашите ретардации и на моите наивни покушаи да дискутирам ко со луѓе:
Што се однесува до тоа кој е глупав во случајов, имам забележано дека многу често се случува воопшто да не разбереш одреден пост, и да реплицираш нешто сосема трето, не знам дали се работи за дислексија, ADHD, или некое посериозно нарушување на когнитивните процеси, како и да е јас немам ниту нерви, ниту соодветни вештини да се справувам со лица со посебни потреби и немам намера да ти ги преџвакувам постовите како на тригодишно дете за да разбереш што сум сакала да кажам. Треба да си побараш да ти назначат дефектолог да ја врши таа работа.

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.421
Поени од реакции
4.332
ФРОДЕМ предлага конфедерација со Турција
http://24info.mk/vestiod/3674-frodem-predlaga-konfederacija-so-turcija
Јас сум некако повеке за САД. Да станеме федерална членка на САД. Ако сака Бејли да ни учини, тоа е најдоброто за нас. А и што би изгубиле САД ако направат еден таков себап?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom