Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Шанкуре едно ти на форумов си кавги да си бараш или од потреба. Ај таму маџарче мало не се курчи на интернет ти се виде паметот и тебе
НЕ МЕ РАЗБРА сакав да знам дали некој тебе некој поп ти побарал мито да ти заврши некоја работа,дали такво нешто постои?!?!?[DOUBLEPOST=1518922257][/DOUBLEPOST]
Можеби си во право дека пречесто коментирам, јеби га, да се вози постојано сам немаш поим колку е досадно.
Но, и сам не можам да се воздржам кога луѓето се наведуваат на глупости, трошоци и лаги.
Е ај нека не лажат и не наведуваат
АБЕ ме интересира стоперки згодни имал ли????????ако има полагам за камион и ја,,му е’*‘++***ам матер!??!?[DOUBLEPOST=1518922602][/DOUBLEPOST]
Темава се вика
Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) ,а не Посредувам за бугарско државјанство. Сите оние кои сакаат да почнат процедура за државјанство нека прашаат кои документи се потребни и ако имаат проблем со пополнување на Молбите нека кажат, овде има доста луѓе кои ќе им помогнат.
Најефтино е кога сам си ја бркаш работата преку амбасада или конзулат, се друго е дупло или тродупло, да не зборуваме за губење на документи и многу други глупости од неписмени или неорганизирани луѓе на кои им плаќате.
Еве документација, спуштете ги и пополнетете ги, шо не е јасно прашајте. (Молба за придобиване на б'лгарско гражданство, Декларација за промјана на гражданството,
Придобиване на б'лгарско гражданство от лица от б'лгарски произход или имат родител б'лгарски гражданин - основание чл. 15 от ЗБГ)

http://www.justice.government.bg/76/
секоја ти ЧЕСТ за ова.ч.поз.среќно[DOUBLEPOST=1518922955][/DOUBLEPOST]
Intervju vo mart 2017, poteklo roditel ...uste pisuva ( преписката се намира в процедура по задлжително согласуване ) ...normalno tolku dolgo ? ...drugi sho beja so mene istiot den na intervju, menat im e vo finalna pred skoro mesec ?
и кај мене и истата приказна интер.јуни 2017 броевите што се предмене и задмене се проверени моето сеуште без промена..

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2018
Мислења
52
Поени од реакции
56
НЕ МЕ РАЗБРА сакав да знам дали некој тебе некој поп ти побарал мито да ти заврши некоја работа,дали такво нешто постои?!?!?[DOUBLEPOST=1518922257][/DOUBLEPOST]
АБЕ ме интересира стоперки згодни имал ли????????ако има полагам за камион и ја,,му е’*‘++***ам матер!??!?[DOUBLEPOST=1518922602][/DOUBLEPOST]
секоја ти ЧЕСТ за ова.ч.поз.среќно[DOUBLEPOST=1518922955][/DOUBLEPOST]
и кај мене и истата приказна интер.јуни 2017 броевите што се предмене и задмене се проверени моето сеуште без промена..
Da se nadevame na pobrzo ...to ni preostanvit

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Ne mi e jasno imaat li dadeno drzavjanstvo samo so potvrda od klub so izvod od pradedoti babati do 1920?????
Pa tek pred 1 mesec pocnaa da gi pustaat na sovetot tie so potvrdi, Jotova sega treba da I'm potpisi za da dobijat drzavjanstvo, mislam deka sega Jotova nema poveke da pravi opstrukcii I ke dobijat drzavjanstvo. Drug e problemot, vo MP se premisluvaat na sekoi nekolku meseci, mnogu neseriozna drzava, prava Bugarska lotarija, sega so potvrdi pominuvaat a pred 1 mesec gi odbivaa ili gi redea na dopolnitelna, a za posle 1 mesec sto ke pravat da bese ziva Baba Vanga ke ja prasavme.

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Pa tek pred 1 mesec pocnaa da gi pustaat na sovetot tie so potvrdi, Jotova sega treba da I'm potpisi za da dobijat drzavjanstvo, mislam deka sega Jotova nema poveke da pravi opstrukcii I ke dobijat drzavjanstvo. Drug e problemot, vo MP se premisluvaat na sekoi nekolku meseci, mnogu neseriozna drzava, prava Bugarska lotarija, sega so potvrdi pominuvaat a pred 1 mesec gi odbivaa ili gi redea na dopolnitelna, a za posle 1 mesec sto ke pravat da bese ziva Baba Vanga ke ja prasavme.
Bolna rabota ni vaka ni taka si.... Kazetemi verno li vi e za 200evra poteklo ti vadat vedbas a za intervju da ti zakazat vednas preku red da ne cekas 1500evra verno li vi e ova posrednikot mi go kaza

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Bolna rabota ni vaka ni taka si.... Kazetemi verno li vi e za 200evra poteklo ti vadat vedbas a za intervju da ti zakazat vednas preku red da ne cekas 1500evra verno li vi e ova posrednikot mi go kaza
Абе другaр aкo ти дoзвoлaт дa дaдеш кaпaр a пoгoлемa сумa oткaкo ке зaкaжете знaчи е верoдoстoјнo,aкo ти бaрaaт унaпред знaчи не е.Пoнуди му тaквa oпцијa дa видиш штo ке ти кaже.Прaшaњaвa ти се бoли глaвa

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Абе другaр aкo ти дoзвoлaт дa дaдеш кaпaр a пoгoлемa сумa oткaкo ке зaкaжете знaчи е верoдoстoјнo,aкo ти бaрaaт унaпред знaчи не е.Пoнуди му тaквa oпцијa дa видиш штo ке ти кaже.Прaшaњaвa ти се бoли глaвa
Od koga ke go zakazat intervjuto pari treba da dades

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Mi se brza i toa kako i 5 bi mu dasol .. Posle intervjuto uste kolku se ceka za drzavjanstvo??????
Немa oдгoвoр нa тoa прaшaње,сите кaлкулaции штo се прaвaт нa фoрумoв,спoредби нa дoкументи,дaтуми и местa нa интервју,oвaa гoдинa јa зaспaле,тaa гoдинa јa чистеле спoред мене се нетoчни oднoснo избрзaни и се дoнесувaaт пoгрешни зaкључoци.Сaмo е тoчнo декa вo иднинa плaнирaaт пoбрзo дa тече прoцедурaтa,aмa зa кoи и сo кaкви дoкументи е прерaнo дa се кoментирa.Oвa е мoе мислење.

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Ако е се како што треба до 1 година после интервју треба да добиеш, под услов да имаш добро потекло.
Pradedomi 1915godina umrenica toa samo go imam i potvrda od zdruzenia.. Imav i krstenica ama ptethodniot posrednik me prevari i mi veli deka e zaglavena vo ministerstvoto

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Pradedomi 1915godina umrenica toa samo go imam i potvrda od zdruzenia.. Imav i krstenica ama ptethodniot posrednik me prevari i mi veli deka e zaglavena vo ministerstvoto
Od ministerstvo pobarajgo stariot document go vrakaat, no poverovatno posrednikot ne go ima ni odneseno go ima izgubeno_Od juli ako podnesvis ima izmeni I vo isti den koga ke go podajs barajneto za drzavjanstvo ke imas I intervju, ako podnesis sega ti zakazuvaat intervju za dogodina, poveke se isplaka da pocekas do juli za podnesvejne, so davajne pari kako sto ti velel posrednikot mozda ke svrsis rabota a mozda ke ostanis so prstot vo usta I bez pari.

Член од
9 јануари 2015
Мислења
173
Поени од реакции
131
Od prilika godina dena posle intervjuto predmetot ti odi pred Sovetot za grazdanstvo, ti si so roditel bi trebalo da odi I pobrzo za tebe, moj sovet ako si preku posrednik recimu da prasa do kade e tvojot predmet, zatoa sto ne me cudi da ti go imet piknato vo nekoja fioka I stoi tamu zaboraven, ako sam ne urgiras vo MP ke si cekas I 10 godini, ocigledno te imet zafrleno nekade,dosega trebase da imas pasos vraka stom si so roditel drzavjanin
Ne sum preku posrednik sam si ja brkav rabotata a eve ima i drugi luge na forumov so poteklo od roditel koi bile na intevju vo toj period (avgust- septemvri 2016) na intervju i uste se na finalna i cekaat ukaz.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom