Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Убедливо најјака страна. Или постираат вакви глупости или некогаш се погодува да пренесат точна вест, али недела дена покасно :pos:

Прегледај го приврзокот 185708
Администраторот на страницава е член на форумов и пишува во темава од време на време, кога клозетите не се толку прљави, па не мора да ги чисти и одвојува време да истресе нешто од тоа тиквата празна. Очекувам да ме цитира многу брзо.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.765
Поени од реакции
16.991
Убедливо најјака страна. Или постираат вакви глупости или некогаш се погодува да пренесат точна вест, али недела дена покасно :pos:

Прегледај го приврзокот 185708
има ортодоксни (православни) во Албанија што не се грци, таму кај Валона едно место Радиме, има и црква... ама тие се кажуваат македонци колку знам, иако не бев јас во црквата, еден од Скопје што беше на одмор ни кажуваше дека бил во Радиме и ја посетил црквата, демек таму ни биле морските корени, охи Бело Море :cool:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.952
Поени од реакции
41.190
Значи ние за уставно име Република Македонија се изборивме во 1991, претходно во УСТАВОТ ни беа овие 3 имиња кои ти ги споменав погоре, благодарение на системот на управување ги имавме овие имиња.
Што има врска дали стоело Народна, Социјалистичка, или Ментална Република Македонија. Начинот на уредување не ти го одредува идентитетот. И Кина е Народна Република Кина, па сите ги викаат, Кинези и Кина, никој не ги вика народни Кинези идиот глуп. Како можеш тоа со внатрешното уредување на државата, да го споредиш со сегашново распродавање на целокупната историја и идентитет? Исто како и оној lazar што пишал дека докази стекнати од нелегално прислушкување било исто како со дивоградбите у градов. Дали сте вие нормални какви со какви работи споредувате?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Моментално да се јави на рецепција админот на гордата фејсбук страна! :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
има ортодоксни (православни) во Албанија што не се грци, таму кај Валона едно место Радиме, има и црква... ама тие се кажуваат македонци колку знам, иако не бев јас во црквата, еден од Скопје што беше на одмор ни кажуваше дека бил во Радиме и ја посетил црквата, демек таму ни биле морските корени, охи Бело Море :cool:
Ај се пофали дека до Ксамил си прошетал. Не можевме да спиеме до сега пошо не знаевме.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.807
Поени од реакции
25.267
Администраторот на страницава е член на форумов и пишува во темава од време на време, кога клозетите не се толку прљави, па не мора да ги чисти и одвојува време да истресе нешто од тоа тиквата празна. Очекувам да ме цитира многу брзо.

da ne ti ostanam dolzen, KURTON bese i sekogas ke bides. kolku i da glumis ludilo fakt e deka napravi profil da seres za zaev ovde so nadez deka ke te zaposlat. tesko deka ima nekoj so poprazna glava od tvojata ti si eden obicen kurton za edna upotreba

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@BilboBaggins Ете го ропакот.

Вака реагира шимпанзо банана кога ќе види. Ти се чудиш какви ретардирани постови ставале.

Инаку ми реагира кога ми е отворен профилот, а неговиот е два месеци пред мојот профил....бабун австралиски.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.995
Поени од реакции
51.144
DWEdysQW0AAfQrd.jpeg

Ало револуционери, дали тоа и Николчо-братучедот на Рада се испоштувал сам себе со грантче, што би му дошло како некој вид боречка пензија за долгогодишната борба против режимот и неправдите ..

Активизам, теорија и уметност .. :icon_mrgr::cautious:

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
@BilboBaggins Ете го ропакот.

Вака реагира шимпанзо банана кога ќе види. Ти се чудиш какви ретардирани постови ставале.

Инаку ми реагира кога ми е отворен профилот, а неговиот е два месеци пред мојот профил....бабун австралиски.
Ве молам по толерантни бидете према нашите во Острелија,можеше пример да пишиш примат

Screenshot_24.jpg Screenshot_24.jpg Screenshot_23.jpg Screenshot_25.jpg

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
da ne ti ostanam dolzen, KURTON bese i sekogas ke bides. kolku i da glumis ludilo fakt e deka napravi profil da seres za zaev ovde so nadez deka ke te zaposlat. tesko deka ima nekoj so poprazna glava od tvojata ti si eden obicen kurton za edna upotreba
Оооо горд администраторе :D. Зошто досега се немате пофалено? Да ви беше есклузивно сатирична страната топ ќе беше, вака ви е фифти-фифти, но заслужен ви е лајкот од моја страна.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.765
Поени од реакции
16.991
Ај се пофали дека до Ксамил си прошетал. Не можевме да спиеме до сега пошо не знаевме.
не е тоа Ксамил, туку после Валона.. а има црква и во Дерме. кај што беше вилата на Енвер Оџа... уште подолу е грчкото градче Химаре
б.т.в. албанската православна црква е афтокефална од 1924 ... што не предложеа нашите да ни бидат они црква мајка ( за инат на српската црква ?)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Кои аматери бе неписмен? Со еден ворд документ како со мечка се бореше како да го отвориш. И на крај, пак не го отвори. Нуклеарна физика за тебе е еден обичен ворд документ

Па уште професионалец бил. Оди исчезни од форумов жити мајка.
За мене? Јас кога сум РАБОТЕЛ (не играл) на компјутер ти со очи не си можел да видиш компјутер. Поточно, од 1986/87 година. Прво со игри, потоа посериозно, па студирање, па професија. Ти можеби ни роден не си бил тогаш.
А престани да се мачиш за ворд документ(от). Проблемот беше што линкот не работеше.
Затоа, муабетов е како рекреативци да „си го мерат“ за фудбал со Меси, Роналдо.. (професионалци).[DOUBLEPOST=1518695975][/DOUBLEPOST]
:facepalm:
Во 21 век да се гордееш што си направил емисија за рамна земја,треба да си тежок идиот
Треба поинаку да ја дефинираш работата. Миленко никогаш не кажа дека Земјата е рамна (барем јас не сум слушнал), туку имаше гости кои ја бранеа таа теорија. Самиот во најавите (мислам кај Јанко бурек) напомена дека не е тоа негова теза, туку на гостите кои планира да му гостуваат.[DOUBLEPOST=1518696533][/DOUBLEPOST]
Прво, во врска со идентитетот да се разјасниме.
Мaкедонија за 70 години смени четири имиња,без референдум.
Демократска Република Македонија, па потоа Народна Република Макеедонија, па потоа Социјалистичка Република Македонија и на крај Република Македонија , така?
Дали со тоа четири пати си го менуваше идентитетот?
Ова е тезата со која просдсм-овците сакаат да направат рамнотежа. Другарче, ние идентитетот го имаме од регионот во кој живееме. Затоа, Македонци има и во Бугарија, Грција, Албанија.. Во околните делови од Македонија. Регионално сме дефинирани. Социјалистичка, Народна, Демократска (сосе Република) го (до)дефинира општественото уредување на државата. На пример, Шпанија не е република, туку кралство, итн...
Е сега, ако ние го додефинираме регионот, ќе си ги отсечиме рацете. Тогаш ќе бидеме регионално поврзани со Горна, Северна, Вардарска... Македонија. Па, со времето ќе се дефинираме како горно, северно... Македонци. Тоа е неизбежно.
Ако го промениме општественото уредување и станеме монархија (кралство, на пример), тогаш би се викале Кралство Македонија. Името пак ќе е Македонија, само се променило општественото уредување. И Грција, и Бугарија, и Србија, и Франција, и Русија... и мноооогу други до пред Втората Светска Војна биле монархии, но имињата си ги задржаа кога станаа републики.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom