Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Оооо, ај експерту наброј 3 играчи од Фиорентина сине...

Хинт: Батигол, Баџо и Антоњони се одамна у пензија, а Јоветиќ игра за Монако

:kafence:
Калинич, Борха Валеро и уште еден ...

Зашто не беше свирнат пенал за Болоња? Да ми објасни некој?
Еве Син на пример :icon_lol:

Доказ колку е сјебан образовниот систем во Македонија кога "некој кебапчија од некое село во Босна" е попаметен од магистер.

Супер логика ... тогаш дај нека постојат само 3-4 клуба и решен проблем, а за ова со титулите Јувентус ти е класичен пример дека врска ти нема муабетов. 100 титули, 5 ЛШ по ред да освојат, повторно нула класа ќе имаат и ништо повеќе од гомно од клуб и синоним за местење, криминал и допинг нема да бидат, колку сакаш ти објаснувај се и барај примери за спротивното.

Можда у твои очи синоним за криминал допинг и местење.

Една работа за која што се фаќате е местењето,кое е докажано на суд и јуве одлежа суспензија за тоа.
Друга работа е тоа што кога некој фан на Јувентус негира за местењето и дека цел тој судски процес е наводна штела за да се бутне Јувентус во втора лига(дел од тие фанови не сум јас),секогаш се јавувате на тоа дека клубот е осуден по судски пат.

А сега тука пишуваш дека Јувентус е синоним за допинг,а да те потсетам дека тоа не е никогаш докажано на суд,и Јуве не е осуден за допинг на своите играчи во тие години за кои што е оптужен.

Значи многу си контрадикторен у ставовите и си ги вртиш работите како што ти одговараат на тебе.

zaso ja :)
ja i za penalot na juve zborev deka e diskutabilna situacija, ne tvrdev deka e 1000% penal, stekot toa :)
iam pisano i na temava ko i na drugi delovi od forum, ne sekoja igra so raka e i penal, u konkrentniov slucaj, prirodna polozba, zatoa i ne e svirnat.
Od druga strana glupi se komentarite od timot pa nemal namera, zasto nikoj nema namera so raka da igra vnatre, osven ako ne brani prazen gol ko suarez.
50-50 situacii se ovie, ako svirnese tuka penal, togas ke se postavese prasanjeto zasto inter ne dobi ist vakov penal so juve, i taka do nedogled. Inace deka imase osnova da svirne, imase, sekogas koga nekoj igra so raka vnatre, postoi osnova za penal toa e fakt.

zaso ja :)
ja i za penalot na juve zborev deka e diskutabilna situacija, ne tvrdev deka e 1000% penal, stekot toa :)
iam pisano i na temava ko i na drugi delovi od forum, ne sekoja igra so raka e i penal, u konkrentniov slucaj, prirodna polozba, zatoa i ne e svirnat.
Od druga strana glupi se komentarite od timot pa nemal namera, zasto nikoj nema namera so raka da igra vnatre, osven ako ne brani prazen gol ko suarez.
50-50 situacii se ovie, ako svirnese tuka penal, togas ke se postavese prasanjeto zasto inter ne dobi ist vakov penal so juve, i taka do nedogled. Inace deka imase osnova da svirne, imase, sekogas koga nekoj igra so raka vnatre, postoi osnova za penal toa e fakt.

Ти го разбираш ВАРот затоа :)
Иначе се зезам, сакав да почнем расправа ама ме мрзи сеа :)
Иначе мислим дека беше многу блиску и напуцана топка ретко кок би свирел пенал тука, освен ако не беше ова Јуве

Заради тоа што Мондонико, Џони и компанија трубеа на темава само што одредени ликови (хинт Мондо) го тврдеа истово за сосема различни ситуации. Раката му е во природна положба и башка преблиску е играчот до тој што центрира. Ист ваков пенал му беше свирнат на Јувентус против Милан лани мислам, или пред 2 сезони на Јуве арената и тоа во 95 минута. Е сеа зашо го спомнав Мондонико, затоа што он тврдеше дека раката на Бенатија била во природна положба, а ликот клизач правеше и СПРЕЧИ УДАР ВО ГОЛ на Икарди, ситуација која нема врска со овие нафрлањата што се случуваат буквално по 4-5 пати во текот на еден меч.

Заради тоа што Мондонико, Џони и компанија трубеа на темава само што одредени ликови (хинт Мондо) го тврдеа истово за сосема различни ситуации. Раката му е во природна положба и башка преблиску е играчот до тој што центрира. Ист ваков пенал му беше свирнат на Јувентус против Милан лани мислам, или пред 2 сезони на Јуве арената и тоа во 95 минута. Е сеа зашо го спомнав Мондонико, затоа што он тврдеше дека раката на Бенатија била во природна положба, а ликот клизач правеше и СПРЕЧИ УДАР ВО ГОЛ на Икарди, ситуација која нема врска со овие нафрлањата што се случуваат буквално по 4-5 пати во текот на еден меч.
Минатата сезона кога Де Шиљо се најде во иста ваква ситуација.

Па постот ти е сељачки реално. Има врска. Си се навредил пошто некој рандом балканец пишал мали јувентус. Башка пишуваш тој што навива за Наполи е ретардиран. Како можело некој да навива за Наполи. Па има тука на форум дечки што навиваат за фиорентина што и тие сеа ретардирани ќе ги напраиш пошто се за фиорентина? Кога има тука за фиорентина зашто да нема за Наполи на балканов. Па не се врти светот околу јувентус само. Не навиваат сите ради титули само.
taka e FORZA NAPOLI!! MERDA JUVE!!! :)[DOUBLEPOST=1518369003][/DOUBLEPOST]
Читам пак по нетов и гледам дека Наполи имал навивачи на Балканов:facepalm:. Абе тоа нивните од дома не навиваат за нив, овие тука фатиле да навиваат. Уште пишал еден (најверојатно ментално ретардиран) "Наполи институција за мали Јувентус". Значи после ваков коментар, треба да има служби што ќе те најдат и ќе дојдат да те соберат во соодветна институција а твоите да платат парична казна затоа што не се грижеле за тебе:pos::pos::pos:
nest ne e vo red so tebe.....

Кој е модератор овде што ми бришит постови ?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Кој е модератор овде што ми бришит постови ?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
КУРОФФФФФФ МОЈ !!!!!!

ООООооооОООООооооооооооооооооооооОООООооооо
Мирааа Софијааааа, син ту мирада сиго димеее софијаааа ..... ЧЕЧЕРЕЧЕЧЕЧЕЧЕРЕЧЧЕЕЕЕЕЕ Густаво Лима и восеееее

АЈмоооо и бан и свееее ... се глеаме за 5 месеци, aма totally worth it.

Последно уредено:
Проблемот е што не ја следиш праксата и правилата, а потоа се тресеш од земјата. Дури и Пеја и Видук ти го пишаа истото дека, дури Пеја што се вика буквално ти го копираше правилото каде што ти прашуваше каде го пишува тоа и пак не си седнуваш на газот. Оддалеченоста од оној што ја шутира топката до оној на кој му удира е клучен фактор за да се утврди намерата. Кога на тоа ќе додадеме дека Бенатија во пад немаше друга опција за раката, тоа беше најприродна можна положба доаѓаме до тоа дека правилно не свирна пенал. Може да свири, можеби 2 од 10 судии би свиреле, ама ти направи како да е направен преседан, прв пат во историјата да не се свири такво нешто, а не беше така.

Bacary+Sagna+Aleksandar+Kolarov+v565jY_cSBcm.jpg

Од Манчестер Сити до Рома/Беневенто...ехх животе луталицо.:([DOUBLEPOST=1518379195][/DOUBLEPOST]UNA MAGIA DI GUILERMEEE RATTTTATATATAAAA :uzi:

Проблемот е што не ја следиш праксата и правилата, а потоа се тресеш од земјата. Дури и Пеја и Видук ти го пишаа истото дека, дури Пеја што се вика буквално ти го копираше правилото каде што ти прашуваше каде го пишува тоа и пак не си седнуваш на газот. Оддалеченоста од оној што ја шутира топката до оној на кој му удира е клучен фактор за да се утврди намерата. Кога на тоа ќе додадеме дека Бенатија во пад немаше друга опција за раката, тоа беше најприродна можна положба доаѓаме до тоа дека правилно не свирна пенал. Може да свири, можеби 2 од 10 судии би свиреле, ама ти направи како да е направен преседан, прв пат во историјата да не се свири такво нешто, а не беше така.
Го знам јас правилото, ете исти ситуации се онаа вашата против Милан лани и оваа денес, ете некој судија го свири, некој не, ама повеќе судии нема да го свирнат пошо правилото вели дека ако играчот што игра со рака е блиску до тој што центрира и раката му е во природна положба, тогаш не треба да се свири пенал. Е сеа размисли дали ситуацијата на Икарди и Бенатија беше иста. Да растојанието не беше големо, ама раката му беше скроз испружена, значи не прилепена или во некој си природна положба и најбитно од се спречи удар во голот. Ова ако не ти е доволен доказ тогаш ок. Голема е грешката со оглед на тоа дека има ВАР, затоа и му викав на Пеја дека вториот гол на Тотенхем против Пул не е некоја катастрофална грешка како првиот со оглед на тоа дека немаат ВАР затоа што и да постоеше офсајд тој беше во милиметри и не е нешто за кое треба да се сечат вени.

Yann Karamoh
Position: Winger
Transfer cost: 6 million
Minutes played: 130
Goal: 1

Andre Silva
Position: Central forward
Transfer cost: 38 million
Minutes played: 639
Goal: 0

hhhhhhhhhhhhh

Статус